Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Manisa İl Müftüsü, Soma'daki faciada şehit olan madencilerin, ilk ve ortaokulda okuyan çocuklarına 500'er liralık eğitim yardımı yapılacağını bildirdi.

30.06.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçilerin ilk ve ortaokulda okuyan çocuklarına 500'er liralık eğitim yardımı yapılacağını bildirdi.

Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden faciasında hayatını kaybeden işçileri yalnız bırakmadıklarını, şu ana kadar Kınık'ta 50, Savaştepe'de 35, Kırkağaç'ta 17 ve Soma'da 80 maden işçisinin ailesine ziyaret ettiklerini kaydetti.

Ankara, İzmir ve Manisa'dan oluşturulan 5 ayrı ekiple aileleri tek tek ziyaret ettiklerini belirten Cihan, "Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bize ulaştırılan 100'er liralık yardım kartları teslim edildi. Ayrıca yine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçilerin anasınıfı ile lise arasında eğitim alan Manisa'daki yaklaşık 200 çocuğa 2 ayrı dönemde 500 liralık eğitim yardımı yapılacak. Yardımın yarısının Ramazan Bayramı öncesinde ailelere teslimi öngörülmektedir. Üniversite eğitimi alan öğrencilere ise eğitim yardımları Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılacak" dedi.

İl Müftülüğü olarak Soma maden faciasında hayatını kaybeden aileler dışında il genelinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere yönelik ziyaretlerin de yapıldığını hatırlatan Cihan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından toplam 280 adet 25'er liralık yardım kartlarının da dağıtıldığı bilgisini verdi.

Cihan, bu akşam Soma'da Ulucami bahçesinde düzenlenecek iftar yemeğine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın iştirak edeceğini kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement