Son dakika KPSS haberleri, KPSS son dakika, son dakika KPSS

Son Dakika Kpss Haberleri

  • 27.03.2024 - 22:14 Mansur Yavaş, rakibinin Londra'daki kızıyla ilgili iddialarına yanıt verdi ANKA
    Mansur Yavaş, rakibinin Londra'daki kızıyla ilgili iddialarına yanıt verdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'un Londra'daki kızıyla ilgili iddialarına yanıt verdi. Yavaş, kızının iş bulamadığı için eşiyle birlikte Ankara Anlaşması kapsamında Londra'ya gittiklerini ve 32 yıl sürecek bir krediyle ev aldıklarını belirtti. Ayrıca Yavaş, rakibinin mal varlığını eksik açıkladığını ve kızlarının KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapıldığını iddia etti.

    Haber: İLEYDA ÖZMEN / Kamera: BERKİN GÜLSOY
    Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'un "Londra'daki kızına kurduğu şirketi açıklasın" sözlerine yanıt verdi, kızı iş bulamadığı için eşiyle Ankara Anlaşması kapsamında Londra'ya gittiklerini anlattı. Kızının 6 yıldır kirada oturduğunu belirten Yavaş, "Şimdiye kadar ödediği kira bin 500 sterlindi. Bin 777 sterline 32 yıl sürecek şekilde kredi çekip krediyle ev aldı. 32 yıl alnının terini yiyor, eşiyle beraber çalışıyor, emeğinin hakkını alıyor" dedi.
    ABB Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kalecik Belediye Başkan Adayı Satılmış Karakoç ile Kalecik'te İftar Programı'na katıldı. Yavaş burada rakibi Turgut Altınok'un "Londra'daki kızına kurduğu şirketi açıklasın" sözlerine tepki gösterdi. Yavaş şunları söyledi:
    "ZENGİN VE FAKİR ARASINDAKİ AYRIM İSRAF VE YOLSUZLUK ORTADAN KALKMADAN BİTMEZ"
    "'Bana yarın soracaklar.

    Devamını Oku

  • 27.03.2024 - 19:25 RTÜK Başkanı Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarını yanıtladı ANKA
    RTÜK Başkanı Şahin, Mansur Yavaş'ın iddialarını yanıtladı RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Mansur Yavaş'ın AKP ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un kızlarının KPSS'ye girmeden RTÜK'te çalıştığı iddialarına cevap verdi.

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın AKP ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un kızlarının KPSS'ye girmeden RTÜK'te çalışmaya başladığı iddialarına ilişkin; "Hiçbir siyasi ismin veya bürokratın yakını için haksız, sınavsız ve usulsüz işlem yapılmamıştır" dedi.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün Elmadağ'daki iftar programında yaptığı konuşmada, AKP ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un kızlarının KPSS'ye girmeden RTÜK'te memur olarak çalışmaya başladığını iddia etmişti. Altınok da bu iddialar üzerine bugün yaptığı açıklamada "Londra'da kızına kurduğu şirketin ortaklarını açıklasın. Londra'daki daireyi hangi parayla aldığını sorun" dedi.
    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bugün X hesabından yaptığı açıklamayla hiçbir siyasi ismin veya bürokratın yakını için haksız, sınavsız ve usulsüz işlem yapılmadığını belirtti.

    Devamını Oku

  • 27.03.2024 - 12:35 Gaziantep'te görme engellilere EKPSS hazırlık kursu AA
    Gaziantep'te görme engellilere EKPSS hazırlık kursu Gaziantep Ezogelin Şahinbey Halk Eğitim Merkezi'nde görme engellilere yönelik açılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık kursunda 12 engelli öğrenci başarıya ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Haftanın 5 günü ücretsiz eğitim alan kursiyerler, 28 Nisanda yapılacak sınavlarda başarılı olarak yeni bir hayata adım atmayı hedefliyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Öztürk, görme engellilerin eğitim olanaklarından eşit düzeyde yararlanmalarının önemine vurgu yaparak, kursun amacının görme engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve hayallerindeki mesleklere hazırlamak olduğunu belirtti.

    Gaziantep Ezogelin Şahinbey Halk Eğitim Merkezinde görme engellilere yönelik açılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık kursundaki 12 engelli, başarıya ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
    Kamu kurum ve kuruluşlarına engelli personel alımları için 4 yılda bir gerçekleşen EKPSS sınavını kazanmak için kursta eğitime başlayan görme engelli öğrenciler, haftanın 5 günü ücretsiz eğitim alıyor.
    Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören 12 kursiyer, 28 Nisanda yapılacak sınavlarda başarılı olarak yeni bir hayata adım atmak istiyor.
    Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Öztürk, AA muhabirine, görme engellilerin eğitim olanaklarından eşit düzeyde yararlanmalarının son derece önemli olduğuna inandığını söyledi.
    Bu kapsamda 4 yılda bir düzenlenen kursa katılımı artırmak, fırsat eşitliği sunmak amacıyla kursu başlattıklarını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:
    "Hedefimiz görme engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayata hazır hale.

    Devamını Oku

  • 27.03.2024 - 00:13 Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi? Haberler.com
    Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Ankara adayı olarak yeniden gösterildi. Yavaş, rakibi Turgut Altınok'u eleştirerek, çocuklarının KPSS'ye girip girmediğini sordu ve mal varlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve 31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'den yeniden Ankara adayı gösterilen Mansur Yavaş, rakibi, Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok'u hedef aldı. Yavaş, geçtiğimiz günlerde açıkladığı mal varlığıyla adından söz ettiren Altınok'a, "Bu kadar insan işsizken, bu kadar servet varken, 2 çocuğunuz memur olurken KPSS'ye girdiler mi? Çok mu ihtiyacı vardı çocuklarınızın? 2 benzinlik de onların üstüne yapsaydınız. Bu kul hakkını ödeyemezsiniz." dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Elmadağ ilçesinde, partisinin düzenlediği iftar programına katıldı. Yavaş, iftar sonrası kürsüde yaptığı konuşmada, rakibi Turgut Altınok'u hedef aldı.

    Devamını Oku

  • 03.03.2024 - 20:03 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MEB'e atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı ANKA
    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MEB'e atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, atama bekleyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek, mülakatın kaldırılması sözünü tutmayan bakanlığa 2023 KPSS puanlarıyla mülakatsız atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlattı.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mülakatın kaldırılması sözünü tutmayan Milli Eğitim Bakanlığı'na atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlatıyoruz. 2023 KPSS puanlarıyla mülakatsız atama bekleyen öğretmenlerin yanındayız" dedi.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, atama bekleyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendi. Özel'in X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

    "Mülakatın kaldırılması sözünü tutmayan Milli Eğitim Bakanlığı'na atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini hatırlatıyoruz. 2023 KPSS puanlarıyla mülakatsız atama bekleyen öğretmenlerin yanındayız."

  • 02.03.2024 - 20:23 Kızının Mülakatlar Nedeniyle Atanamadığından Yakınan Denizlili Köylü Kadın: "Çocuklarımız 'Devlette Annemiz, Babamız Yok' Diyorlar" ANKA
    Kızının Mülakatlar Nedeniyle Atanamadığından Yakınan Denizlili Köylü Kadın: 'Çocuklarımız 'Devlette Annemiz, Babamız Yok' Diyorlar' Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Fatmana Şahbaz, kızının mülakatlar nedeniyle atanamadığından yakındı. Şahbaz, üniversite mezunlarının KPSS'den geçememesi ve devletin mülakat sistemine olan güvensizliklerini dile getirdi. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mülakatı kaldıracağı sözünü hatırlatarak değerlendirdi.

    Denizli'nin Tavas ilçesi Güzelköy'den Fatmana Şahbaz, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'ya Türkçe öğretmeni kızının mülakatlar nedeniyle atanamadığından yakındı. Şahbaz, "Bu üniversite mezunları ne olacak? Çocuklarımız KPSS'ye girdiler. Mülakattan geçemiyorlar. 'Bizim devlette annemiz babamız yok' diyorlar" dedi.
    TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli'nin Tavas ilçesi Güzelköy'ü ziyaret etti. Ekmek yapan kadınlarla sohbet eden Biçer Karaca'ya Güzelköylü Fatmana Şahbaz, Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun kızının  mülakat nedeniyle atanamadığından yakındı. Şahbaz, "Bu üniversite mezunları ne olacak? Çocuklarımız KPSS'ye girdiler. Mülakattan geçemiyorlar. Bizim devlette annemiz babamız yok diyorlar" dedi.
    Biçer Karaca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mülakatı kaldıracağız" sözünü hatırlatması üzerine Fatmana Şahbaz, "Çocuklar üzgün şu anda. Stresten boyun fıtığı mı dersin, hastalık mı dersin… 'Çalışıyoruz çalışıyoruz olmuyor' diyorlar" diye konuştu.

    Devamını Oku

  • 22.02.2024 - 17:02 Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi İş Birliğiyle KPSS Kampı Düzenleniyor İHA
    Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi İş Birliğiyle KPSS Kampı Düzenleniyor Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi iş birliğiyle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kampı düzenleniyor. Gençler ücretsiz olarak kampa katılarak bilgilerini tazeliyor ve sınavlara hazırlanıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlerle sohbet ederek başarı dileklerini iletti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi iş birliği ile Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kampı düzenleniyor. Katılımcılara ücretsiz olarak Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde verilen kampa katılan gençler bilgilerini tazeliyor ve sınavlara hazırlanıyor.

    Isparta Belediyesinin ücretsiz olarak düzenlendiği hazırlık kampını ziyaret eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlere başarı dileklerini iletti. Başdeğirmen, gençlerle karşılıklı sohbet ederek, istek ve önerilerini dinledi, gençlere yönelik yapılan çalışmalar ve yeni yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. KPSS hazırlık kampına gençlerin ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu hazırlık kamplarının geçen yıllarda da yapıldığın söyledi. KPSS hazırlık kamplarının 5'er günlük periyotlarla yapıldığını ve bu kampın 2 defa daha yapılacağını dile getiren Başkan Başdeğirmen, "Bu çalışmalarla siz gençlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz.

    Devamını Oku

  • 19.02.2024 - 11:52 Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylerin EKPSS Ücretlerini Karşılıyor ANKA
    Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelli Bireylerin EKPSS Ücretlerini Karşılıyor Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerdeki engelli bireylerin Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ücretlerini karşılayacak.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sosyal yardım alan ailelerdeki engelli bireylerin Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ücretlerini karşılıyor.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sosyal yardım alan ailelerdeki 45 yaşını geçmemiş engelli bireylerin EKPSS ücretlerini karşılayacak. 29 Şubat'a dek sürecek başvurulara, http://forms.ankara.bel.tr./ekpss2024 adresi üzerinden ulaşabilecek.

  • 13.02.2024 - 12:20 Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak İHA
    Yüksekova'da EKPSS Sınavı Artık Yapılacak Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in girişimleri sonucu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık ilçede yapılacak olması büyük sevince neden oldu. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesinde yaşayan engelliler, her sene yapılan EKPSS'ye girmek için ya Hakkari il merkezine ya da Van gitmek zorunda kalıyordu. Bunun üzerine Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in yaptığı girişimler sonucu ÖSYM Başkanlığı tarafından EKPSS'nin artık Yüksekova'da da yapılmasına karar verildi.

    Yüksekova'da EKPSS sevinci
    HAKKARİ - Hakkari'nin Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in girişimleri sonucu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık ilçede yapılacak olması büyük sevince neden oldu. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleriyle Esendere beldesinde yaşayan engelliler, her sene yapılan EKPSS'ye girmek için ya Hakkari il merkezine ya da Van gitmek zorunda kalıyordu. Bunun üzerine Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler'in yaptığı girişimler sonucu ÖSYM Başkanlığı tarafından EKPSS'nin artık Yüksekova'da da yapılmasına karar verildi. Sınavların artık Yüksekova'da yapılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler, "Girişimlerimiz sonucu ilçede konuyla ilgili imza kampanyası yaptık ve bu imzaları ÖSYM Başkanlığına ilettik. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın artık Yüksekova'da da.

    Devamını Oku

  • 05.02.2024 - 15:18 Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak İHA
    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne 42 sözleşmeli personel alınacak Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 14 Ziraat Mühendisi, 9 Veteriner Hekim, 3 Gıda Mühendisi, 5 Büro Personeli, 4 Şoför ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 7 personel alacağını duyurdu. Adaylar tercihlerini 31 Ocak-7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecek.

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 42 sözleşmeli personel alınacak. Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kütahya'ya; 14 Ziraat Mühendisi, 9 Veteriner Hekim, 3 Gıda Mühendisi, 5 Büro Personeli, 4 Şoför ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 7 Adet, toplamda 42 kadro tahsis edildiği bildirildi.

    Adaylar tercihlerini, 31 Ocak-7 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Tercih işlemleri, 31 Ocak 2024 tarihinde saat 10.30'da başlayacak ve 7 Şubat 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. KPSS-2024/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak tercih işlemleri bireysel olarak yapılacak. - KÜTAHYA

  • 04.02.2024 - 17:57 Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara'da Eylem Yaptı. ANKA
    Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara'da Eylem Yaptı. Atama bekleyen öğretmenler, bugün Ankara’da eylem yaptı. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Akdağ, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımız, ‘Türkiye Yüzyılı’ diye adlandırdığımız şu dönemde birleştirilmiş sınıflarla, 70 binin üzerinde ücretli öğretmenlerle eğitim faaliyeti yürütmekteyiz. Bugün çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak, uzaya adımızı yazdırmak istiyorsak bunun yöntemi ve yolu eğitimden geçer. ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışan bugün 100 bin mülakatsız atamadır. KPSS puanına dayalı yapılacak bir atamadır. Mülakatın olduğu yerde vicdanlarda şüphe vardır. Şüphenin olduğu yerdeyse adalet yoktur. Adaleti sağlamanın yolu sınava dayalı, hiç kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek 100 bin atamadır” dedi.

    Atama bekleyen öğretmenler, bugün Ankara'da eylem yaptı. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Akdağ, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutladığımız, 'Türkiye Yüzyılı' diye adlandırdığımız şu dönemde birleştirilmiş sınıflarla, 70 binin üzerinde ücretli öğretmenlerle eğitim faaliyeti yürütmekteyiz. Bugün çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak, uzaya adımızı yazdırmak istiyorsak bunun yöntemi ve yolu eğitimden geçer. 'Türkiye Yüzyılı'na yakışan bugün 100 bin mülakatsız atamadır. KPSS puanına dayalı yapılacak bir atamadır. Mülakatın olduğu yerde vicdanlarda şüphe vardır. Şüphenin olduğu yerdeyse adalet yoktur. Adaleti sağlamanın yolu sınava dayalı, hiç kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek 100 bin atamadır" dedi.
    Atama bekleyen öğretmenler, bugün Ankara Ulus Meydanı'nda mülakatsız 100 bin öğretmen ataması talebiyle eylem yaptı. Eylemde, "Öğretmenler Ulus'ta, 100 bin nerede", "Mülakat kalksın, öğretmenler atansın",.

    Devamını Oku

  • 04.02.2024 - 10:47 Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı İHA
    Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları başladı Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlık kursları başladı.

    Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları başladı
    İSTANBUL - Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na hazırlık kursları başladı. Sınava başvuru yapan 46 engelli vatandaşa ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştirilen kursun açılışında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ""Engelli kardeşlerimizin önlerindeki engelleri kaldırmak için belediye olarak büyük gayretle çalışıyoruz" dedi.
    Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen EKPSS hazırlık kurslar başladı. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde verilecek kursun açılışında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıldığına vurgu yaptı. İlçede yaşayan 46 engelli vatandaşın başvuru yaptığı hazırlık kursunun açılışında, vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtımı da yapıldı.

    Devamını Oku

  • 04.02.2024 - 09:05 Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı AA
    Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde EKPSS Hazırlık Kursları Başladı Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlık kursları başladı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, kursun açılışında yaptığı konuşmada, engellilere yönelik hizmetlerin önemini vurguladı. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde verilen kurslarla engellilere birkaç saat vakit geçirebilecekleri bir alan sağlanarak ailelerinin rahatlaması hedefleniyor. Kurslarda Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye Coğrafyası, Kültür ve Medeniyetler, Temel Yurttaşlık, Türkiye ile dünyayla ilgili temel ve güncel konular öğretiliyor.

    Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezince düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlık kursları başladı.
    Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde verilecek kursun açılışında yaptığı konuşmada, engellilere yönelik hizmetlerin önemli olduğunu söyledi.
    Kültürlü bir nesil yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Dursun, "Kültür merkezleri bizim için çok önemli. Eğitimin bizim için çok önemli olduğunu biliyoruz. Eğitim bizim vazgeçilmezimiz. Genç, yaşlı fark etmez. Bilgili, birikimli, donanımlı bir nesil oluşturmak zorundayız." dedi.
    Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde engellilerin gün içinde birkaç saat vakit geçirebilmeleri için alan oluşturduklarını anlatan Dursun, böylelikle engelli ailelerini de bir nebze rahatlatmayı hedeflediklerini dile getirdi.
    Dursun, "Engelli kardeşimizin anneleri yorulduğu dönemlerde ya da işi varsa, evde bırakmak istemiyorsa o kardeşlerimize 3-4 saat biz bakacağız.

    Devamını Oku

  • 23.01.2024 - 23:37 Gaziosmanpaşa'da çıkan yangında KPSS kursiyerleri tahliye edildi AA
    Gaziosmanpaşa'da çıkan yangında KPSS kursiyerleri tahliye edildi Gaziosmanpaşa'da bir iş yerinde çıkan yangın nedeniyle üst katta KPSS hazırlık kursunda eğitim gören yaklaşık 80 kursiyer tahliye edildi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

    Gaziosmanpaşa'da, bir iş yerinde çıkan yangın nedeniyle üst katta KPSS hazırlık kursunda eğitim gören yaklaşık 80 kursiyer tahliye edildi.
    Merkez Mahallesi Salihpaşa Caddesi'nde 5 katlı binanın alt katındaki kapı ve laminant parke imalathanesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
    İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
    Bu sırada, binanın üst katında KPSS hazırlık kursunda eğitim gören yaklaşık 80 kursiyer, görevlilerce tahliye edildi.
    Kurs yetkilisi Metin Demir, yangın sırasında kursiyerlerin derste olduğunu belirterek, "Kimse zarar görmedi, dumanlar yukarı çıkınca öğrencileri teker teker tahliye ettik." dedi.
    İtfaiye ekiplerince söndürülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • 11.01.2024 - 14:51 Nevşehir Belediyesi KPSS'ye hazırlanan gençlere ücretsiz soru bankası dağıtıyor İHA
    Nevşehir Belediyesi KPSS'ye hazırlanan gençlere ücretsiz soru bankası dağıtıyor Nevşehir Belediyesi, KPSS'ye hazırlanan tüm gençlere ücretsiz soru bankası dağıtımına başladı. Lise, Ön Lisans ve Lisans düzeylerinde sınava girecek olan adaylar, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında Nevşehir Belediyesi Başkanlık Binası'ndaki Turkuaz Masaya başvurarak soru bankalarını ücretsiz olarak alabilecekler.

    Nevşehir Belediyesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'ye hazırlanan tüm gençlere ücretsiz soru bankası dağıtımına başladı.

    'Öğrenci dostu belediyecilik' anlayışıyla geçtiğimiz günlerde il merkezindeki tüm okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilere 30 bin adet LGS ve YKS Soru Bankası ve okuma kitabı dağıtan Nevşehir Belediyesi, KPSS'ye hazırlanan Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu gençleri de unutmadı. KPSS'ye girecek olan gençler için Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan soru bankası kitaplarının dağıtımına başlandı.

    Lise, Ön Lisans ve Lisans düzeylerinde sınava girecek olan adaylar soru bankalarını hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında Nevşehir Belediyesi Başkanlık Binası girişinde bulunan Turkuaz Masaya başvurarak ücretsiz olarak alabilecek. - NEVŞEHİR

  • 11.01.2024 - 11:46 Aydın Büyükşehir Belediyesi Memur Adaylarının Yanında İHA
    Aydın Büyükşehir Belediyesi Memur Adaylarının Yanında Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla 100. Yıl Gençlik ve Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hazırlık kursu düzenliyor. Kursiyerler, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarında eğitim alırken, sınav teknikleri ve dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgilendiriliyor. Ayrıca, kurs süreci boyunca deneme sınavları düzenlenerek öğrencilerin performansları değerlendiriliyor. Memur adayları, bu ücretsiz hizmetten dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyor.

    Aydın Büyükşehir Belediyesi memur adaylarının yanında
    AYDIN - Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini önceleyen çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Yıl boyunca sanattan spora birçok alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 100. Yıl Gençlik ve Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak verdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı hazırlık kursu ile memur adaylarının da yanında. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, gençlere her zaman destek olduğunu ifade eden kursiyerler, ücretsiz olarak verilen KPSS kursu için teşekkür etti. Sınav teknikleri öğreniyorlar Hafta içi her gün düzenlenen kursta öğrenciler, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta eğitim alabiliyor. Kurslarda adaylar, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarında eğitim alırken, soru çözme tekniklerinin yanı sıra sınav esnasında dikkat etmeleri gereken durumlar hakkında da bilgilendiriliyor. Ayrıca, kurs süreci boyunca her ay deneme sınavları düzenleniyor.

    Devamını Oku

  • 11.01.2024 - 10:51 Aydın Büyükşehir Belediyesi, KPSS hazırlık kursu düzenliyor ANKA
    Aydın Büyükşehir Belediyesi, KPSS hazırlık kursu düzenliyor Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 100. Yıl Gençlik ve Kültür Merkezi'nde ücretsiz Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hazırlık kursu düzenliyor. Hafta içi her gün düzenlenen kursta öğrenciler, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarında eğitim alırken, soru çözme tekniklerinin yanı sıra sınav esnasında dikkat etmeleri gereken durumlar hakkında da bilgilendiriliyor. Öğrenciler, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinden memnun olduklarını belirtirken, kursun ücretsiz olması ve kaliteli eğitim hizmeti için teşekkür ettiler.

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 100. Yıl Gençlik ve Kültür Merkezi'nde ücretsiz Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hazırlık kursu düzenliyor.
    Hafta içi her gün düzenlenen kursta öğrenciler, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta eğitim alabiliyorlar. Kurslarda adaylar, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarında eğitim alırken, soru çözme tekniklerinin yanı sıra sınav esnasında dikkat etmeleri gereken durumlar hakkında da bilgilendiriliyor. Ayrıca, kurs süreci boyunca her ay deneme sınavları düzenleniyor. Bu sınavlar, öğrencilerin performanslarını değerlendirmelerine yardımcı olurken, eksikliklerini belirlemelerine de olanak tanıyor.
    ÖĞRENCİLER, BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEĞİNDEN MEMNUN
    Kurstan yararlanan öğrenciler, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:
    -Merve Moradoğlu: "Harika bir eğitim veriliyor. Özellikle günde dört saat olması benim için çok iyi.

    Devamını Oku

  • 08.01.2024 - 14:39 Battalgazi Belediyesi KPSS'ye Hazırlananlara Destek Oluyor İHA
    Battalgazi Belediyesi KPSS'ye Hazırlananlara Destek Oluyor Battalgazi Belediyesi, Malatya'da KPSS'ye hazırlanan vatandaşlara destek olmak amacıyla genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarında ara tekrar kampı düzenleyecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek kamp, ünlü Türkçe öğretmeni Aker Kartal'ın ve Görsel Eğitim Kurumları öğretmenlerinin katılımıyla başlayacak. Belediye Başkanı Osman Güder, kampın adayların eksikliklerini gidermeleri ve bilgi becerilerini artırmaları için bir fırsat sunacağını belirtti.

    Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya'da KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) hazırlanan vatandaşlara destek olmak amacıyla genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarında ara tekrar kampı düzenlenecek.

    Eğitim konusunda destekleriyle ön plana çıkan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatları kapsamında, Battalgazi Belediyesi tarafından 15-21 Ocak tarihleri arasında KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) hazırlanan vatandaşlar için genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarında ara tekrar kampı yapılacak. Ünlü Türkçe öğretmeni Aker Kartal'ın ve Görsel Eğitim Kurumları öğretmenlerinin katılımıyla ücretsiz olarak gerçekleşecek kamp, 15 Ocak günü saat 09: 00'da Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda start verecek.

    Devamını Oku

  • 04.01.2024 - 11:00 Öğretmenlik Hayalinden Vazgeçen Genç Girişimci, Akü Satışıyla Başarı Yakaladı İHA
    Öğretmenlik Hayalinden Vazgeçen Genç Girişimci, Akü Satışıyla Başarı Yakaladı Bolu'da öğretmenlik hayalinden vazgeçen Halil Acar, akü satışı yaparak başarılı bir girişimci oldu. Atanamayan öğretmen adaylarına seslenen Acar, mücadele etmelerini ve yeni iş fikirleri aramalarını önerdi.

    babalarının elinden para beklemeye çalışmasınlar, mücadele etsinler" dedi.

    Bolu'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tarih Bölümü'nden 2013 yılında mezun olan Halil Acar (36), formasyon alarak 5 yıl boyunca öğretmen olarak atanabilmek için KPSS sınavlarına hazırlandı. Zorlu sınav hazırlığı sürecinde boyunca kasaplık, akaryakıt istasyonlarında çalışan Acar, girdiği son sınavın ardından atanamayınca öğretmenlik hayalinden vazgeçti. 30 yaşında tesadüfen akü satışı yapan bir arkadaşıyla yolu kesişti. Küçük bir sermayeyle akü satmaya başlayan Acar, 6 yılda tahmin edemeyeceği bir noktaya geldi. Bolu'nun her köşesinde yolda kalan vatandaşlara ve adreslere akü teslimatı yapan 36 yaşındaki Acar'ın 3 ilçede ise şubesi bulunuyor. Öğretmenlik hayali yarım kalan ancak hayallerini akü satarak gerçekleştiren Acar, öğretmen adaylarına seslenerek, "Anne-babalarının elinden para beklemeye çalışmasınlar, mücadele etsinler" dedi.

    Devamını Oku

  • 03.01.2024 - 11:46 Muş Belediye Başkanı KPSS'ye hazırlanan öğrencilere eğitim seti desteği sağladı AA
    Muş Belediye Başkanı KPSS'ye hazırlanan öğrencilere eğitim seti desteği sağladı Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan öğrencilere eğitim seti desteğinde bulundu. Asya, Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evi'ni ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi ve eğitim setlerini hediye etti. Asya, geleceğe hazırlanan gençlerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

    Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan öğrencilere eğitim seti desteğinde bulundu.
    Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Asya, Sunay mahallesindeki Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evi'ni ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.
    Asya, "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz" diye buyuran anlayışı düstur edinerek bilgi evlerinde bu ortamı oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
    Bilgi evlerini ziyaret ederek geleceğe hazırlanan gençlerle bir araya geldiklerini belirten Asya, şunları kaydetti:
    "Onlara eğitim setlerimizden hediye ederek başarılar diledik. Gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Emek ve katkılarından dolayı hocalarımıza teşekkür ederim. Öğrenci kardeşlerimin de umduklarına nail olmalarını diliyorum."

  • 23.12.2023 - 13:23 Nusaybin'de sınava hazırlık söyleşisi düzenlendi AA
    Nusaybin'de sınava hazırlık söyleşisi düzenlendi Nusaybin'de YKS ve KPSS adaylarına sınava hazırlık söyleşisi gerçekleştirildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, adayların talebi üzerine yayın evi öğretmenlerini ilçeye davet ettiklerini belirtti. Söyleşide adaylara sınava hazırlık sürecinde dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verildi.

    Nusaybin'de YKS ve KPSS adaylarına sınava hazırlık söyleşisi gerçekleştirildi.
    Mitanni Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşi öncesi konuşan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, adayların talebi üzerine yayın evi öğretmenlerini ilçeye davet ettiklerini söyledi.
    Kayabaşı, şunları kaydetti:
    "YKS ve KPSS adaylarından gelen yoğun talep üzerine alanın en önemli hocalarını sizlerle buluşturduk. Gençlerimizin bu talebini yerine getirmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri kırmayarak söyleşi programımıza katılan kıymetli hocalarımıza Nusaybinli öğrenciler adına şükranlarımı sunuyorum. Her alanda olduğu gibi bizleri yalnız bırakmayan, bugün düzenlediğimiz programa büyük bir katılım gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyorum."
    Daha sonra adaylara sınava hazırlık sürecinde dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verildi.

  • 18.12.2023 - 11:39 İstanbul'da ameliyathane hemşireliği okuyan Cansu Maden, atanamayınca kendi işini kurdu İHA
    İstanbul'da ameliyathane hemşireliği okuyan Cansu Maden, atanamayınca kendi işini kurdu Sinoplu Cansu Maden, ameliyathane hemşireliği okuduktan sonra atanamayınca kendi işini kurmaya karar verdi. Üç yıldır tasarım ev tekstili ürünleri üreten Maden, işini büyüterek istihdam sağlamayı hedefliyor.

    İstanbul'da ameliyathane hemşireliği okuyan Cansu Maden, atanamayınca kendi işini kurdu.

    Sinoplu Cansu Maden İstanbul'da ameliyathane hemşireliği okudu. Okulu bitirdikten sonra memleketi olan Sinop'a döndü ve mesleğini yapabilmek için KPSS'ye hazırlandı. Atanamayınca özel sektörde çalışmak yerine kendi işini kurdu. Sinop'un Batur Caddesi'nde açtığı iş yerinde üç yıldır tasarım ev tekstili ürünler üretiyor.

    "İyi ki yapmışım" diyen Cansu Maden, "Mesleğimi yapabilme hayaliyle okudum ama olmadı. Özel sektörde asgari ücretle çalışmak yerine kendi işimi kurmam gerektiğini düşündüm. Daha önce evde hobi amaçlı amigurimi yapıyor, dikiş dikiyordum. Yaptığım işleri sosyal medyada paylaşmaya başladım. Görenlerden sipariş gelmeye başlayınca dışarıya da iş yapmaya başladım. Bir sene bu şekilde devam ettim. Sonrasında bir dükkan açsam nasıl olur diye düşünüyorken bu dükkana denk geldim. Güzel olur dedim. Ablam da destek verdi. Beraber çalışıyoruz. Bir makineyle başladık.

    Devamını Oku

  • 05.12.2023 - 16:25 10 bin yeni polis alımı yapılacak! İşte tüm detaylar Haberler.com
    10 bin yeni polis alımı yapılacak! İşte tüm detaylar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada ''10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız'' ifadelerini kullandı. Peki ne kadar maaş alacaklar, aranan şartlar neler? Detaylar haberimizde...

    Memur olmak isteyenlerin merakla beklediği açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Yerlikaya "10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız" ifadelerini kullandı.

    42 LİRA MAAŞ ALACAKLAR

    Şartları karşılayan adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nde (POMEM) eğitim sürecine başlayacak. Süreci tamamlayan adaylar ülkenin çeşitli bölgelerinde göreve atanacak. Bu kapsamda göreve başlayacak polisler 30 bin TL maaşla görev yapacak. Halihazırda bir polis memuru ortalama 29 bin 525 lira, bir başkomiser 32 bin 626 lira maaş alıyor. Bu maaşlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla birlikte ocak ayı itibarıyla artacak. Bu kapsamda başkomiser maaşı 46 bin 540,98 liraya, polis memuru maaşı 42 bin 117,41 liraya çıkacak.

    PEKİ HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

    • T.C.

      Devamını Oku

    • 05.12.2023 - 09:52 Bafra'da Engelliler Günü etkinliği düzenlendi AA
      Bafra'da Engelliler Günü etkinliği düzenlendi Samsun'un Bafra ilçesinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla e-KPSS kursu öğrencileri ile salon programı, müzik ve şiir dinletisi düzenlendi. Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan, engelli bireylerin toplumsal sorunlarının tespiti ve çözümü amacıyla moral faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

      Samsun'un Bafra ilçesinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.
      Bafra Gençlik Merkezi'nde Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında e-KPSS kursu öğrencileri ile salon programı, müzik ve şiir dinletisi düzenlendi.
      Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan, engelli bireylerin toplumsal sorunlarının tespiti ve çözümü amacıyla moral faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Pano çalışması, işaret dili video çekimi yaptık. Bafra Görme Engellileri Derneğini Gençlik Merkezi olarak ziyaret ettik." dedi.

    • 03.12.2023 - 14:32 TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN GÖKTAŞ ENGELSİZ YAŞAM FUARI'NDA KONUŞTU DHA
      TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ VE BAKAN GÖKTAŞ ENGELSİZ YAŞAM FUARI'NDA KONUŞTU Uğur GÜLBOY / TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 13.EYAF Expo Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'ne katıldı.

      TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 13.EYAF Expo Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Göktaş, "2012 yılında, dünyada bir ilki gerçekleştirdik ve KPSS'yi dijital ortama taşıdık. Bu sayede, engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdam oranını artırdık. 2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısı yaklaşık 5 binken, bugün bu sayıyı 68 bine ulaştırdık." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise, "Hiç şüphesiz bu anlamda engellilerin hayatın bir parçası olması onların önündeki engellerin tek tek ve süratle azaltılması devletin sosyal devletin en temel sorumluluklarından birisidir." ifadelerini kullandı.
      TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İstanbul Valisi Davut Gül, Yeşilköy'de bulunan İstanbul Fuar Merkezi'nde 13.

      Devamını Oku

    • 02.12.2023 - 12:59 Akraba evliliği yapan anne, görme engelli çocuklarını büyüttü DHA
      Akraba evliliği yapan anne, görme engelli çocuklarını büyüttü Aksaray'da akraba evliliği yapan Hatice Kından, doğuştan görme engelli olan 2 çocuğunu büyüterek okuttu. Çocuklarından biri üniversiteyi bitirip KPSS'ye çalışırken diğeri lise son sınıfta staj yapıyor. Kından, gençlere akraba evliliği yapmamalarını tavsiye etti ve 'Biz cahildik, böyle olacağını bilmiyorduk' dedi.

      AKSARAY'da, akraba evliliği yapan Hatice Kından doğuştan görme engelli dünyaya gelen 2 çocuğunu büyütüp, okuttu. Hatice Kından, Oğlum Ahmet üniversiteyi bitirdi, KPSS'ye çalışıyor. Kızım Büşra ise lise son sınıf ve haftanın 3 günü staj yapıyor. Gençlerimize akraba evliliği yapmalarını tavsiye etmiyorum. Biz cahildik, böyle olacağını bilmiyorduk dedi.
      Akraba evliliği yapan Hatice-Hasan Kından çiftinin 4 çocuklarından 2'si görme engelli olarak doğdu. Ev kadını Hatice Kından, çocukları Ahmet ve Büşra'nın adeta gözleri oldu. Annesinin desteğiyle üniversite eğitimini tamamlayan Ahmet Kından, Aksaray Albino Görme Engeliler Derneği Başkanı oldu. Kız kardeşi Büşra ise lise son sınıfta eğitimini sürdürüyor. Çocuklarının başarılı olmasından gurur duyduğunu ifade eden Hatice Kından, Oğlum Ahmet, üniversiteyi bitirdi ve KPSS'ye çalışıyor. Kızım Büşra ise lise sonda. Haftanın 3 günü staj yapıyor. Çocuklarımızdan ümidim var, onlar başaracak ben de onların arkasındayım.

      Devamını Oku

    • 01.12.2023 - 12:03 Fidan öğretmen dekolteyi iyice abarttı! Videoya düştüğü not da hayli iddialı Haberler.com
      Fidan öğretmen dekolteyi iyice abarttı! Videoya düştüğü not da hayli iddialı KPSS kurumunda öğretmenlik yapan ve ders anlattığı sırada tercih ettiği cesur kıyafetlerle dikkatleri üzerine çeken Fidan Öğretmen, yaptığı paylaşımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak ders anlattığı sırada çekilen cesur videolarından birini daha takipçilerinin beğenisine sunan Fidan öğretmen ''Mantık sizi A'dan B'ye götürür. Fidan hoca her yere...'' notunu düştü.

      Tercih ettiği cesur kıyafetlerle adından söz ettiren Fidan öğretmen, ders anlattığı sırada çekilen videolarından birini "Mantık sizi A'dan B'ye götürür. Fidan hoca her yere..." notuyla takipçilerinin beğenisine sundu.

      KPSS için eğitim veren bir kurumda ders veren Fidan öğretmen, cesur paylaşımlarıyla adından gündeme gelmeye devam ediyor. Forumlarda günlerce konuşulan ve birçok haber sitesine haber olan Fidan öğretmen, son olarak göğüs dekolteli cesur kıyafetiyle çektiği videoyu paylaştı.

    • 23.11.2023 - 12:53 Görmeden öğretiyorlar: Sivas'ta iki görme engelli öğretmen okutma azimleriyle dikkat çekiyorlar İHA
      Görmeden öğretiyorlar: Sivas'ta iki görme engelli öğretmen okutma azimleriyle dikkat çekiyorlar Sivas'ta iki görme engelli öğretmen öğretme azimleriyle dikkat çekiyorlar. Göremeden eğiten öğretmenler bedensel engeli bulunan kursiyerlerin hayatlarına dokunuyorlar.

      Görmeden öğretiyorlar Sivas'ta iki görme engelli öğretmen okutma azimleriyle dikkat çekiyorlar. Göremeden eğiten öğretmenler bedensel engeli bulunan kursiyerlerin hayatlarına dokunuyor
      SİVAS - Sivas'ta iki görme engelli öğretmen öğretme azimleriyle dikkat çekiyorlar. Göremeden eğiten öğretmenler bedensel engeli bulunan kursiyerlerin hayatlarına dokunuyorlar. Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezinde, Sivas Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik E-KPSS kursu açıldı. Bedensel engeli bulunan kursiyerler buraya gelerek hayalleri olan memurluk mesleği için gece gündüz demeden eğitim alıp ders çalışıyorlar. Kursiyerlerin en büyük destekçileri ise yüzde 85 görme engelleri bulunan Tarih ve kabartma yazı öğretmeni Selman Devecioğlu ile yine görmek engelli olan Türkçe öğretmeni Hayri Yılmaz. Devecioğlu ve Yılmaz büyük bir azimle gözlerinin görmemesine rağmen kursiyerlerine bir şeyler öğretebilmek için ter döküyorlar.

      Devamını Oku

    • 21.11.2023 - 11:59 Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde 20'den fazla kurs açıldı İHA
      Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde 20'den fazla kurs açıldı Bergama Belediyesi tarafından kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde birçok farklı kurs bulunuyor. Üniversiteye hazırlık kursundan müzik kurslarına, robotik kodlamadan satranca kadar birçok alanda eğitim veriliyor. Ocak ayından itibaren KPSS kursu da açılacak.

      Bergama Belediyesi tarafından kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde yaklaşık 20 kursta binden fazla öğrenci eğitim alıyor. Üniversiteye hazırlık kursundan müzik kurslarına, robotik kodlamadan satranca, yogadan halk oyunlarına birçok kursun olduğu Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde Ocak ayından itibaren KPSS kursu da açılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kurslarda Bağlama, Çocuk Korosu, Türk Halk Müziği, Ud, Nota Solfej, Türk Sanat Müziği, Gitar, Keman, Piyano, Resim, Robotik Kodlama, Satranç, Yoga, İngilizce, Satranç, Halk Oyunları ve Üniversiteye Hazırlık kursu bulunuyor.

      180 öğrencinin eğitim aldığı üniversite hazırlık kursunda her 15 günde bir ücretsiz deneme yapılıyor. Sadece Bergama'dan değil farklı ilçelerden de katılımın olduğu kurslar ve denemeler ücretsiz veriliyor. Geçen yıl 110 öğrencinin katıldığı kurslarda 87 öğrenci üniversiteli olmuştu.

      Devamını Oku

    • 07.11.2023 - 09:50 Mersin Büyükşehir Belediyesi 50 İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başladı ANKA
      Mersin Büyükşehir Belediyesi 50 İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi, itfaiye kadrosunu güçlendirmek için 50 itfaiye eri alımı yapacak. Başvurular, web sitesi üzerinden online olarak alınacak ve ardından yüz yüze başvurular Ata Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Şartları sağlayan adaylar arasında KPSS puanı en yüksek olanlar yazılı ve uygulamalı sınava çağrılacak. Yazılı sınav 26 Kasım'da, uygulamalı sınav ise 27 Kasım'da yapılacak.

      Mersin Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştireceği 50 itfaiye eri için başvurular başladı.

      Mersin genelinde daha profesyonel ve kaliteli hizmet vermek amacıyla itfaiye kadrosunu hem personel, hem de lojistik anlamda güçlendirmeyi amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 50 personel alımı için başvuruları almaya başladı. Başvurular, 10 Kasım saat 17.0'ye kadar büyükşehir belediyesinin web sitesi üzerinden online, ardından ise Ata Eğitim Merkezinde yüz yüze gerçekleştirilecek. Ata Eğitim Merkezinde 08.00-17.00 saatleri arasında yapılan yüz yüze başvurularda adaylara boy ve kilo ölçümleri yapılırken, adayların diğer şartları sağlayıp sağlamadığı da kontrol ediliyor.

      Devamını Oku

    • 06.11.2023 - 18:08 KPSS 2024 sınav tarihleri! KPSS sınavları ne zaman? SonDakika.com
      KPSS 2024 sınav tarihleri! KPSS sınavları ne zaman? KPSS Ön Lisans, Ortaöğretim ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavlarının tarihleri belli oldu. Peki, KPSS sınavları ne zaman? İşte, KPSS 2024 sınav tarihleri!

      KPSS 2024 sınav tarihleri! KPSS Ön Lisans, Ortaöğretim ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavlarının tarihleri belli oldu. Peki, KPSS sınavları ne zaman? İşte, KPSS 2024 sınav tarihleri haberimizde...

      KPSS 2024 SINAV TARİHLERİ

      Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta, KPSS Ön Lisans 1 Eylül'de, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de yapılacak.

      Takvime göre 2024 yılında yapılacak sınavlar ve sonuç tarihleri ise şöyle: "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran'da, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan'da, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2.

      Devamını Oku

    • 01.11.2023 - 15:10 Diyarbakır'da Tıp Fakültesi öğrencileri KPSS'den aldıkları başarıyla hastanede temizlik personeli olarak çalışıyor İHA
      Diyarbakır'da Tıp Fakültesi öğrencileri KPSS'den aldıkları başarıyla hastanede temizlik personeli olarak çalışıyor Diyarbakır'da YKS'yi kazanan Mehmet Caner Bahçivancı ve Ahmet Selçuk Maral, KPSS'den aldıkları başarılı sonuçla okudukları fakültenin hastanesinde temizlik personeli olarak göreve başladı. Öğrenciler, kendi emekleriyle para kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

      Diyarbakır'da 2022 yılında girdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Mehmet Caner Bahçivancı ile Ahmet Selçuk Maral, aynı dönemde girdikleri Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) aldıkları başarılı sonuçla okudukları fakültenin hastanesinde temizlik personeli olarak çalışıyor.

      Diyarbakır'da 2 yıl önce hem YKS hem KPSS'ye hazırlanan Mehmet Caner Bahçivancı (20) ve Ahmet Selçuk Maral (21), önce YKS'ye girdi. Aynı dönemde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan iki arkadaş, daha sonra KPSS'ye girerek başarılı puan aldı.

      Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nin açtığı personel alımı ilanına aldıkları puanla başvuran Mehmet ve Ahmet, başarıyla hastanede temizlik personeli olarak 15 Haziran'da kadroya alınarak göreve başladı.

      Öğrencilerden Mehmet Caner Bahçivancı, "Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Aktif olarak haziran ayından bu yana hastanemizde temizlik alanında çalışmaktayım.

      Devamını Oku

    • 31.10.2023 - 12:07 Diyarbakır'da iki tıp öğrencisi, fakülte hastanesine temizlik personeli olarak atandı AA
      Diyarbakır'da iki tıp öğrencisi, fakülte hastanesine temizlik personeli olarak atandı Diyarbakır'da yaşayan iki genç, YKS ve KPSS'de başarılı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve aynı zamanda fakülte hastanesinde temizlik personeli olarak görevlendirildi. Gençler, hem okuyup hem çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

      Diyarbakır'da yaşayan iki genç önceki yıl hazırlandıkları Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve KPSS'de sağladıkları başarı ile hem Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesini kazandı hem de fakülte hastanesinde temizlik personeli olarak görevlendirildi.

      KPSS'DE YÜKSEK PUAN ALDILAR

      Liseden mezun olan Diyarbakırlı gençler Ahmet Selçuk Maral (21) ve Mehmet Caner Bahçivancı (21) YKS'ye hazırlanmak için bir dershaneye kayıt yaptırdı. Kayıt yaptırdıkları dershanede yolları kesişen ve arkadaş olan iki genç, üniversiteyi kazandıklarında okurken aynı zamanda çalışıp masraflarını karşılamak için aynı yıl KPSS'ye de hazırlandı. Gençler girdikleri YKS'de DÜ Tıp Fakültesini kazandı. KPSS'de ise Maral 85, Bahçivancı 83 puan aldı.

      Devamını Oku

    • 18.10.2023 - 22:49 MEB Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu: Mülakat Sistemi Hala Geçerli AA
      MEB Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu: Mülakat Sistemi Hala Geçerli Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, mülakat sisteminin hala geçerli olduğunu belirtti. Şamlıoğlu, öğrencilerin sınav baskısı ve akademik başarı merkezli anlayıştan çıkarılması gerektiğini vurguladı.

      Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, "Mülakat MEB'in mevzuatında, kanunlarında var olan bir şey. Son zamanlarda mülakat uygulanırken malum olduğu üzere KPSS puanları ile mülakat puanı aynı verildiği için mülakat yok gibi değerlendirildi ama zaten mülakat var." dedi.
      Şamlıoğlu, Trabzon Üniversitesi Kariyer Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Yeniler Kulübü işbirliğinde Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Medeniyet Algımız ve Gençlik" konulu konferansta, öğrencileri sınav sistemi baskısı ve akademik başarı merkezli anlayıştan çıkarmak istediklerini söyledi.

      Devamını Oku

    • 05.10.2023 - 15:18 Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde Mülakatlara Dikkat Çekti: "Öğretmen Arkadaşlarımız KPSS'den Yüksek Puan Almasına Rağmen Mülakatlardan... ANKA
      Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde Mülakatlara Dikkat Çekti: 'Öğretmen Arkadaşlarımız KPSS'den Yüksek Puan Almasına Rağmen Mülakatlardan... Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde mülakat sistemine tepki gösterdi. Kurul, “Siyasal iktidarın tüm kamu emekçilerinin istihdamında seçim sürecinde bir vaadi vardı. Öğretmenler yıllardır KPSS için sınavlara giriyor çıkıyor ve arakasından mülakatlarla karşılaşarak çok keyfi bir biçimde siyasal kayırmacı, akraba kayırmacı bir anlayışla bu nitelikli KPSS’den yüksek puan almış öğretmenlerin elenmesi söz konusu olabiliyor. Bu toplumsal bir sorun haline geldi. Dün sendikamıza aktarıldı Batman ilimizde KPSS’den çok yüksek puan almasına rağmen mülakatlardan çok düşük 65 puan vererek öğretmen arkadaşlarımızın elendiğini görüyoruz” dedi.

      Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde mülakat sistemine tepki gösterdi. Kurul, "Siyasal iktidarın tüm kamu emekçilerinin istihdamında seçim sürecinde bir vaadi vardı. Öğretmenler yıllardır KPSS için sınavlara giriyor çıkıyor ve arakasından mülakatlarla karşılaşarak çok keyfi bir biçimde siyasal kayırmacı, akraba kayırmacı bir anlayışla bu nitelikli KPSS'den yüksek puan almış öğretmenlerin elenmesi söz konusu olabiliyor. Bu toplumsal bir sorun haline geldi. Dün sendikamıza aktarıldı Batman ilimizde KPSS'den çok yüksek puan almasına rağmen mülakatlardan çok düşük 65 puan vererek öğretmen arkadaşlarımızın elendiğini görüyoruz" dedi.
      Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde, sendika genel merkezinde açıklama yaptı. Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, şunları söyledi:
      "Türkiye'nin öğretmenleri, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan.

      Devamını Oku

    • 03.10.2023 - 12:49 ÖSYM, soru çeşitliliği ve soru yazarı sayısını artırmak için çalışıyor AA
      ÖSYM, soru çeşitliliği ve soru yazarı sayısını artırmak için çalışıyor ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soru çeşitliliği ve 7 bin dolayındaki soru yazarı sayısının artırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi. Ersoy, soru bankasında görev alacak soru yazarı akademisyenlerin sayısını artırmaya çalıştıklarını ve soru çeşitliliğini artırmak istediklerini belirtti.

      ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soru çeşitliliği ve 7 bin dolayındaki soru yazarı sayısının artırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.
      Ersoy, ÖSYM'nin son dönem çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
      Yaklaşık 14 ay önce 4 Ağustos 2022'de göreve başladığını anımsatan Ersoy, "İstenmeyen bazı durumların yaşandığı o günlerde ilk olarak ÖSYM'nin soru bankasını dondurduk, arkasından 1000 dolayında hoca ile iletişime geçtik ve yeni KPSS süreçlerini başlattık. Normalde 4-5 aylık sürede hazırlanan sınavları, hocalarımızla beraber 25 gün içinde tamamladık ve sınavlar sağlıklı şekilde tamamlanmış oldu." dedi.
      14 aylık süreçte sınavlarla ilgili herhangi bir şaibe veya istenmeyen durumun oluşmadığını belirten Ersoy, sürecin, gayet sağlıklı gittiğini aktardı.
      Ersoy, "Bu sürede 62 sınav yaptık. Sınavlara farlı oturumlarda toplam 16 milyon 300 bin aday, tekil başvuru olarak da 8 milyon aday başvuru yaptı. Sınavlarımızda 2 milyonun üzerinde kişi görev aldı.

      Devamını Oku

    • 26.09.2023 - 14:45 KPSS'den düşük puan aldığı için annesiyle tartışan psikolog intihar etti İHA
      KPSS'den düşük puan aldığı için annesiyle tartışan psikolog intihar etti Afyonkarahisar'da KPSS'den düşük puan aldığı için annesiyle tartışan 27 yaşındaki psikolog, odasına kapanıp tavana astığı ipi boynuna geçirerek hayatına son verdi.

      Afyonkarahisar'da KPSS'den düşük puan aldığı için annesi ile tartışan 27 yaşındaki psikolog iple tavana kendisini asarak hayatına son verdi.

      ODASINA GİRDİĞİNDE KORKUNÇ MANZARAYLA KARŞILAŞTI

      Olay, Çay ilçesi Vakıf Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 27 yaşındaki K.A. isimli psikolog annesiyle akşam yemeğinde KPSS'de düşük puan aldığı için tartıştı. Oğlu ile konuşmak için odasına giren annenin, K.A.'yı intihar etmiş olarak bulduğu öğrenildi.

      POLİS TARAFINDAN İNCELEME BAŞLATILDI

      Gencin tavana astığı ipi boynuna geçirerek hayatına son verdiği belirlendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri K.A.'nın cansız bedenini morga kaldırdı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

    • 11.09.2023 - 02:16 8 üniversitenin farklı birimleri için 308 sözleşmeli personel alınacak AA
      8 üniversitenin farklı birimleri için 308 sözleşmeli personel alınacak Ankara Üniversitesi başta olmak üzere 8 üniversite, toplamda 308 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar, KPSS puanlarına göre gerçekleştirilecek ve başvuru şartları ile atama bilgileri üniversitelerin internet sitelerinde yer alacak.

      Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 8 üniversitenin farklı birimleri için 308 sözleşmeli personel alınacak.

      ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NE 252 PERSONEL ALINACAK

      Ankara Üniversitesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu uyarınca 252 sözleşmeli personel alımını gerçekleştirecek.

      MUNZUR ÜNİVERSİTESİ'NE 26 PERSONEL ALINACAK

      2022-2023 KPSS (B) grubu puan sırasını esas alınmak suretiyle Munzur Üniversitesi 26, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 7, Bingöl Üniversitesi 11, Türk-Alman Üniversitesi 6, İstanbul Medeniyet Üniversitesi 2, Kilis 7 Aralık Üniversitesi 3 ve Bursa Teknik Üniversitesi bir sözleşmeli personel istihdam edecek.

      KPSS PUANINA GÖRE ALIM YAPILACAK

      KPSS P3, P93 ve P94 puan türünden yapılacak alımlarla ilgili başvuru şartları, aranan nitelikler ve atamalara ilişkin bilgiler üniversitelerin internet sitelerinde yer alacak.

    • 07.09.2023 - 09:19 Hem terzilik yapıyor hem KPSS'ye hazırlanıyor: Şehit ve gazi çocuklarının okul kıyafetleri ücretsiz İHA
      Hem terzilik yapıyor hem KPSS'ye hazırlanıyor: Şehit ve gazi çocuklarının okul kıyafetleri ücretsiz Hem terzilik yapıyor hem KPSS'ye hazırlanıyor: Şehit ve gazi çocuklarının okul kıyafetleri ücretsiz Ordu'da terzi dükkanı işleten 23 yaşındaki Ezgi Tepe Yazıcı, bir yandan mesleğini sürdürüyor, bir yandan da KPSS'ye hazırlanıyor.

      Hem terzilik yapıyor hem KPSS'ye hazırlanıyor: Şehit ve gazi çocuklarının okul kıyafetleri ücretsiz
      ORDU - Ordu'da terzi dükkanı işleten 23 yaşındaki Ezgi Tepe Yazıcı, bir yandan mesleğini sürdürüyor, bir yandan da KPSS'ye hazırlanıyor. Yazıcı, şehit ve gazi çocuklarına okul kıyafetlerini de ücretsiz veriyor. Altınordu ilçesinde butik terzi mağazasında okul kıyafeti satışı da yapan Ezgi Tepe Yazıcı, mesleğini sürdürürken bir yandan da Kamu Personel Seçme Sınavı'nahazırlanıyor. Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Yazıcı, yaklaşık 3 ay önce açtığı iş yerinde şehit ve gazi ailelerinin çocuklarından hiçbir ücret almıyor. "Boş zamanlarımda işyerinde KPSS'ye de hazırlanıyorum" Okul dönemi boyunca akrabasının yanında çalıştığını ve mesleği öğrendiğini söyleyen Yazıcı, "Mezun oldum ve KPSS sınavına hazırlanıyorum. Bu sırada da boşta durmak istemedim ve bu işyerini açtım, tüm genç kızlara da bu konuda örnek olmak istiyorum, korkacak hiçbir şey yok.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 11:29 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı DHA
      2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Sonuçları Açıklandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2023 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınavlara ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda bazı soruların cevapları değiştirildi ve bir soru iptal edildi. Adaylar, sınav sonuçlarına 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2023 sonuçları açıklandı. ÖSYM internet sitesinde yer alan duyuruda, uygulanan 2023 KPSS lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri), 2023 KPSS lisans (Alan Bilgisi) ve 2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

      KPSS 2023 sonuçları açıklandı! Bazı soru cevapları değiştirildi!

      ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamada: "23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde uygulanan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmıştır.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 10:07 2023 KPSS lisans sonuçları açıklandı AA
      2023 KPSS lisans sonuçları açıklandı ÖSYM tarafından 23 Temmuz'da düzenlenen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları www.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruda, geçtimiz günlerde uygulanan 2023-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 2023-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

      KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

      Bu yılın lisans KPSS oturumlarının ardından sınav sonuçları için bekleyiş sona erdi. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları, ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla birlikte açıklandı. Adaylar, KPSS sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak; ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden öğrenebilir.

      KPSS PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

      2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.

    • 25.08.2023 - 09:51 KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli? SonDakika.com
      KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

      2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS sonuçları kaç yıl geçerli olacak? KPSS Önlisans, Lisans, Ortaöğretim puanı kaç yıl geçerli?Detaylar haberimizdedir…

      KPSS SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

      2022 Ekim ayına kadar öğretmen atamaları için kullanılan KPSS puanları 1 yıl geçerliydi. Ekim ayında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte artık öğretmen atamaları için kullanılan KPSS puanları da 2 yıl geçerli.

      KPSS ÖNLİSANS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

      Kpss Önlisans puanları 2 yıl geçerli.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 09:47 KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir? SonDakika.com
      KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS ÖABT branş sıralamaları 2023! KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

      2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS A Grubu lisans meslekleri ve puanları listesi 2023! KPSS A Grubu bölümleri nelerdir? Detaylar haberimizdedir…

      KPSS A GRUBU LİSANS MESLEKLERİ VE PUANLARI LİSTESİ 2023

      KPSS A grubu lisans meslekleri arasında Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi, İktisat, İş İdaresi, İşletme, Kamu Yönetimi, Sigortacılık, Uluslararası Ticaret, Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler gibi bölümler bulunmaktadır.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 09:43 KPSS ÖABT Branş Sıralamaları 2023 SonDakika.com
      KPSS ÖABT Branş Sıralamaları 2023 2023 KPSS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının sonuçlarına göre KPSS ÖABT branş sıralamaları da belirlendi. Adaylar, ÖSYM'nin internet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilirler. Branş bazında sıralamalar, adayların kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken MEB tarafından kullanılan puan türlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. KPSS-A grubu kadrolara atanabilmek için yapılan sınavlara da KPSS-A denilmektedir. Bu kadrolara genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmektedir.

      2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS ÖABT branş sıralamaları 2023! KPSS A Grubu branş sıralaması belli oldu mu? Detaylar haberimizdedir…

      KPSS ÖABT BRANŞ SIRALAMALARI 2023

      2023 Kamu Personel Seçme Sınavına (2023-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 09:42 KPSS A Grubu bölümleri, meslekleri, puanları nelerdir? SonDakika.com
      KPSS A Grubu bölümleri, meslekleri, puanları nelerdir? 2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS A Grubu bölümleri meslekleri puanları nelerdir?

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS A Grubu bölümleri meslekleri puanları nelerdir? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

      KPSS-A NEDİR?

      Özel bir yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetiştirme programı sonrası yeterlilik sınavına tabii tutulan Başbakanlık ve Bakanlıklara ait müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör, denetçi gibi kadrolara KPSS-A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınavlara da KPSS-A denilmektedir. Bu kadrolara genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, uzman yardımcılığı ve kontrolör.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 09:31 KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Taban Puanları Belli Oldu SonDakika.com
      KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı! Öğretmen Taban Puanları Belli Oldu 2023 KPSS sınav sonuçları açıklandı. KPSS lisans ve alan bilgisi sınavları tamamlandıktan sonra ÖABT sınavı da yapıldı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre 134 bin 800 aday arasından 1815'i yerleştirildi. KPSS ÖABT öğretmen taban puanları da belirlendi. Sözleşmeli öğretmenlik için sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlendi. 65 puan ve üzerinde olanlar ise Bakanlık kadrolarında alımlara başvurabilecekler. Detaylar haberimizde bulunmaktadır.

      2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS ÖABT öğretmen taban puanları! KPSS Öğretmenlik atama taban puanları 2023! Detaylar haberimizdedir…

      KPSS ÖABT ÖĞRETMEN TABAN PUANLARI!

      KPSS sınavında 60 sınırını aşan memur adayları, uygun olması durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlikte sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlenmiştir. 65 puan ve üzerinde yapanlar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şansını deneyebilir.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 09:26 KPSS 2023 A Grubu Taban Puanları SonDakika.com
      KPSS 2023 A Grubu Taban Puanları ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre, KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Bu sonuçlara göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları KPSS 2023 A Grubu taban puanlarını araştırıyor. Sınavda 60 puanı aşanlar sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirken, 65 puan ve üzeri alanlar Bakanlık kadrolarında şansını deneyebilir. 70 puanı elde edenler ise EGM, PA, CTE gibi müdürlüklerde tercih yapabilirler. Detaylar için bağlantılara tıklayabilirsiniz.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu. Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar artık gözlerini KPSS atamalarına çevirdi. Sınav sonuçlarına göre ataması gerçekleşecek devlet memuru adayları şimdiden KPSS 2023 A Grubu taban puanları 2023 nedir? gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar…

      KPSS 2023 A GRUBU TABAN PUANLARI

      KPSS sınavında 60 sınırını aşan memur adayları, uygun olması durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlikte sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlenmiştir.65 puan ve üzerinde yapanlar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şansını deneyebilir. Bunun yanında 70 puanı elde eden memur adayları EGM, PA, CTE gibi müdürlüklerde de tercihlerine dahil edebilirler.

      Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak aldığınız puana göre hangi alanlara yönelebileceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 09:22 KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı SonDakika.com
      KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. 134 bin 800 aday arasından 1815 kişi yerleştirildi. KPSS ÖABT hangi bölüm kaç puanla alacak? KPSS taban puanları 2023 detayları haberimizde.

      2023 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, lisans ve alan bilgisi sınavlarına katılım sağlayan adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Bu yıl yapılan KPSS lisans ve alan bilgisi sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte ÖABT sınavı 23 Temmuz tarihinde uygulandı. ÖSYM tarafından açıklanan dökümana göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları da belli oldu. 1818 kişilik kontenjana başvuran 134 bin 800 adaydan 1815'i yerleştirildi. Peki, KPSS ÖABT hangi bölüm kaç puanla alacak? KPSS taban puanları 2023! Detaylar haberimizdedir…

      KPSS ÖABT HANGİ BÖLÜM KAÇ PUANLA ALACAK?

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim sonrasında KPSS sonuç tarihi belli oldu.Buna göre; KPSS Lisans, Alan Bilgisi, ÖABT sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. 2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.

      Devamını Oku

    • 25.08.2023 - 09:06 SON DAKİKA KPSS sonuçları açıklandı mı? 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Haberler.com
      SON DAKİKA KPSS sonuçları açıklandı mı? 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 KPSS sonuçları merakla bekleniyor. KPSS sonuçlarının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağına dair bilgiler araştırılıyor. Sınav sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Peki, 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

      Milyonlarca öğrencinin girdiği KPSS sonuçları bugün açıklanıyor. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden açıklanacak sınavın sonuçları saat kaçta açıklanacak merak konusu oldu. 2023 KPSS sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. Kullanıcılar tarafından KPSS sonuçlarının açıklanacağı saat araştırılmaktadır. Peki, KPSS sonuçları açıklandı mı? 2023 KPSS ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Detaylar haberimizde...

      KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

      Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları 25 Ağustos Cuma günü erişime açılacaktır. KPSS sonuçları henüz açıklanmamıştır. Açıklandığında haberimizin içerisinde yer alacaktır.
      Devamını Oku

    • 16.08.2023 - 10:07 Kayseri Büyükşehir Belediyesi KPSS Kurs Kayıtlarını Başlattı İHA
      Kayseri Büyükşehir Belediyesi KPSS Kurs Kayıtlarını Başlattı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin mesleki kurslar düzenleyen eğitimde öncü kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.'nin (KAYMEK) Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans, Ön Lisans ve Eğitim Bilimleri kursu kayıtlarını '2024 KPSS Yılında Sizlerin Yanındayız' sloganı ile başlattı. KAYMEK UZEM, uzman eğitimci kadrosu ile sınava yönelik Tarih, Türkçe, Coğrafya, Geometri, Matematik, Vatandaşlık derslerini içeren KPSS Lisans ve Ön Lisans (Genel Kültür-Genel Yetenek) kurslarının yanı sıra Eğitim Bilimleri kursu ile binlerce insanın hayallerine giden yolda en güçlü destekçisi olacak.

      Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin mesleki kurslar düzenleyen eğitimde öncü kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.'nin (KAYMEK) Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans, Ön Lisans ve Eğitim Bilimleri kursu kayıtlarını '2024 KPSS Yılında Sizlerin Yanındayız' sloganı ile başlattı.

      Kentin muhtelif yerlerindeki tesislerinde çeşitli branşlarda düzenlediği mesleki eğitim, kurs ve kültür-sanat etkinlikleri ile on binlerce vatandaşa hizmet veren Büyükşehir Belediyesi KAYMEK, Uzaktan Eğitim Merkezi ile de birçok vatandaşa ücretsiz ve erişilebilir kurslar sunmaya devam ediyor. Bu çerçevede, son yıllarda başlattığı KPSS kurs hizmetini 2024 yılı KPSS sınavına hazırlık süreci için de düzenleyecek olan KAYMEK UZEM, memur olma hayali kuran binlerce vatandaşa hizmet vereceği Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans, Ön Lisans (Genel Kültür-Genel Yetenek) ve Eğitim Bilimleri kursu kayıtlarını başlattı.

      Devamını Oku

    • 15.08.2023 - 17:22 Aydın Büyükşehir Belediyesi KPSS Hazırlık Kursu Düzenliyor ANKA
      Aydın Büyükşehir Belediyesi KPSS Hazırlık Kursu Düzenliyor Aydın Büyükşehir Belediyesi, KPSS'ye hazırlanan vatandaşlara ücretsiz eğitim desteği sağlayacak. Lisans ve önlisans mezunları için Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarında verilecek olan destek için başvurular, belirtilen adrese şahsen yapılmalıdır. Kursa ön kayıtlar yarından itibaren başlayacak ve detaylı bilgi için belirtilen telefon numarası aranabilir.

      Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanacak vatandaşlara eğitim desteği verecek. Lisans ve önlisans mezunları için Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarında verilecek olan destek tamamen ücretsiz olacak.
      Aydın Büyükşehir'in ücretsiz KPSS hazırlık kursuna katılmak isteyen adayların başvurularını, Yıldız Kenter-Şükran Güngör Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nin karşısındaki Gençlik Kültür Merkezi'ne bir adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle şahsen yapması gerekiyor.
      Kursun ön kayıtları, 16 Ağustos Çarşamba gününden (yarın) itibaren yapılabilecek. Eğitime ilişkin ayrıntılı bilgi ise 444 13 40 dahili 2219 numaralı telefondan edinilebilecek.

    • 11.08.2023 - 09:52 Mersin'de FETÖPDY Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltına Alındı DHA
      Mersin'de FETÖPDY Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltına Alındı Mersin'de FETÖPDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanan, öğrenci yapılanmalarında yer alıp eleman devşirmek üzere faaliyet gösteren ve polis okulu sınavı soruları ile KPSS sorularını çalarak kamu görevlisi olan 9 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen şafak operasyonunda şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

      MERSİN'de FETÖPDY soruşturması kapsamında 9 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.
      FETÖPDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLcok kullanan, öğrenci yapılanmalarında yer alıp eleman devşirmek üzere faaliyet gösteren ve polis okulu sınavı soruları ile KPSS sorularını çalarak kamu görevlisi olan 9 kişi tespit edildi. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, operasyon için harekete geçti. 9 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenleyen ekipler, şüphelilerden bazılarını gözaltına aldı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

    • 06.08.2023 - 13:05 Aydın'da KPSS sınavında trafik kilitlendi, adaylar yürüyerek devam etti İHA
      Aydın'da KPSS sınavında trafik kilitlendi, adaylar yürüyerek devam etti Aydın'da yapılan KPSS ÖABT sınavı nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yoğun bir sınav trafiği yaşandı. Trafik kilitlenince birçok aday araçtan inip yürüyerek sınava devam etti.

      Aydın'da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı dolayısıyla yoğun bir sınav trafiği yaşandı. Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde gerçekleştirilen sınavlarda trafik kilitlenince pek çok aday araçtan inip yola yaya devam etti.

      Aydın'da binlerce lisans mezunu ve son sınıf öğrencisi kamuda iş bulmak hedefiyle girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavlarına girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavının ilk oturumu 10.15 itibariyle başlayıp 12: 45'te sona erdi.

      Sınav dolayısıyla Adnan Menderes Üniversitesi merkez kampüsü en yoğun günlerinden birini yaşarken, sınava girenlerin trafik sorunu yaşamamak için öğlen arasını sınav merkezinin çevresindeki ağaçların altında geçirdiği görüldü.

      Öğleden sonra 14.45'te başlayacak olan ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise saat 16.45'te sonra erecek.

      Devamını Oku

    • 06.08.2023 - 10:22 2023 KPSS ÖABT Sabah Oturumu Başladı AA
      2023 KPSS ÖABT Sabah Oturumu Başladı ÖSYM tarafından yapılan 2023 KPSS ÖABT sabah oturumu başladı. Oturumda adaylara 75 soru için 150 dakika süre verildi. Öğleden sonra ise İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı yapılacak.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan 2023 Kamu Personel Seçme Sınavı (2023-KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sabah oturumu başladı.
      Sınavdan 15 dakika önce adayların binalara alınmasının ardından 10.15'te başlayan oturum kapsamında, ilköğretim matematik, fen bilimleri, matematik (lise), fizik, kimya öğretmenlikleri testlerinde adaylara 75 soru için 150 dakika süre verildi.
      Türkçe, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, rehberlik, beden eğitimi, okul öncesi, İngilizce ve sınıf öğretmenliği testlerinde ise adayların 75 soruyu yanıtlamaları için 120 dakika süre tanındı.
      2023-KPSS ÖABT'nin sabah oturumu 12.45'te sona erecek.
      ÖABT'nin öğleden sonra yapılacak İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise saat 14.45'te başlayacak ve 16.45'te sonra erecek.

    • 03.08.2023 - 10:04 Kayseri Büyükşehir Belediyesi UZEM'de 28 bin 838 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağladı İHA
      Kayseri Büyükşehir Belediyesi UZEM'de 28 bin 838 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşlarından KAYMEK bünyesinde hizmet veren UZEM, 2020 yılından itibaren 231 kurs açarak toplam 28 bin 838 öğrenciye LGS, YKS, KPSS ve E-KPSS sınavlarında ücretsiz eğitim imkanı sundu. UZEM birimi ile zaman ve mekan kısıtlamasını ortadan kaldıran belediye, uzaktan eğitim ile kursiyerlere canlı dersler ve videolar aracılığıyla derslere ulaşma imkanı sağlıyor. KAYMEK UZEM, yabancı dil, kişisel gelişim, sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla da hizmet veriyor.

      Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşlarından Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) bünyesinde hizmet veren Uzaktan Eğitim Merkezi'nde (UZEM) 2020 yılından itibaren 231 kurs açarak toplam 28 bin 838 öğrenciye LGS, YKS, KPSS ve E-KPSS sınavlarında ücretsiz eğitim imkanı sundu.

      Kentte eğitim ve kursların öncü kuruluşu KAYMEK, UZEM birimi ile binlerce vatandaşa dokunmayı sürdürüyor. Belediyelerde ilk ve tek uygulama olan KAYMEK UZEM ile zaman ve mekanı ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim ile kursiyerlerin derslere canlı olarak ve videolar aracılığıyla ulaşabilmelerini sağlıyor. Gelişen ve dönüşen dünyada bir gereklilik olarak ortaya çıkan uzaktan eğitim modeli bu alandaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla KAYMEK bünyesinde 21 Eylül 2020 tarihinde eğitim faaliyetlerine başladı.

      Devamını Oku

    • 30.07.2023 - 11:49 KPSS'de Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumu yapıldı DHA
      KPSS'de Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumu yapıldı Ankara'da gerçekleştirilen KPSS Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumunda adaylar sınavda ter dökerken, aileler ise dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti. İşletme, muhasebe ve istatistik testlerini içeren oturum, sabahın erken saatlerinde başladı. Adaylar sınav merkezlerine gelerek güvenlik kontrolünden geçti ve sınav başlamadan önce üzerlerindeki eşyaları emanete teslim etti. Sınav saat 10.15'te başladı ve aileler sınav merkezlerinin dışına alındı. KPSS süreci, 6 Ağustos'ta yapılacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile sona erecek.

      KPSS'de Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumu yapıldı
      KAMU Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumu, Ankara'da yapıldı. Adaylar sınavda ter dökerken, aileler de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.
      İşletme, muhasebe ve istatistik testlerini içeren 2023-KPSS Lisans Alan Bilgisi 3'üncü oturumu, Ankara'da başladı. Adaylar, sabahın erken saatlerinde 3'üncü oturum için sınav merkezlerine geldi. Güvenlik kontrolünden geçirilen adaylar, saat 10.00'a kadar okullara alındı. ÖSYM'nin sitesinden aldıkları sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanları ile sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerlerindeki madeni para, kağıt, peçete, kol saati, anahtar ve takılarını girişteki emanete teslim etti. Saat 10.00 itibarıyla sınav merkezlerinin kapısı kapandı. Sınav saat 10.15'te başladı. Aileler ise sınava giren yakınlarını beklemek için sınav merkezlerinin dışına alındı.

      Devamını Oku

    • 30.07.2023 - 11:48 KPSS Alan Bilgisi Sınavında Son Oturum Başladı İHA
      KPSS Alan Bilgisi Sınavında Son Oturum Başladı KPSS Alan Bilgisi sınavının son oturumu olan işletme, muhasebe ve istatistik saat 10.15'te başladı. Adaylar, tercih ettikleri oturumda ilgili testlerin sorularını cevaplayacak. İşletme ve muhasebe sınavlarında 50 dakika, istatistik sınavında ise 60 dakika süre verilecek.

      KPSS Alan Bilgisi Sınavında son oturum başladı
      ANKARA - Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi sınavında son oturum (işletme, muhasebe ve istatistik) saat 10.15'te başladı. KPSS Alan Bilgisi sınavları çerçevesinde 3. ve son oturum başladı. Adaylar, başvurudaki oturum tercihlerine göre ilgili testlerin sorularını cevaplayacak. İşletme ve muhasebe sınavlarında çoktan seçmeli 40 soru için 50 dakika verilirken, yine 40 soruluk istatistik sınavı için ise adaylara 60 dakika verilecek.

    • 30.07.2023 - 10:47 KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı AA
      KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2023-Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2023-Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi üçüncü oturumu başladı.
      İşletme, muhasebe, istatistik testlerinden oluşan üçüncü oturumda adaylara çoktan seçmeli 40'ar sorudan toplam 120 soru yöneltildi, soruları cevaplamaları için 160 dakika süre verildi.

    • 29.07.2023 - 10:57 ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS sınavının amacını açıkladı AA
      ÖSYM Başkanı Ersoy, KPSS sınavının amacını açıkladı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, KPSS sınavının amacının kamu kurumlarının ihtiyacı olan personeli sağlıklı, güvenli, geçerli, adil ve tutarlı bir şekilde belirlemek olduğunu söyledi. Ersoy, sınav öncesinde adaylarla ve salon görevlileriyle sohbet etti ve başarı diledi. KPSS Alan Bilgisi sınavının bugün ve yarın 9 farklı alanda, 3 ayrı oturumda uygulanacağını belirten Ersoy, 183 bin 252 adayın sınava gireceğini açıkladı. Sınav sürecinin 6 Ağustos'ta sona ereceğini ifade eden Ersoy, KPSS'ye 2 milyon 200 bin adayın başvurduğunu ve sınav sonuçlarının 25 Ağustos'ta ilan edileceğini belirtti.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Amacımız kamu kurumlarının ihtiyacı olan personel için yine bir kamu kurumu olan ÖSYM aracılığıyla sağlıklı, güvenli, geçerli, adil ve tutarlı bir şekilde bu sınavı gerçekleştirmek." dedi.
      Ersoy, KPSS Alan Bilgisi oturumları öncesi Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi yerleşkesine gelerek sınava girecek adaylarla ve salon görevlileriyle sohbet etti, adaylara başarı diledi.
      Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Onur Altay, Ersoy'a, "Hedefim 90 puan alıp uzman olmak. Genel kültür sınavım tam puana yakın gelecek ama genel yetenek kötü geçti. Türkçede çok uzun paragraflar olduğu için odaklanamadım." dedi.
      Sınav binasını ziyaret eden Ersoy, yetkililerden sınava girecek aday sayısına ilişkin bilgi aldı.

      Devamını Oku

    • 29.07.2023 - 10:32 KPSS Alan Bilgisi 1. Oturumu Başladı İHA
      KPSS Alan Bilgisi 1. Oturumu Başladı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS'nin Alan Bilgisi 1. oturumu saat 10.15'te başladı. Sınav için okulların kapısı saat 10.00'da kapatıldı. İki aday 1 dakika geç kaldığı için içeri alınmadı. Sınava girecek olan adaylar çalışmalarını önemsemeli. 2. oturum saat 14.45'te, 3. oturum ise 30 Temmuz Pazar saat 10.15'te yapılacak.

      ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi 1. oturumu saat 10.15'te başladı. 2. oturumu ise saat 14.30'da başlayacak.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın Alan Bilgisi 1. oturumu için adaylar, sabah saatlerinden itibaren okul önlerine geldi. 10.15'te başlayan sınav için saat 10.00'dan itibaren okulların kapısı kapandı. Sınava girmek için Sefaköy Anadolu Lisesi'ne gelen iki aday, 1 dakika geç kalınca içeri alınmadı. Tüm ısrarlarına rağmen sınava giremeyen adaylar okuldan ayrıldı.

      Sınava girecek olan Cuma Karakaş, "Sorular aslında çok kolay ama biraz mantık yürütmek lazım. Sınava girecek adayların çalışması lazım. Çalışmadan bir şey elde edemiyoruz maalesef" dedi.

      2023-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumunun ardından 2. oturum (hukuk, iktisat, maliye) saat 14.45'te; 3. oturum (işletme, muhasebe, istatistik) 30 Temmuz Pazar saat 10.15'te yapılacak. Öğleden sonra yapılacak 2.

      Devamını Oku

    • 28.07.2023 - 19:14 Erzurum Emniyet Müdürlüğü KPSS için uyarıda bulundu İHA
      Erzurum Emniyet Müdürlüğü KPSS için uyarıda bulundu Erzurum Emniyet Müdürlüğü, KPSS sınavı öncesinde yapılan açıklamada, sınav binalarının çevresinde gürültü oluşumu yapılmaması gerektiğini ve sınav binasına kopya çekmeye elverişli cihazların girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

      Erzurum Emniyet Müdürlüğü hafta sonu yapılacak olan KPSS için uyarılarda bulundu.

      Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "ÖSYM Başkanlığı tarafından KPSS A Grubu Sınavları 1. Oturum Sınavının 29 Temmuz 2023 Cumartesi günü sabah saat 10.15'te (150 dakika). KPSS A Grubu Sınavları 2. Oturum Sınavının 29 Temmuz 2023 Cumartesi günü öğleden sonra saat 14.45'te (150 dakika). KPSS A Grubu Smavları 3. Oturum Sınavının 30 Temmuz 2023 Pazar günü sabah saat 10.15'te (160 dakika) olmak üzere üç oturum halinde yapılacağı bildirilmiştir. Sınav günü sınav binalarının çevresinde, güzergahlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, pazar yerleri vb. gibi gürültü oluşumu yapılmaması gerekmektedir. Ayrıca; Bluetooth kulaklık, kamera özellikli kulaklık, kalemler ile cep telefonu, tüketim maddeleri, çanta, kalem, silgi, küpe, kolye, broş vb takı, metal para, metal içerikli aksesuarlar, ( şeffaf ambalaj içerisindeki su ve alyans hariç) eşyalar ile kopya çekmeye elverişli cihazların sınav binasına.

      Devamını Oku

    • 27.07.2023 - 14:16 KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? SonDakika.com
      KPSS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? KPSS sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin yaptığı açıklamada, 81 il ve Lefkoşa'da 105 sınav merkezinde yapılacak Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 924 bin 168, Eğitim Bilimleri oturumuna 572 bin 20 adayın başvurduğunu belirtti.

      KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu, sınavın tamamlanması ile birlikte merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. Adaylar sınav sonuçlarının ne zaman adayların erişimine açılacağını KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu ile internet üzerinde sıklıkla sorgulatılıyor. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Son dakika 2023 KPSS sınav sonuçları açıklanma tarihi!

      KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

      2023 KPSS sınav sonuçları 25 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.

      Devamını Oku

    • 26.07.2023 - 22:07 KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı Shiftdelete
      KPSS 2023/1 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. Tercih işlemleri 13 Temmuz'da tamamlanan bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM'nin internet sitesine tıklayabilirsiniz.

      Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS 2023/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına tercih işlemleri 13 Temmuz'da tamamlanmıştı.

      KPSS yerleştirme sonucuna nasıl bakılır?

      ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2023/1 tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar, 16 Temmuz saat 15: 00'dan itibaren erişime açıldı. Sonuçlara bakmak için;

      Sonuçları görmek için TIKLAYIN!

    • 26.07.2023 - 15:52 KPSS yerleştirme sonuçları belli oldu SonDakika.com
      KPSS yerleştirme sonuçları belli oldu Kamu Personel Seçme Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara ÖSYM'nin sitesinden erişebilecek.

      Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2023/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerini tamamladı. Sonuçlar ÖSYM'nin sitesinde yayınlandı.

      TC KİMLİK NO VE ŞİFRE İLE GİRİŞ YAPILACAK

      ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "6-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2023/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına, 26 Temmuz 2023 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecektir." ifadelerine yer verildi.

      Devamını Oku

    • 25.07.2023 - 08:46 Öğretmenlik okudu atanamayınca çilek üreticisi oldu İHA
      Öğretmenlik okudu atanamayınca çilek üreticisi oldu Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan Gökhan Öztürk, atanamayınca köyünde modern sera tesisi kurarak topraksız çilek üretimine başladı. Öztürk, kendi imkanlarıyla ürettiği çilekleri Yozgat ve çevre illere satıyor.

      Öğretmenlik okudu atanamayınca çilek üreticisi oldu
      YOZGAT - Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan Gökhan Öztürk (43), atanamayınca köyünde 1 dönümlük arazisine modern sera tesisi kurarak topraksız çilek üretimine başladı. Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Babalı köyünde yaşayan Gökhan Öztürk, büyük bir hevesle okuduğu Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Hayallerini süsleyen öğretmenlik için formasyonunu da alan Öztürk, birkaç kez Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS)girdi. Atanamayınca farklı iş alanlarına yönelen Öztürk, son 5 yıldır Babalı köyünde ailesinin de desteğiyle 2.5 dönüm açık alanda, 1 dönüm de serada topraksız çilek üretmeye başladı. Öztürk, herhangi bir destek almadan tamamen kendi imkanlarıyla 5 yıldır ürettiği çilekleri, Yozgat merkez ve ilçeleri başta olmak üzere çevre illere de satışını yapıyor.

      Devamını Oku

    • 24.07.2023 - 21:42 Sınava geç kalan öğrenciyi otobüs şoförü yetiştirdi İHA
      Sınava geç kalan öğrenciyi otobüs şoförü yetiştirdi Aydın'ın Efeler ilçesinde KPSS'ye geç kalan bir öğrenci, halk otobüsü şoförü Özgür Gümüş'ün yardımıyla sınava son dakikada yetişti. Otobüs şoförü, güzergahını değiştirerek öğrenciyi sınava yetiştirdi. Bu duyarlı davranış, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

      Sınava geç kalan öğrenciyi otobüs şoförü yetiştirdi
      AYDIN - Aydın'ın Efeler ilçesinde KPSS'ye geç kalan öğrenci, halk otobüsü şoförü Özgür Gümüş'ün yardımıyla 1 dakika kala sınava yetişti. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı için ilgili kurumlar ve şehir içi şoförleri, adayların mağdur olmaması için gerekli tedbirleri alırken, KPSS'ye geç kalmakta olan bir aday ise 1 dakika kala halk otobüsü şoförü Özgür Gümüş tarafından sınava yetiştirildi. Sınav heyecanı yaşayan memur adayları geç kalmamak için sabahın erken saatlerinde yola çıkarken, bir aday sınava 15 dakika kala şehir içi otobüsüne bindi. Otobüs şoförüne, sınava yetişmesi gerektiğini söylemesi üzerine, otobüs şoförü Gümüş, duyarlılık örneği sergileyerek aracının güzergahını değiştirdi. Osman Yozgatlı Ortaokulu'nda sınava girecek olan öğrenciyi yetiştirmek için çaba sarf eden otobüs şoförü, genç memur adayını sınava 1 dakika kala yetiştirdi.

      Devamını Oku

    • 24.07.2023 - 03:01 KPSS ikinci oturum sınavı başladı İHA
      KPSS ikinci oturum sınavı başladı Kamu Personel Seçme Sınavı ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavı başladı. Sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenmektedir. 572 bin 20 adayın başvurduğu sınavda adaylar 100 dakika içerisinde 80 soruyu yanıtlamaktadır.

      KPSS ikinci oturum sınavı başladı
      ANKARA - Kamu Personel Seçme Sınavı ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavı başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS ikinci oturum sınavı olan Eğitim bilimleri sınavı saat 14.45 itibariyle başladı. Adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmadı. 81 il ve Lefkoşa'da 105 sınav merkezinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri oturumuna 572 bin 20 aday başvurdu. Eğitim Bilimleri oturumunda ise adaylar 100 dakika içerisinde 80 soruyu yanıtladı.

    • 24.07.2023 - 00:46 KPSS ikinci oturum sınavı sona erdi İHA
      KPSS ikinci oturum sınavı sona erdi Kamu Personel Seçme Sınavı ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi. Adaylar, Eğitim Bilimleri oturumunda 100 dakika içerisinde 80 soruya yanıt verdi. Genel Kültür- Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarını tamamlayan adaylar, 29 ve 30 Temmuz'da Alan Bilgisi sınavlarına girecek. KPSS Öğretmenlik Aday Bilgisi sınavı ise 6 Ağustos'ta gerçekleşecek. Sınavı geçen adaylar, sınavın kolay olduğunu ve çalışan her zaman başarılı olabileceğini ifade etti.

      - KPSS ikinci oturum sınavı sona erdi
      ANKARA - Kamu Personel Seçme Sınavı ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve saat 14.45'de başlayan Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi. Adaylar, Eğitim Bilimleri oturumunda 100 dakika içerisinde 80 soruya yanıt verdi. Genel Kültür- Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarını tamamlayan adaylar, 29 ve 30 Temmuz'da Alan Bilgisi sınavlarına girecek. KPSS Öğretmenlik Aday Bilgisi sınavı ise 6 Ağustos'ta gerçekleşecek. "Çalışan her zaman yapar" Eğitim Bilimleri sınavının iyi geçtiğini ifade eden aday Murat Ateşer, "Çalışana her şey kolay aslında. Bir şekilde hallettik. Benim bildiğim konuydu zaten. Bu benim ilk girişim. Ben geçen senenin denemelerini çözmüştüm. Geçen senenin denemelerine göre orta zorlukta. Çalışan her zaman yapar" ifadelerini kullandı.

      Devamını Oku

    • 23.07.2023 - 22:52 KPSS Lisans Oturumu Eskişehir'de Başladı DHA
      KPSS Lisans Oturumu Eskişehir'de Başladı Eskişehir'de düzenlenen KPSS lisans oturumu saat 10.15'te başladı. Sınav merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, bazı adaylar son anda koşarak sınava yetişti. Geç kalan adaylar ise sınava alınmadı. Adaylar, sınavdan yaklaşık 1 saat önce görevliler tarafından sınav belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek, sınava girecekleri salona alındı.

      ESKİŞEHİR'de, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumu saat 10.15'te başladı. Sınav merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, bazı adaylar son anda koşarak sınava yetişti. Geç kalan adaylar ise sınava alınmadı.
      KPSS lisans oturumu için sınava girecek adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yoğunluk oluşturdu. Adaylar, sınavdan yaklaşık 1 saat önce görevliler tarafından sınav belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek, sınava girecekleri salona alındı. Bazı adaylar koşarak sınava yetişmeye çalışırken, saat 10.00'da kapıların kapanmasının ardından gelen adaylar, salonlara alınmadı. (DHA)

    • 23.07.2023 - 17:30 KPSS Lisans Sınavı Heyecanı DHA
      KPSS Lisans Sınavı Heyecanı Ankara'da düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı'na katılan adaylar ter dökerken, aileler de çocuklarının başarısı için dua etti. Adaylar sınav öncesinde güvenlik kontrolünden geçirildi ve sınav merkezlerine alındı. Sınavda üzerlerindeki eşyaları emanete teslim eden adaylar, aileleri ise okul bahçelerinde dua etti. Sınavın Eğitim Bilimleri oturumu ise daha sonra başlayacak.

      ANKARA'da kamu kurumlarında işe girmek isteyen lisans mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Adaylar sınavda ter dökerken, aileler de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.
      2023-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı, Ankara'da başladı. Adaylar, KPSS'nin ilk oturumu için sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine geldi. Burada güvenlik kontrolünden geçirilen adaylar, saat 10.00'a kadar okullara alındı. ÖSYM'nin sitesinden aldıkları sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanları ile sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerlerindeki madeni para, kağıt, peçete, kol saati, anahtar ve takılarını girişteki emanete teslim etti. Çocukları sınava giren aileler ise okul bahçelerinde Kuran okuyarak sınavdaki yakınlarının başarısı için dua etti. Sınavın Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. (DHA)

    • 23.07.2023 - 16:21 Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü DHA
      Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü Van'da yapılan KPSS için evlerinden çıkan ancak trafikte sıkışan 5 adayı, sınav yerlerine motosikletli polis ekipleri ulaştırdı. Sınava zamanında yetişen adaylar, polis ekiplerine teşekkür etti.

      VAN'da yapılan KPSS için evlerinden çıkan ancak trafikte sıkışan 5 adayı, sınav yerlerine motosikletli polis ekipleri ulaştırdı.
      Van'da, KPSS'nin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla emniyet il merkezinde 60 okulda 229 personel görevlendirdi. Sınav günü trafik yoğunluğu oluşabilecek kavşaklarda 15 ekiple gerekli tedbirler alınırken, kent merkezinde sınava yetişemeyince polisi arayan 5 kişi, motosikletle okullara götürüldü. Sınava zamanında yetişen adaylar, polis ekiplerine teşekkür etti.(DHA)

    • 23.07.2023 - 15:39 Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü DHA
      Van'da KPSS'ye yetişemeyen adaylar polis ekipleri tarafından okullara götürüldü Van'da yapılan KPSS sınavına yetişemeyen 5 aday, trafikte sıkışınca motosikletli polis ekipleri tarafından sınav yerlerine ulaştırıldı. Sınava zamanında yetişen adaylar, polis ekiplerine teşekkür etti.

      VAN'da yapılan KPSS için evlerinden çıkan ancak trafikte sıkışan 5 adayı, sınav yerlerine motosikletli polis ekipleri ulaştırdı.

      Van'da, KPSS'nin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla emniyet il merkezinde 60 okulda 229 personel görevlendirdi. Sınav günü trafik yoğunluğu oluşabilecek kavşaklarda 15 ekiple gerekli tedbirler alınırken, kent merkezinde sınava yetişemeyince polisi arayan 5 kişi, motosikletle okullara götürüldü. Sınava zamanında yetişen adaylar, polis ekiplerine teşekkür etti.

    • 23.07.2023 - 14:35 KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası DHA
      KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası KAYSERİ'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) geç kalanların içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın adaylar ve sınav merkezi memurları ile yaşadığı diyaloglar, kameralara yansıdı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, sınav merkezinde görevli memurlara, 'Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir' derken, geç kalan adaylara da 'Yapmayın ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Buraya yarım saat önce gelin. Yapmayın ya' dedi. Kentte sınava girecek öğrenciler, sabah erken saatlerde sınav merkezlerinde toplandı. Mimarsinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek adaylar, sınav saatinin yaklaşmasıyla içeriye alındı. Üzerleri aranarak sınıfa giren adaylar için velileri dışarıda dua etti. Geciken bazı adaylar ise telaş içinde koşarak okula geldi. Adaylar, kapı kapanmadan son anda içeriye girerek sınav salonlarına geçti. İsmi öğrenilemeyen iki öğrenci ise 1 dakika gecikince içeriye alınmadı. Aynı sınav merkezine bir yakınını getiren ve ismi öğrenilemeyen bir vatandaşın, sınava geç kalan adayların içeri alınması için çaba gösterdiği anlar kameralara yansıdı. Dışarıda bekleyen vatandaş geç kalan öğrencilere, 'Yavrum etme eyleme koş ya, geçin ya, hadi ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Yarım saat önce gelin buraya yapmayın ya?' derken, sınav merkezinde görevli memurlara da, 'Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir' dedi. Vatandaşın çabasına rağmen 1 dakika geç kalan öğrenciler içeri alınmadı.

      KAYSERİ'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) geç kalanların içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın adaylar ve sınav merkezi memurları ile yaşadığı diyaloglar, kameralara yansıdı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, sınav merkezinde görevli memurlara, "Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir" derken, geç kalan adaylara da "Yapmayın ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Buraya yarım saat önce gelin. Yapmayın ya" dedi.
      Kentte sınava girecek öğrenciler, sabah erken saatlerde sınav merkezlerinde toplandı. Mimarsinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek adaylar, sınav saatinin yaklaşmasıyla içeriye alındı. Üzerleri aranarak sınıfa giren adaylar için velileri dışarıda dua etti. Geciken bazı adaylar ise telaş içinde koşarak okula geldi. Adaylar, kapı kapanmadan son anda içeriye girerek sınav salonlarına geçti. İsmi öğrenilemeyen iki öğrenci ise 1 dakika gecikince içeriye alınmadı.

      Devamını Oku

    • 23.07.2023 - 14:22 Samsun'da KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Oturumları Başladı DHA
      Samsun'da KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Oturumları Başladı Samsun'da, Türkiye genelinde 924 bin 168 adayın katılacağı KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumları başladı. Adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleriyle binalara alındı. Oturumda 120 soru sorulacak ve adaylara 130 dakika süre tanınacak.

      SAMSUN'da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek, Genel Kültür oturumları başladı.
      Türkiye genelinde 924 bin 168 adayın katılacağı KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür oturumları Samsun'da da başladı. Saat 10.15 itibariyle başlayan Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumlarına girecek olan adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleri ile binalara alındı. Saat 10.00 itibariyle kapıların kapatıldığı KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumda 120 soru sorulacak ve adaylara cevaplamaları için 130 dakika süre tanınacak.z(DHA)

    • 23.07.2023 - 14:13 KPSS Adaylarına Trafik Desteği İHA
      KPSS Adaylarına Trafik Desteği ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı için Aydın'da trafik ekipleri, öğrencilerin sınav merkezlerine güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için önlemler aldı.

      Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı Sınavı (KPSS) için Aydın'da da adaylar ter dökerken, trafik ekipleri de Efeler ilçesindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için seferber oldu.

      81 ilde ve Lefkoşa'daki 105 sınav merkezinde gerçekleştirilen KPSS maratonunda bu yıl da manzara değişmedi. Adaylar sabahın erken saatlerinde Genel Yetenek ve Genel Kültür, öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri oturumları için sınav merkezlerine geldi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de sınava girecek adayların mağduriyet yaşamaması için adeta seferber oldu. Merkez ilçe Efeler'de sınav merkezleri güzergahlarında trafik tedbiri alan ekipler, öğrencilerin en hızlı şekilde sınava yetişmelerini sağladı. Alınan tedbirler çerçevesinde ise Efeler ilçesi genelinde 5 ekip, 8 şahin ve 23 yaya olmak üzere toplamda 41 personel görev yaptı. - AYDIN

    • 23.07.2023 - 14:11 Sivas'ta KPSS'ye Geç Kalanlar Sınava Alınmadı DHA
      Sivas'ta KPSS'ye Geç Kalanlar Sınava Alınmadı Sivas'ta gerçekleştirilen KPSS sınavına geç kalan adaylar, binalara alınmadı. Sınavın başlamasına dakikalar kala koşarak gelen adaylar, kapıların kapanmasıyla içeriye alınmadı. Edebiyat Fakültesi binasının farklı bir kapısında bekleyen bir aday ise uzun süre ısrar etmesine rağmen içeriye alınmadı.

      SİVAS'ta Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adaylar, kapıda metrelerce kuyruk oluşturdu. Sınava geç kalanlar ise binalara alınmadı.
      ÖSYM tarafından bugün gerçekleştirilen KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek oturumu saat 10.15'te başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (SCÜ) sınavın gerçekleştirileceği binalara erken saatte gelenler binaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Saat 10.00'a yaklaştığı sıralarda ise görevliler sınava kısa süre kaldığını söyleyerek, adayları içeri girmeleri yönünde uyardı. Kapının kapanmasına dakikalar kala sınava yetişmek isteyen adaylar koşarak binalara geldi. Saatler 10.00'u gösterdiğinde ise kapılar kapandı. Kapıların kapanmasının ardından 1 dakika geç kalanlar içeriye alınmadı. Edebiyat Fakültesi binasının farklı bir kapısında beklediğini söyleyen adaylardan biri ise ekiplere uzun süre ısrar etmesine rağmen içeriye alınmadı. (DHA)

    • 23.07.2023 - 13:37 Didim Belediyesi KPSS'ye ücretsiz ulaşım desteği sağladı İHA
      Didim Belediyesi KPSS'ye ücretsiz ulaşım desteği sağladı Didim Belediyesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek vatandaşlar için ücretsiz ulaşım desteği sağladı. Sınava Didim'den katılacak olan vatandaşlar için belediye önünden saat 07.00'de ücretsiz otobüs kaldırıldı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, tüm adaylara başarılar diledi.

      Didim Belediyesi Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek vatandaşlar için ücretsiz ulaşım desteği sağladı.

      Kamu Personeli Seçme Sınavı bu yıl 23 Temmuz Pazar günü gerçekleşti. Sınava Didim'den katılacak vatandaşların sınav yerlerine daha kolay ve rahat ulaşımı için Didim Belediyesi tarafından, belediye önünden saat 07.00'de ücretsiz otobüs kaldırıldı. KPSS'ye Didim'den katılan vatandaşlar için araç kaldırılması talimatını veren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay tüm adaylara başarılar diledi. - AYDIN

    • 23.07.2023 - 13:26 KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası DHA
      KPSS'ye geç kalan öğrencilerin içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın çabası KAYSERİ'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) geç kalanların içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın adaylar ve sınav merkezi memurları ile yaşadığı diyaloglar, kameralara yansıdı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, sınav merkezinde görevli memurlara, 'Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir' derken, geç kalan adaylara da 'Yapmayın ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Buraya yarım saat önce gelin. Yapmayın ya' dedi. Vatandaşın çabasına rağmen 1 dakika geç kalan öğrenciler içeri alınmadı.

      KAYSERİ'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) geç kalanların içeri alınması için çaba gösteren vatandaşın adaylar ve sınav merkezi memurları ile yaşadığı diyaloglar, kameralara yansıdı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, sınav merkezinde görevli memurlara, "Tam 30 saniye dolmadan şu çocuklarımızı alalım ya. Çocukların belki hayatı değişebilir" derken, geç kalan adaylara da "Yapmayın ya, sizin hayatınız bu, hayatınıza bu kadar basit bakmayın. Buraya yarım saat önce gelin. Yapmayın ya" dedi.

      Kentte sınava girecek öğrenciler, sabah erken saatlerde sınav merkezlerinde toplandı. Mimarsinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek adaylar, sınav saatinin yaklaşmasıyla içeriye alındı. Üzerleri aranarak sınıfa giren adaylar için velileri dışarıda dua etti. Geciken bazı adaylar ise telaş içinde koşarak okula geldi. Adaylar, kapı kapanmadan son anda içeriye girerek sınav salonlarına geçti. İsmi öğrenilemeyen iki öğrenci ise 1 dakika gecikince içeriye alınmadı.

      Devamını Oku

    • 23.07.2023 - 13:12 Sınava geç kalan adayı yunus polisi yetiştirdi İHA
      Sınava geç kalan adayı yunus polisi yetiştirdi Edirne'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na geç kalan adayı, sınava girecekleri okula motosikletli yunus timleri ulaştırdı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, adayı sınav salonuna kadar götürdü ve ardından görev yerlerine döndü.

      Sınava geç kalan adayı yunus polisi yetiştirdi
      EDİRNE - Edirne'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'na geç kalan adayı, sınava girecekleri okula motosikletli yunus timleri ulaştırdı. Adayın imdadına yunus polisler yetişti Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampüsünde gereceği KPSS sınavına geç kalan adayın imdadına Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri yetişti. Motorize polis ekipleri öğrencileri sınav yerine yetiştirebilmek için zamanla yarıştı. Adayı sınav salonuna kadar götüren motorize polis ekibi adayı salona bıraktıktan sonra tekrar görev yerine döndü.

    • 23.07.2023 - 13:09 Zonguldak'ta KPSS'ye geç kalan adayların imdadına ekipler yetişti İHA
      Zonguldak'ta KPSS'ye geç kalan adayların imdadına ekipler yetişti Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, KPSS sınavına geç kalan adaylara yardım etmek için harekete geçti. Kimliklerini unutan ve geç kalan adaylar, polis otosuyla sınav merkezlerine yetiştirildi.

      Zonguldak'ta KPSS'ye geç kalan adayların imdadına ekipler yetişti.

      ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS'nin sabah oturumunda sınava geç kalan adayların imdadına ekipler yetişti. Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri; kimliklerini unutanlar ve geç kalan adayları polis otosuyla sınav merkezlerine getirdi.

      Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sınavların yapılacağı güzergahlar üzerinde adayların yardım talebi ihtimaline karşı hazır bekledi. Sınava geç kalan Abdurrahim Koçoğlu sınava gireceği Mühendislik Fakültesine yetiştirildi. Ayrıca kimliğini unutan Ferhat Yıldırım ekiplerce kimliği temin edilerek sınava gireceği İbrahim Anıl Ortaokulu'na götürüldü. - ZONGULDAK

Advertisement