Söke Ziraat Odasın'dan Birliklerin 'Süt Tozu' Kararına Destek - Son Dakika
Yerel

Söke Ziraat Odasın'dan Birliklerin 'Süt Tozu' Kararına Destek

Söke Ziraat Odasın\'dan Birliklerin \'Süt Tozu\' Kararına Destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, süt fiyatlarının düşmesi nedeniyle, et ve süt kurumu piyasadaki arz fazlası çiğ sütün üretici birliklerinden alınarak; süt tozuna dönüştürülmesi kararına destek, Söke Ziraat Odası’ndan geldi.

06.04.2016 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, süt fiyatlarının düşmesi nedeniyle, et ve süt kurumu piyasadaki arz fazlası çiğ sütün üretici birliklerinden alınarak; süt tozuna dönüştürülmesi kararına destek, Söke Ziraat Odası'ndan geldi.

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş yaptığı açıklamada; "Süt fiyatları aşırı düştü. Süt fiyatları açıklanan ve iki yıldır değişmeyen 1.15 kuruşluk referans fiyatın altında alınmaması konusunda süt sanayicilerine yaptığı uyarılar sonuç vermedi. Bakanlığın bu uyarılarına süt sanayicileri uymadı. Bakanlık mart ayı izinde yeni bir adım daha atarak, et ve süt kurumu marifetiyle, süt tozuna dönüştürme kararı aldı. Nisan ayı başında da uygulamaya geçildi. Bu kararı doğru ve süt üreticilerinin yararına bir karar olarak değerlendiriyorum. Biz defalarca et ve süt kurumunun piyasa düzenleyici görevinin olduğunu söyledik. Sistemin alt yapısı iyi hazırlanırsa ve piyasa buna inandırılırsa, çiğ süt fiyatının yukarı çıkacağına inanıyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına aldığı bu karardan ötürü teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Ziraat Odasın'dan Birliklerin 'Süt Tozu' Kararına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement