Söke'de Maraş Katliamı Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Söke'de Maraş Katliamı Anma Etkinlikleri

Söke\'de Maraş Katliamı Anma Etkinlikleri

Söke Alevi Kültür Derneği, Kahraman Maraş’ta 35 yıl önce yaşanılan resmi kayıtlara göre 103, gayri resmi kayıtlara göre 500 Alevi vatandaşın hayatını kaybettiği Maraş olaylarını kınadı.

21.12.2013 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Alevi Kültür Derneği, Kahraman Maraş'ta 35 yıl önce yaşanılan resmi kayıtlara göre 103, gayri resmi kayıtlara göre 500 Alevi vatandaşın hayatını kaybettiği Maraş olaylarını kınadı.

Söke Alevi Kültür Derneği binası Cem Evi önünde yapılan basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Akkaya, Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Sen, ÇYDD, ADD, ÖDP ve Emekli Sen yöneticileri de katılarak destek verdiler.

Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Çevik, Maraş'ta yapılanların planlı ve örgütlü bir faşist saldırı olduğunu söyleyerek; "Bu katliamın amacı 12 Eylül darbesine zemin hazırlamak, Maraş'ta başlayıp tüm ülkedeki Aleviler üstünde baskı kurmak ve Alevileri sindirmekti. Katliamın üzerinden 35 yıl geçti ama bu katliamın sorumluları hiç yargılanmadan kurtuldular ya da göstermelik davalardan beraat ettiler. Tüm bunların yanında bu vahşeti kınamak ve canlarımızı anmak da yasaklandı. 35. Yılında Maraş Katliamını gerçekleştirenleri ve onları koruyanları kınıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Maraş Katliamı Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement