Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Nizip Enver Mebrure Okan Ortaokulu öğrencileri, Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için okul harçlıklarını bağışladı.

23.05.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nizip Enver Mebrure Okan Ortaokulu öğrencileri, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için okul harçlıklarını bağışladı.

Enver Mebrure Okan Ortaokulu, 7 ve 8'inci öğrencileri, sınıf öğretmeni Bayram Altun öncülüğünde okul bahçesinde bir etkinlik düzenleyerek Soma'da meydana gelen maden faciasına dikkat çekmek için bir süre sessiz kaldılar.

Hem kıyafetleri hem de yüzlerine sürdükleri siyah boyalar ile madencileri canlandıran öğrenciler, daha sonra okul harçlıklarını bağış kutusuna atarak Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarına bağışta bulundular.

Sınıf öğretmeni Bayram Altun gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'da meydana gelen kazanın bir daha yaşanmaması ve kazada yaşamını yitiren işçi ailelerinin unutulmaması için okul bahçesinde sessiz soma adı altında bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında öğrencilerin maden işçilerinin yaşam ve çalışma şartlarını anlatan kısa bir gösteri gerçekleştirdiklerini ifade eden Altun şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız konuyla ilgili öğrencilerimizde önemli davranışlar kazandırmak ve diğer okullarımıza da bu etkinliğimiz duyurmak ve Soma'da hayatını kaybetmiş olan madencilerimizin yaşamlarını insanlarımıza ve öğrencilerimize anlatmaktı bunu en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Bizler bu nedenle bu tür olayların unutulmaması için yapmış olduğumuz etkinlikte öğrencilerimizle bir süre sessiz kaldık buradaki gayemiz de tepkiler belirtilirken başka kimseye zarar vermemek ve onlar için yardım toplarken söylenecek hiçbir sözün olmadığını ifade etmektir" - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement