Solak: "Önümüzdeki 10 Yılı Şiddetle Mücadele Çalışmalarına Adamalıyız - Son Dakika
Güncel

Solak: "Önümüzdeki 10 Yılı Şiddetle Mücadele Çalışmalarına Adamalıyız

HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak, önümüzdeki on yılı şiddetle sürekli mücadele çalışmalarına adamalıyız” dedi.

16.02.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak, önümüzdeki on yılı şiddetle sürekli mücadele çalışmalarına adamalıyız" dedi.

Türkiye'de şiddet olayları üzerine sürekli saha çalışmaları yapan HEGEM Şiddetle Mücadele Vakfı, ortaya çıkan bilimsel raporları düzenli olarak tüm toplum kesimleriyle paylaşıyor. Vakıf, son olarak 24 Kasım 2014 günü Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın panelinde 104 bin gence ulaşılan şiddet raporunu medya ile paylaşmıştı. Vakıf tarafından yapılan açıklamada, 56 sayfalık şiddet raporunu 536 milletvekiline, ilgili Bakanlıklara gönderildiği ifade edildi.

Özgecan olayı ile vahşet yeniden gündeme gelirken, HEGEM tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şiddetin arttığına dikkat çekilerek "şiddet olaylarının vahşileştiği, suç korkusunun giderek tüm toplum kesimlerini sarmaladığı açıkça ortadadır. Özgecan olayı bunlardan sadece bir tanesidir ve bu da diğer benzerleri gibi kısa sürede unutulacaktır" denildi.

HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak, yaptığı açıklamada, ülkemizin son 40 yıl içinde şiddete bağlı on binlerce insanını yitirdiği ve trilyonlarla ölçülebilecek milli servet kaybına uğradığını belirterek "Hiçbir hastalık teşhis olmadan tedavi edilemeyeceği gibi, suç olaylarının da gerçek nedenleri araştırılmadan, şiddetin arka planı bilimsel araştırmalarla ortaya konmadan hiçbir gerçek çözüm üretilemez" dedi.

Üniversitelerin tarafsız değil ve kendi içlerinde boğazlarına kadar şiddet kültürüne batmış durumda olduğunu anlatan Solak, şunları söyledi: "İlgili Bakanlıklar ise, ya şiddet konusundan uzak duruyor ya da taraflı, birilerinin memnuniyetine dayalı cılız araştırmalarla işi geçiştiriyor. TBMM Şiddet Komisyonlarının göstermelik hamlelerden öteye bugüne kadar ciddi hiçbir iş görmediğini tüm toplum bilmektedir.Şiddetle Mücadele Vakfı olarak tüm kesimlere, ancak öncelikle devlet gücünü kullananlara, şiddet konusunda harekete geçme vaktinin çoktan geçmek üzere olduğunu bir kere daha hatırlatmak isteriz. Önümüzdeki 10 yılı, şiddetle sürekli mücadele ve şiddete bağlı travmaların iyileştirilmesi rehabilite edilmesi çalışmalarına adamalıyız." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Solak: 'Önümüzdeki 10 Yılı Şiddetle Mücadele Çalışmalarına Adamalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement