Söke'de Teröre Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Söke'de Teröre Tepki Yürüyüşü

Söke\'de Teröre Tepki Yürüyüşü

Söke’de Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

14.09.2015 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'de Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay, Ak Parti Söke İlçe Başkanı Av. Fatih Gürer, MHP Söke İçe Başkanı Turgay Avcı, Söke Ülkü Ocağı Başkanı Ekrem Erdem, Esnaf Oda Başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşe katılımın az olması dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanında toplanan grup ellerinde bayraklar ile dev Türk Bayrağının arkasında yürürken, yürüyüş Cumhuriyet, İstasyon, Kubilay ve Aydın Caddeleri güzergahından gerçekleşti. Grup yeniden başlama noktası Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına gelerek yürüyüşü sonlandırdı. Yürüyüşte terör lanetlenirken, atılan sloganlara çevredeki vatandaşlardan da alkışlarla destek geldi.

"BİR AVUÇ GÖNÜLLÜ İNSANDAN ALLAH RAZI OLSUN"

Yürüyüşün sonunda Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Ulvi Atmaca bir konuşma yaptı. Atmaca konuşmasına "100 Binin üzerinde nüfusu olan Söke'de burada toplanan bir avuç gönüllü insandan Allah bin kere razı olsun" diyerek başladı. Ülkede huzur ortamının bozularak kaos yaratılmak istendiğini belirten Ulvi Atmaca; "Bu ülke toprakları üzerinde yaşayan insanların kardeşliğini kimse bozamayacaktır. Terörün her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Yeni acıların yaşanmamasını, akan kanın durmasını istiyoruz" dedi.

"KATILIMIN AZLIĞINA SİTEM"

Konuşmanın ardından saygı duruşu yapılıp, istiklal marşı okunurken; teröre tepki yürüyüşünün sonunda katılımcıların sitemleri vardı. Bazı vatandaşlar; "Birileri bu ülke için ölecek. Birileri işine gücüne rahatına bakacak. Duyarsızlık olmaz, Böyle olmamalı, daha çok katılım olmalı" diyerek sitemlerini ilettiler.

Söke'de Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen son yürüyüş Söke'de gerçekleştirilen 3. teröre tepki yürüyüşü oldu. Ülkü Ocağı ve MHP tarafından gerçekleştirilen yürüyüşün ardından sosyal medya üzerinden örgütlenen sivil inisiyatif tarafından da teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirilmişti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Teröre Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement