Soma'da Özelleştirmeye Karşı İmza Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Soma'da Özelleştirmeye Karşı İmza Kampanyası

Soma\'da Özelleştirmeye Karşı İmza Kampanyası

Soma'da Tes İş Sendikası Soma Şubesi, termik santralin özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

29.09.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da Tes-İş Sendikası Soma Şubesi, termik santralin özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Sendika binası önüne kurulan stantta başlatılan kampanyaya ilk imzayı atan Sendika Başkanı Bedri Demiraslan, özelleştirmenin işsizlik, yoksulluk, taşeronlaşma, sendikasızlaştırma getirdiğini ileri sürdü.

Soma'nın büyük bedeller ödeyerek bugünkü durumuna geldiğini kaydeden Demiraslan, "Kamu eli ile işletilen Termik Santralı, Kamu eli ile kömür üretimi yapan açık ocaklar, Somamız için çok büyük bir denge unsurudur. Santralin satılması durumunda bu denge bozulacaktır. Bedelini de sadece çalışanlar değil bütün Somalılar ödeyecektir. İlçemizde kömür var, kömür sahaları özel sektöre verilerek, karşılığında santral kuracak anlaşmalar yapılmaktadır. Buna itirazımız olmadı. Ama Kamu eli ile işletilen mevcut santralımızın satılma mantığı hükümetin yanlış politikaları sonucudur. Elektrik üretiminde kamu elinde Termik Santralleri kalmalıdır. Halkımız her yapılan enerji özelleştirmelerinden sonra pahalı elektrik kullanmak zorunda kalmaktadır. Bu olumsuzluklara bakıldığı zaman özelleştirmeye hayır diyoruz. İşçimizle, kamyoncu esnafımızla, İlçemizdeki Sendikalarla, Derneklerimizle, Köylümüzle, İşsizlerimizle, Diğer Esnafımızla ve bütün halkımızla birlikte özelleştirmeye hayır diyoruz" diye konuştu.

İmza kampanyasına, Soma Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır ve yöneticileri ile Soma Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, Soma Seyahat Kooperatifi Başkanı Osman Gündoğan, Kömürcüler Derneği Başkanı Nadirhan Hızlı, esnaf ve çok sayıda SEAŞ çalışanı da destek verdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'da Özelleştirmeye Karşı İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement