Söke Kentsel Yenilenmeye Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Söke Kentsel Yenilenmeye Gidiyor

Söke Kentsel Yenilenmeye Gidiyor

Söke Belediyesi, ilçede bulunan Konak, Cumhuriyet ve Yenicami Mahallelerinde yapılması düşünülen kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için düğmeye basıldı.

04.09.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Belediyesi, ilçede bulunan Konak, Cumhuriyet ve Yenicami Mahallelerinde yapılması düşünülen kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için düğmeye basıldı.

Söke Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı olağan meclis toplantısına getirilen konu; mecliste bulunan tüm partilerin üyelerince olumlu karşılanırken; imar komisyonuna havale edilen konu Pazartesi günü yeniden toplanacak olan meclisin gündemine gelecek. ve belki de tarihi bir kararın ilk adımı atılacak.

Düzenli, sağlıklı ve estetik kentleşmenin sağlanabilmesi için harekete geçen Söke Belediyesi Konak, Cumhuriyet ve Yenicami Mahallelerinde fizibilite çalışmalarını yaptı. Kentsel tasarım ve yenileme projesinin uygulama yapılması planlanan Konak mahallesinde 267 bin 572 metrekare, Yenicami mahallesinde 248 bin 914 metrekare ve Konak mahallesinde 554 bin 178 metrekare alanda; toplam 3 bin 512 parselde, 2 bin 329 tek katlı, bin 71 iki katlı, 267 üç katlı, 286 dört katlı, 62 beş katlı, 31 altı katlı yapı bulunuyor. Söke'yi ikiye bölen ve önümüzdeki süreçte çay üstü dükkanların yıkılması ve etrafında yapılacak olan düzenleme çalışmalarıyla kentsel yenileme çalışmalarının büyük bir parçası olacak Söke Çayı; Kentsel yenileme projesinin de bir nevi temel taşlarından biri olacak. Önemli bir süreci içine alacak kentsel yenileme projesi yapılaşmanın yasaklanması, proje yarışmasının başlatılması, uygulanacak projelerin belirlenmesi ve bu belirlenecek projeye göre uygulamalara izin verilmesi gibi başlıkları kapsıyor.

Anayasaya, Belediye Kanununa ve diğer mevzuat hükümleri ile Belediyelere verilen yetki ve sorumluluklar çerçevesinde; can ve mal emniyeti açısından var olan risklerin önlenmesi, kentsel yaşamda karşımıza çıkan olumsuzlukların ortadan kaldırılması, kentsel yaşam kalitesinin ve kentin düzen, sağlık ve estetik açıdan niteliklerinin attırılmasına yönelik Kentsel Tasarım Projeleri ve Uygulama İmar Planı Revizyonu yapmak amacıyla gösterilen alanlarda yapılaşmanın durdurulması gerektiği belirtiliyor. Bu nedenle yapılaşmanın durdurulması konusu Söke Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı gündemine gelirken; konu tüm detayları ile görüşülmesi ve tekrar meclise getirilmesi için İmar Komisyonuna havale edildi.

"SÜREÇ BELKİ DE SIKINTILI OLACAK AMA GELECEK İÇİN ŞART"

Kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu diğer bir adıyla Kentsel Yenilemenin sancılı bir süreç olacağını öngördüğünü ancak kentin geleceği için şart olduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Belirli sıkıntı ve zorluklar elbette yaşanacak. Söke için yapılması ve alınması gereken bir karar" dedi.

Yapılaşma yasağının getirilecek olması ile ilgili şimdiden inşaat sektörünün duracağı ile ilgili şimdiden eleştirilerin geldiğine değinen Başkan Toyran; "Köprübaşından çayı takip ederek çevre yoluna kadar bir bakın. Bu geniş alana baktığımızda son 4-5 yılda burada neredeyse inşaat yapılmamış, yeni bina yok. Bu zamana kadar olmaması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmezse de, bundan sonra burada bir yapılaşma olacaksa sağlıklı olsun diye düşünüyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Kentsel Yenilenmeye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement