Söke, Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'ne Damga Vurdu - Son Dakika
Yerel

Söke, Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'ne Damga Vurdu

Söke, Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi\'ne Damga Vurdu

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerekleşti.

28.11.2013 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerekleşti. Dünyanın örnek kentlerinden belediye başkanları ve çeşitli uygulamacıların yer aldığı zirvede Söke'de yer aldı.

27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul Conrad Otel'de gerçekleşen (World Intelligent Cities Summit (WICS)-2013) Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nin ilk gününe katılanlar arasında Avrupa Birliği Baş Müzakerecisi Egemen Bağış, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze gibi önemli isimler de bulundu. Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde Söke; davetli Adana ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ile Beyoğlu, Bağcılar, Beykoz, Ümraniye, Fatih, Nilüfer gibi metropol kentlerin arasında yer aldı. Zirveye Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'nin yanında Söke Belediyesi'ni temsilen Belediye Bilgi İşlem Sorumlusu Mehmet Zeylan ve Basın Bürosu Sorumlusu Levent Tuncer'de katıldı.

Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) ve Akıllı Ova Projeleri ile iki kez Türkiye'nin E-TR oskarını bir kez Cumhurbaşkanlığı, bir kez de TBMM makamlarından alan Söke Belediye Başkanı ve Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi; zirvenin ikinci gününde gerçekleşen oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Ümraniye Hasan Can ile birlikte aynı oturumda konuşma yaptı. Başkan Özekmekçi AKOS uygulamalarının yanında Söke Ovası Akıllı Sulama Sistemi (Akıllı Ova) Projesi hakkında bilgiler verdi.

"AKILLI OVA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ"

AKOS'un Türkiye'de birçok belediyede uygulanıyor olmasına rağmen en kapsamlı kullanıldığı kent olma özelliği ile öne çıkan belediye olan Söke; Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde adından "Akıllı Ova" projesi ile söz ettirdi. Yine Türkiye'de özellikleri itibariyle ilk ve tek olma özelliği taşıyan "Akıllı Ova Projesi" zirvede yer alan kurum ve kuruluşların yanında, zirveyi takip eden basın mensuplarınca da büyük ilgiyle karşılandı.

"İKİNCİ SUNUM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ"

Söke tarafından gerçekleşen ikinci sunum coğrafi bilgi sistemleri konulu oturumda yapıldı. Söke Belediyesi Bilgi İşlem Sorumlusu Mehmet Zeylan, AKOS ve koordinatörlüğünü yaptığı Akıllı Ova Projesi ile ilgili sunum gerçekleştirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke, Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'ne Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement