Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Türk İş, maden faciasının meydana geldiği Soma ilçesinde, ''İşçi Cinayetlerine, Özelleştirmelere, Talan ve Taşeronlaşmaya Hayır'' mitingi düzenledi Faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin çocukları, gökyüzüne siyah güvercin bıraktı.

22.06.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası, maden faciasının meydana geldiği Soma ilçesinde "İşçi Cinayetlerine, Özelleştirmelere, Talan ve Taşeronlaşmaya Hayır" mitingi düzenledi.

Soma 300 Evler mevkiinde bir araya gelen sendika üyeleri, Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürlüğü önünden Cengiz Topel Meydanı'na kadar yürüdü.

Kefen giymiş maden işçisinin en başında yürdüğü kortejde maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin adının yazdığı baretleri giyen yakınları ile olayda sağ kurtulanların da yer aldığı görüldü.

Ellerindeki Türk bayrağı ile "Kömür Bitti, Taşerona Hayır" yazılı dövizler taşıyan sendika üyeleri, Cengiz Topel Meydanı'nda 3 dakika saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin çocukları, meydanda kurulan platform üzerinden gökyüzüne siyah güvencin bıraktı.

Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi 1 Nolu Şube Başkanı Ali Gökmen, burada yaptığı konuşmada, iş cinayetlerine, özelleştirmeye, talana, yolsuzluğa, taşerona hayır demek için Türkiye'nin dört bir yanından Soma'ya geldiklerini belirtti.

Ocakların iş, ekmek, hayat üretmesini istediklerini dile getiren Gökmen, "Bu son olsun diyoruz, ölüm ocakları istemiyoruz" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise madenlerin kamulaştırılması gerektiğini savunarak "Ben bunun takipçisi olacağım. Size söz veriyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra sizlere verilen sözlerin tutulmasının takipçisi olacağız" dedi.

Mitingin ardından Muğla'nın Yatağan ilçesinden gelen bir grup işçi, AK Parti Soma ilçe binasına doğru yürümek istedi ancak buna polis izin vermedi.

İşçiler, "Yatağan İşçi Andı"nı okuduktan sonra dağıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement