Söke Meclisi Tarihi Doğanbey'de Toplandı - Son Dakika
Güncel

Söke Meclisi Tarihi Doğanbey'de Toplandı

Söke Meclisi Tarihi Doğanbey\'de Toplandı

AYDIN'ın Söke Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısı, kentin Rum evleriyle ünlü Doğanbey Mahallesi'nde yapıldı.

10.10.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Söke Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısı, kentin Rum evleriyle ünlü Doğanbey Mahallesi'nde yapıldı. Ayrıca mahalledeki Osmanlı dönemine ait kıyafetlerin sergilendiği müze gezildi.

Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran ve belediye meclis üyeleri, ekim ayı olağan meclis toplantısından önce Doğanbey Mahallesi'nde bulunan ve Osmanlı dönemine ait kıyafetlerin sergilendiği müzeyi gezdi. Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamit'in sadrazamı Cevad Şakir Paşa'nın torunu Emel Aksoy tarafından hazırlanan müzedeki eserler ilgiyle incelendi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ziyaret esnasında Emel Aksoy'un elini öperek çiçek verdi. Toyran, "Doğanbey'e sizin gelmeniz çok büyük bir değer kattı. Sizin gibi değerli biriyle tanışmak da bizlere onur ve gurur veriyor. Bizim için çok değerlisiniz" dedi. Emel Aksoy ise, şöyle konuştu:

"Müzede 18 ve 20'inci Yüzyıllar arasına ait, ülkenin değişik yerlerinden toplanan kıyafetler, eşyalar, iğne oyaları, dönemin kıyafetlerine has başlıklar, takılar sergileniyor. Topladığım Osmanlı kıyafetleri koleksiyonunu 1800'lü yıllardan bugünlere aittir. O dönemlerde sandıklarda çok iyi korunmuş eşyaları tek tek bulmak zor oldu. Müzede, yaklaşık 200 civarında kıyafet ve eşya var. Anneannemin yatak odası takımını bile halen müzede bulunduruyorum. İstanbullu olmama rağmen 1996'da buraya geldik. 2010'dan beri de sürekli burada oturmaktayız."

Belediye meclis üyelerinin birçoğu ilk kez gördükleri müzedeki kıyafetler ve eşyaları ilgiyle inceledi. Müze ziyareti ardından, aynı mahalledeki, restore edilerek kullanılmaya başlanan, Söke Belediyesi'ne ait bir binada, meclis toplantısı yapıldı.

- Sökeaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Söke Meclisi Tarihi Doğanbey'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement