Söke'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Söke'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Söke\'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Söke'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

06.09.2014 12:05  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama töreni ile devam etti.

Törene Söke Belediye Başkan Vekili Afet Er, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Söke'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerinde günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Söke Belediye Başkan Vekili Afet Er yaptı. Afet Er konuşmasında; "Sözlerime başlarken vatan topraklarının işgale uğradığı, emperyalist devletler tarafından bölünüp paylaşılarak adeta yok edilmeye çalışıldığı o karanlık günlerde, milletimizin bağrından koparak kurtuluş mücadelemizi başlatan ve tarihte eşi görülmemiş bir zaferle sonuçlandıran, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına en içten saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz sonrası Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz'dir" emriyle, adeta sel olup İzmir'e doğru akan Mehmetçiğin önünden kaçan düşman kuvvetleri, 6 Eylül günü Sökemizi de terk etmek zorunda kaldılar. Söke'nin Kurtuluş Savaşında çok önemli bir yeri vardır. Bu savaşın topyekun bir mücadele halinde yaşanmasında en büyük çabayı gösteren Kuvayi Milliye hareketine de Aydın'dan ilk destek Sökemizin Bağarası Mahallesinden gelmiştir. Yine Söke'nin yiğit efeleri düzenli ordumuz kurulana kadar düşmanla mücadele edip, şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmışlardır. 6 Eylül Söke'nin kurtuluş günüdür. Bu onurlu mücadeleyi gerçekleştiren kahramanların torunları olan sevgili Sökeliler, kurtuluş günleri o kentin ulusal bayramıdır. Diğer bayramlardan tek farkı, sadece yerelde kutlanmasıdır. Ama bu günler çok özel ve çok önemli günlerdir. Biz bu önemli günleri önemlerine uygun olarak hatırlayıp gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Tarihten ders almalı, çocuklarımızın aynı güçlükleri yaşamasına engel olmalıyız. Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu her şartta koruma kararlılığımızı gösterdiğimiz ve kurtuluşun sevincini hep birlikte yaşadığımız bu büyük mücadeleye önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve özgürlük mücadelesi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyor, bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

Tören Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement