Solgun'dan Üreticilere Birlik Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Solgun'dan Üreticilere Birlik Çağrısı

Solgun\'dan Üreticilere Birlik Çağrısı

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, üreticilere birlik çağrısında bulundu.

09.02.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, üreticilere birlik çağrısında bulundu.

Güneydoğu gezisi kapsamında Batman'ın Kozluk ilçesine geçen Şeyhmus Solgun, muhtarlar ve üreticilerle bir araya geldi. Kozluk Ziraat Odası önünde düzenlenen toplantıda konuşan Şeyhmus Solgun, üreticilerin sorunlarını dinlemek için geldiğini söyledi. Bir ay önce genel başkanlığa seçildiğini ifade eden Solgun, Ege ve Karadeniz gezilerinin ardından Güneydoğu gezisine çıktığını ve her bölgede ilk olarak üreticilerle bir araya geldiğini söyledi. Türkiye'de tütün üreticilerinin mağdur edildiğini ifade eden Şeyhmus Solgun, özellikle TEKEL'in özelleştirilmesinden sonra bu mağduriyetin daha çok arttığını kaydetti. Özelleştirme yapılan ülkelerde tütün üreticilerine çeşitli destekler sunulduğunu belirten Solgun, Türkiye'de tütün üreticisine en ufak bir destek verilmediğini dile getirerek; "Biz özellikle tütün üreticisinin sorunlarını her türlü platformda dile getireceğiz. Ben uzun yıllardır tütün üreticiliği yapıyorum ve üreticinin sorunlarını yakından biliyorum. Özellikle özelleştirmeden sonra üretici yüzüstü bırakıldı. Kesinlikle üreticinin hakkını koruyacağız" dedi.

Daha önce Batman'da Virginia tütününün deneme ekiminin yapıldığını hatırlatan Solgun, "Virginia tütünü Batman'da yetişiyor. Virginia tütün diğer tütün çeşitlerine göre kazancı daha fazla. Çünkü Türkiye tütününe rakip olan tek tütün. Bu tütünü yetiştirecek üretici kazançlı çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Tütün deyince akla sadece sigaranın gelmemesi gerektiğini ifade eden Solgun, "Tütün birçok ilaç firmaları tarafından kullanılmaktadır. Özellikle zirai ilaç fabrikalarında kullanılmaktadır. Parfüm çeşitleri, kolonya fabrikalarında kullanılmaktadır. Kar kış demeden her yeri gezeceğiz, sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Üreticilere birlik olma çağrısında bulunan Solgun, şöyle konuştu:

"Üreticilerimiz muhtarlar ve başkanlarıyla birlikte hareket etsinler. Hiçbir zaman birliğinizden vazgeçmeyin. Buraya özel firmalar gelip sizlerle sözleşme imzalamak isteyecektir. Kesinlikle bunlarla bireysel olarak anlaşmayın. Her zaman birlikte hareket edin. Siz firmalarla sözleşme imzalarsanız bizim yapabileceğimiz bir şey kalmaz. Eğer birlikte hareket ederseniz, hiçbir firma ürünlerinizi değerinin altında almaz. Ne olursa ortak hareket ederseniz siz kazançlı çıkarsınız."

Kozluk Ziraat Odası Başkanı Ahmet Barış Bozkurt ise, üreticinin sorunlarını dinlemek için Başkan Şeyhmus Solgun'u davet ettiklerini söyledi.

Şeyhmus Solgun, buradaki toplantının ardından tütün alımı programına katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Solgun'dan Üreticilere Birlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement