Söke Devlet Hastanesi'ne Histeroskopi Cihazı Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Söke Devlet Hastanesi'ne Histeroskopi Cihazı Kazandırıldı

Söke Devlet Hastanesi\'ne Histeroskopi Cihazı Kazandırıldı

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’ne yeni bir cihaz kazandırıldı.

21.06.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'ne yeni bir cihaz kazandırıldı.

Söke Rotary Kulübünün girişimleri, Söke'nin kardeş şehri Amerika'nın Salinas Kenti Rotary Kulübü'nün katkılarıyla alınan Histeroskopi cihazı; Sökeli hastalara hizmet vermeye başladı. 37 Bin TL maliyetle Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kazandırıldığı belirtilen cihaz, birçok hastayı ve hastane hekimlerini büyük yükte kurtaracak, teşhis ve müdahalede kolaylık sağlayacak.

Cihazın hastaneye kazandırılması ile ilgili olarak bir tören gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu, Rotary Kulübü 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın, Guvernör Yardımcısı Selim Sır, Söke Rotary Kulübü Başkanı Erdal Erdiliballı, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Rotay Kulübü üyeleri, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Bilge Özşarlak ve Hastane yöneticileri katıldı.

Söke Rotary Kulübü Başkanı Erdal Erdiliballı; "Geçen yıl bir söz vermiştik. Hastanemize bu cihaz lazımdı. Kendi Başkanlık dönemim bitmeden bu cihazı hastanemize teslim edebildiğimiz için çok mutluyum" dedi.

Önceliklerinin her zaman eğitim ve sağlık olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; "Dolayısıyla eğitim ve sağlık yönünde yapılan her türlü yardım ve hayrı çok önemli görüyoruz. Bu sebeple de özellikle teşekkür ediyorum. Taş üzerine taş koyanlardan Allah razı olsun diyoruz. Mutlaka hekimlerimiz bu türlü katkıların öneminin daha da farkındadırlar. Hastanemize güç kattınız" dedi.

Rotary Kulübün bu dönemde toplam 2 milyon insanın hayatına temas ettiğini dile getiren Rotary Kulübü 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın; "Rotary'nin 6 önemli alanı var. Barış ve anlaşmazlıkların çözümü, anne çocuk sağlığı, su-hijyen ve çevre, hastalıkların teşhisi ve önlenmesi, okuma-yazma eğitim, toplumsal ekonomik kalkınma bu alanlardır. Dünyada 1 milyon 300 bin Rotaryen bulundukları yörelerde iyi birer vatandaş olarak sosyal projeler üretip, katkı sağlıyorlar. Kendinden önce hizmet parolasıyla faaliyet gösteren bir grubuz biz. Söke'de de bir katkımızın daha olması adına çok önemli. Söke Rotary Kulübü ve hastanemizin bu türlü projeleri çoğaldıkça, bu projelere duyulan güven artıyor. Söke'de çok önemli bir konuda önemli bir adım daha atıldı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Bilge Özşarlak cihazın hastanelerine kazandırılması anlamında emeği geçen başta Rotary Kulübü olmak üzere herkese teşekkür etti. Her yıl cihazın hastaneye kazandırılması için birçok kez istekte bulunduklarını belirten Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Özşahin; "Cihaz Rotary Kulübü'nün desteği ile alındı, kullanmaya da başladık. Daha önce rahim içi kistler, miyom, urlar için biyopsi yapıyorduk. Sonuca göre üniversite veya başka bir yere hastayı nakil ediyorduk. Hasta gittiği hastanede bir daha operasyon olmak zorunda kalıyordu. Bu cihazla hastalarımız ve biz uzmanların işi kolaylaşacak. Özellikle hastalarımız için büyük konfor ve kolaylık olacak" dedi.

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Bilge Özşarlak tarafından Rotary Kulüp Dönem Başkanlarına teşekkür belgesi takdim edildi.

Yapılan konuşmaların ardından Kadın Doğum Servisi Ameliyathanesi önünde sembolik kurdele kesimi yapıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Devlet Hastanesi'ne Histeroskopi Cihazı Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement