Söke Priene Antik Kentte Meclis Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Söke Priene Antik Kentte Meclis Toplantısı

Söke Priene Antik Kentte Meclis Toplantısı

Priene Antik Kentte meclis toplantısıAYDIN'ın Söke Belediye Meclisi toplantısı, yeryüzünün altındaki en güzel şehir olarak bilinen Priene Antik Kenti'nde gerçekleşti.

07.05.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Priene Antik Kentte meclis toplantısı

AYDIN'ın Söke Belediye Meclisi toplantısı, yeryüzünün altındaki en güzel şehir olarak bilinen Priene Antik Kenti'nde gerçekleşti.

Söke'deki Priene Antik Kenti, yüzyıllar sonra bir meclis toplantısına ev sahipliği yaptı. Söke Belediyesi Meclis üyelerinin dışında muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve üniversite öğrencileri de yoğun ilgi göstererek izledi. CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, toplantı öncesi yaptığı açıklamada şunla söyledi: "Bu ayki belediye meclis toplantısını Priene'de yapmayı uygun gördük. Burada yapmamızdaki amaç hem Söke'yi hem de Priene Antik Kenti'ni tanıtmaktır. Dikkatleri buraya çekmek için düzenlenmiş bir Meclis toplantısıydı. Burası dönemin Priene Antik Kenti döneminde meclis toplantılarının yapıldığı yerdir. Meclis üyeleri haricinde sivil toplum örgütlerini, muhtarlarımızı ve üniversite öğrencilerimizi de davet ettik. Hep birlikte bugün burada meclis toplantısını gerçekleştireceğiz. Dikkatlerin Güllübahçe ve Priene'ye çekileceğini umut ediyoruz. Diğer beldene ve köyden mahalleye dönüşen mahallerimizde de zaman zaman bu meclis toplantılarını gerçekleştireceğiz."

"ÇOK HEYACANLANDIK"

Milet Müze Müdürü Hasibe Akat İslam ise Priene Antik kentte bir meclis toplantısının yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bize böyle bir toplantının yapılacağı başvurusu yapıldığında gerçekten çok heyecanlandık. Bu bölgede ilk kez orijinal meclis yerinde bir toplantının yapıldığına tanık olduk. Burası en güzel gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü diye geçiyor. İzmir'den Didim'e kadar adı verilen bir bölgedir. Priene'de 12 tane şehrimiz var. Buranın tarihi önemi her anlamda çok büyüktür" dedi.

Türk Bayrağı ile donatılan merdivenlere minder konulan Priene Antik Kent toplantı salonu renkli görüntülere de sahne oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Söke Priene Antik Kentte Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement