Söke'de Yenilenen Pamuk Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Söke'de Yenilenen Pamuk Laboratuvarı Açıldı

Söke\'de Yenilenen Pamuk Laboratuvarı Açıldı

Aydın'daki Söke Ticaret Borsası'nın (STB) 50'inci kuruluş yıldönümü kutlamalarında, GEKA projesiyle yenilenen pamuk analiz laboratuvarının açılışı yapıldı.

28.09.2016 11:29  Güncelleme: 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'daki Söke Ticaret Borsası'nın (STB) 50'inci kuruluş yıldönümü kutlamalarında, GEKA projesiyle yenilenen pamuk analiz laboratuvarının açılışı yapıldı.

Söke Ticaret Borsası'nın 50'inci kuruluş yıldönümü kutlaması, borsanın konferans salonunda yapıldı. Borsa Genel Sekreteri Yalçın Ateş'in kurumun tarihçesini anlatan sunumunun ardından açılış konuşmasını yapan STB Başkanı Salih Deniz Günal, "1966 yılında kurulan borsanın 50'inci kuruluş yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Geçen yıl işlem hacmimiz 1 milyar TL'ye dayandı. Türkiye'de 113 borsa arasında 53'üncü sırada yerimizi aldık. İşlem hacmimiz birçok il borsasının üzerine çıktı. Geçmişten bugüne hizmet kalitesi ve üye memnuniyetine önem verildi. ISO 9001 kalite belgesine ilk başvurumuzda kabul edilmemiz bunun göstergesidir" dedi.

GEKA'DAN YÜZDE 60 HİBE

STB Başkanı Günal, "2003'te kurulan Söke Ticaret Borsası Pamuk Analiz Laboratuvarı'nda bulunan test cihazı, ömrünü tamamlamış olmasından dolayı 2015'te GEKA'ya başvuruldu. GEKA'nın yüzde 60 hibe desteğiyle yenilendi. Son teknoloji ürünü test cihazı ile yenilenen pamuk analiz laboratuvarı, odamıza 767 bin 164 liraya mal oldu. Bunun 460 bin 298 lirası GEKA'nın projesi kapsamında hibe destekli oldu. Burada bölgemizin pamuk analizleri yapılıyor. Pamuğun hangi kalitede olduğu saptanıyor. Buranın açılışını da kuruluş yıldönümünde hizmete açmanın onurunu yaşadık" diye konuştu.

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran da kurumun 50'inci yılını kutladı. Başkan Toyran, "Söke'de yıllar öncesinden iyi bir dayanışma ve birliktelik yakaladık. Söke Ticaret Borsamız da bu birliktelik ve amiral gemisinin en önemli parçalarından biri oldu. Güzel hizmetlere imza atıldı. Söke olarak şansımız çok büyük. Söke yakın zamanda geçmişte olduğu adı daha çok anılan ve duyulan bir kent olacak. Söke Ticaret Borsamızın 50'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

"EN KALİTELİ PAMUK SÖKE'DE"

Türkiye'de pamuk ambarı olarak Çukurova bilinse de kaliteye bakıldığında dünyanın en kaliteli pamuğunu Söke'nin ürettiğini söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, "Söke Ticaret Borsası faaliyetlerini dinledik. O kadar güzel ve çok çalışmaları var ki ancak bu kadar özetlenebilir" dedi.

Söke Ticaret Borsası'nda yönetim kurulu ve meclis başkanlığı yapmış Halil Fırat, Zeki Semerci, Haluk Özbaşlı, Ahmet Tuğrul Başer, Bertan Balçık'a plaketleri verildi. Ayrıca borsanın pamuk analiz laboratuvarının yenilenmesinde katkısı bulunan GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan'a da bir plaket takdim edildi. Gerçekleştirilen kuruluş yıldönümü ve laboratuvar açılış törenine; AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Söke ilçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı, çeşitli kuruluş ve odaların başkan ve temsilcileri ile davetliler katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Söke'de Yenilenen Pamuk Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement