Solgun: "Tütün Deyince Sigara Akla Gelmesin" - Son Dakika
Ekonomi

Solgun: "Tütün Deyince Sigara Akla Gelmesin"

Solgun: "Tütün Deyince Sigara Akla Gelmesin"

Tütün Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şehmus Solgun, “Tütün deyince akla sigara gelmesin” dedi.

25.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tütün Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şehmus Solgun, "Tütün deyince akla sigara gelmesin" dedi.

Bafra Ziraat Odası'nda oda başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Tütün Üreticileri ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şehmus Solgun, tütün üreticilerine destek verilmesini istedi. Solgun, " Samsun'da yaklaşık 9 bin 700 üreticimiz bulunuyor. 91 bin hektar alanda tütün üretimi yapılıyor. 112 ülkede tütün üretimi yapılırken, 111 ülkede tütün üreticisine destekler sağlanmaktadır. Ama maalesef ülkemizde tütün üreticine destek sağlanmamaktadır. Türk tütünü dünyanın en kaliteli tütünüdür ve dünyada ilk 5 ülke arasında yer alan oryantal olarak ABD Virjinya tütünü ile mücadele eden kalitededir. Üreticilerimiz ve firmalarımız da mağdur etmeyeceğimiz şekilde desteklerin sağlanmasını istiyoruz. Ciddi bir tütün üreticisi potansiyelimiz var. 70 bin üretici aile geçimini tütünle sağlamaktadır. Ülkemizin tütün üretimi yapılan 26 ilin üretim yapılan birçok bölgesinde, özellikle Ege Bölgesi'nde Tavas, Kale civarında hocalarımızın araştırmaları sonucunda tütün dışında kırsal kıraç toprakta hiçbir şey yetişmiyor. Tütünün alternatifi olmadığı için, geçimini tek tütünle sağlamaktadır. Bu üreticilerimize destekler sağlanılmalıdır. Ülkemiz 80 bin ton tütün ithal ediyor. Bu ithalatı azaltmak adına elimizden gelen çalışmaları sergileyeceğiz. Bunun için de üreticilerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Üretici ve firmalarımızın sorunları ne ise yetkili yerlere götüreceğiz. Üreticilerimizin yüzü gülmesi için çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

"TÜTÜN DEYİNCE SİGARA AKLA GELMESİN"

Türk tütününün yağ oranının yüzde 35-45 olduğu bilgisini veren Solgun, "Tütün deyince akla sadece sigara gelmesin. Tütün birçok ilaç firmaları tarafından kullanılmaktadır. Özellikle zirai ilaç fabrikalarında kullanılmaktadır. Parfüm çeşitleri, kolonya fabrikalarında kullanılmaktadır. Kar kış demeden her yeri gezeceğiz, sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Bafra Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tosuner ve yöneticilerle bir araya gelen Solgun, burada çalışmalar hakkında bilgi verdi. Solgun, Bafra Ziraat Odası tarafından kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Şehmus Solgun'un ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise tütündeki sorunların çözümü konusunda katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Solgun: 'Tütün Deyince Sigara Akla Gelmesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi
    14:05 Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ekonomiye etki eden faktörler, girdi maliyetleri, kur değerlemesi ve Gaziantep'in ekonomik önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi
    14:02 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni belediye binası inşaatında incelemelerde bulunarak, Aksaray'ın hem bugününe hem de geleceğine yatırımlar yapıldığını söyledi.

  • Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi
    13:59 Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi

    Mersin'in Erdemli ilçesinde serada yetiştirilen 'Yalova incisi' cinsi üzümler hasat edildi. İlk ürünler iç piyasaya pazarlandıktan sonra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden sipariş bekleniyor. Üreticiler, yeni sezonda ürün verimi ve kalitesinden memnun olduklarını belirtti.

  • Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu
    13:56 Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu

    Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış İlçe Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, yeni atanan Sarıkamış İlçe Tarım Müdürü Musa Bastem'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit edildi
    13:55 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit edildi

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyen mükellefleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet etti.


Advertisement