Söke'de 2014-2015 Eğitim Yılı Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

Söke'de 2014-2015 Eğitim Yılı Törenle Başladı

Söke\'de 2014-2015 Eğitim Yılı Törenle Başladı

Söke'de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

15.09.2014 15:08  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'de 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, daha sonra kutlama programı Batısöke İlk ve Orta Okulu'nda yapıldı. Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan, BatıSöke Çimento Fabrikası T.A.Ş. Genel Müdürü Haluk Güner, siyasi partilerin temsilcileri, davetliler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Batısöke İlk ve Orta Okulu Müdürü Mehmet Telli yaptı. Telli yeni eğitim yılının hayırlı olmasını dilerken, 2007 yılında BatıSöke Çimento Fabrikası T.A.Ş. tarafından yapılan okul ile ilgili bilgiler sundu.

BatıSöke Çimento Fabrikası T.A.Ş. olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda katkılar sağladıklarını belirten Fabrikanın Genel Müdürü Haluk Güner; yapılan eserlerin gerektiği gibi korunamadığından dert yandı. Adlarını taşıyan okul binasına karşı daha özenli olunmasını isteyen Güner sitemli konuşmasında; "Elimizden geldiğince Söke'ye hizmet etmeye her zaman hazırız" demeyi de ihmal etmedi.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın konuşmasında, Söke'nin yeni eğitim yılına 22 bin 658 öğrenci, 1555 öğretmen ve 92 kurumu ile hitap edeceğini söyledi. Eğitim camiasının kendi içinde büyük bir aile olduğunu belirten Ünat Aydın konuşmasında öğrenci, öğretmen ve velilere ayrı ayrı seslendi. Öğencilerden başarı için çok çalışmalarını isteyen Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, öğretmenlerden nakil eden değil, akıl veren olmalarını istedi. Aydın "İlköğretim bayramımız kutlu olsun" dedi.

Ortak çalışma ve ortak çalışmayla başarıya vurgu yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Söke'nin eğitimdeki başarısının tatmin edici bir başarı olmadığını söyledi. Söke'nin diğer ilçelerle kıyaslandığında eğitimde ilk sırada olması gerektiğini belirten Kaymakam Demirezer; "Çocuklarımızın bireysel başarılarıyla avunmak zorunda kalıyoruz. Ortak çalışmayla ilçenin başarı çıtasını en yukarı taşımak zorundayız" dedi.

Törende BatıSöke Çimento Fabrikası T.A.Ş. Genel Müdürü Haluk Güner'e plaket takdim edildi. Törende Devlet Parasız Yatılı sınavlarında Aydın il birincisi ve Türkiye 28.'si olan Batısöke Çimento Okulu öğrencisi Kübra Çalışlar'a İlçe Kaymakamı tarafından plaket ve altın, BatıSöke Çimento Fabrikası T.A.Ş. Genel Müdürü Haluk Güner tarafından hediye takdim edildi. Aydın il birincisi ve Türkiye 28.'si olan Batısöke Çimento Okulu öğrencisi Kübra Çalışlar yaptığı konuşmada, başarısında emeği olan öğretmenleri ve ailesine teşekkür etti.

Törende yapılan konuşmaların ardından Özge Paşalı ve Şevval Saraçşiir okudu, Meryem Sümeyye Aysal monolog sundu. Okulun son sınıf öğrencilerinin, ana sınıfı öğrencilerine bayrak devir-teslimin yapıldığı törende dans ve müzik gösterileri de yer aldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de 2014-2015 Eğitim Yılı Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement