Söke Sanat Edebiyat ve Kitap Günlerine Metin Feyzioğlu ile Müthiş Final - Son Dakika
Yerel

Söke Sanat Edebiyat ve Kitap Günlerine Metin Feyzioğlu ile Müthiş Final

Söke Sanat Edebiyat ve Kitap Günlerine Metin Feyzioğlu ile Müthiş Final

Söke Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu söyleşisi ile son buldu.

23.11.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si gerçekleştirilen Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu söyleşisi ile son buldu. İlginin yoğun olduğu söyleşide Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu dolup, taşarken; Metin Feyzioğlu'nun samimi tavırları Sökeliler tarafından takdirle karşılandı. Atatürk ve Demokrasi temalı Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri'nde Metin Feyzioğlu "Çıkış Yolu" adlı söyleşinin ardından, katılımcıların kitaplarını tek tek imzaladı.

Söyleşiyi izleyenler arasında Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Söke Cumhuriyet Savcısı Mustafa İberya Arıkan, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Belediye Meclis üyeleri de yer aldı.

İlk olarak Başkan Toyran ve Belediye Meclis Üyelerince Belediye Binasında karşılanan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a anı hediyesini takdim etti. Bir süre belediye binasındaki sohbetin ardından söyleşinin yapılacağı Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonuna geçildi. Salonda ilk olarak halkın arasına oturan Metin Feyzioğlu sıcak tavırlarıyla dikkat çekerken, konuşma yapmak için kürsü ve sahneyi tercih etmeyip, yanına salonda bulunan gençleri de çağırarak sahnenin önüne oturup konuşmayı tercih etti.

Türkiye'deki siyasi ve demokratik süreci değerlendiren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu; Türkiye'deki birçok sorunun temelinde 'hukukun üstünlüğü' yerine 'üstünün hukuku'nun uygulanması gerçeğinin olduğunu ifade etti. Hukukun üstünlüğünü yani adaletin üstünlüğünü sağlamak için demokrasinin gerekliği olduğunu belirten Metin Feyzioğlu; "Demokrasinin kuram ve kurallarının tam anlamıyla işliyor olması lazım. Demokrasi işlemiyorsa adalet olmaz. Demokrasi ve adalet mücadelesi bizim mesleki mücadelemiz oldu. Ancak tüm halkı ilgilendiren bir mücadele. Bu nedenle Türkiye'de Barolar güvenilir limanlardan biri olarak görülüyor" dedi.

Türkiye'de siyasetin hukuk yapması nedeniyle yargı bağımsızlığının erozyona uğradığını belirten Feyzioğlu; "Üniversiteler atama rektörler ve YÖK sebebiyle artık demokrasinin güvencesi değil. Sendikalar maalesef emek örgütlenmesi çizgisinden çıktı. Havuz medyası, çekingen medya, o yada bu partinin medyası nedeniyle sağlıklı haber alamaz hale gelen bir toplum. Basın da maalesef demokrasinin güven vermeyen unsuru hale getirildi. Geriye sadece sandık demokrasisi bırakıldı. Bunun da adı özgürlükçü olmayan demokrasidir. Yani iktidarın değişmesinin mümkün olduğu ancak iktidarı alanın da her türlü baskıyı yapabildiği demokrasidir. Türkiye bu kıskaçların içindedir" dedi.

"BİRGÜN MUTLAKA PARTİ SİYASETİNİN İÇİNDE OLACAĞIM"

Söyleşide katılımcılardan gelen soruları da samimiyetle yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, 'aday olacak mısınız veya siyasetin içinde yer alacak mısınız?" sorusuna da samimi şekilde yanıt verdi. Bugüne kadar birçok kez aday olması ile ilgili adı geçen Feyzioğlu; "Bir gün mutlaka parti siyasetinin içinde yer alacağım" dedi. Halkın bir gün kendisini siyaset yapmak için mutlaka görevlendireceğini ve bunu halkın söyleyeceğini belirten Feyzioğlu; "Bugüne kadar isteseydim siyasetin içinde olur ve seçilirdim. Seçilebilecek yerden aday yapılıp, herkes seçilir ve siyaset yapar. Ben verdiğim demokrasi mücadelesini parti siyaseti içinde yapacağım" dedi. Son yapılan seçimlerde 7 Haziran'da kendisine adaylık konusunda teklif gelmediğini, 1 Kasım seçimlerinde de kendisine gelen teklifi de ret ettiğini belirten Metin Feyzioğlu; zamanı geldiğinde siyasetin içinde olacağını söyledi.

Söyleşinin ardından kitaplarını imzalayan Metin Feyzioğlu, konuklarla tek tek ilgilendi, fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu'nu ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Sökeliler adına teşekkür etti. Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt da memleketi Söke'de Baro Birlik Başkanlarını ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu söyleyerek, teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Sanat Edebiyat ve Kitap Günlerine Metin Feyzioğlu ile Müthiş Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement