Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası ile ilgili davanın görülebilmesi için duruşma salonu kiralandı.

21.07.2014 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da meydana gelen maden faciası davasının görüleceği duruşma için salon kiralandı.

Soma'da özel bir maden işletmesindeki kazada hayatını kaybeden 301 madencinin soruşturmasını yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşmalar için Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Merkezi Salonu kiralandı.

Belediye encümen salonunda yapılan tören ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner arasında 1 yıllık kiralama protokolü imzalandı.

Törende konuşan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, soruşturmanın en kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiklerini söyledi.

Facianın ardından soruşturmanın farklı bir boyut kazandığını ifade eden Şahiner, şunları kaydetti:

"Soruşturma yapılabilmesi için adliyemizin fiziki imkanları yeterli değildi. Biz de belediyeye ait salonu kiraladık. Yaşanan elim maden kazasında vefat eden madencilere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum. İnşallah kovuşturmanın da en kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyorum. Bugünden itibaren gerekli çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacağız. En kısa sürede inşallah örnek bir duruşma salonu tadilatını gerçekleştireceğiz."

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Şahiner, soruşturma aralıksız sürdürülecek mi sorusuna  "İnşallah temennimiz, beklentimiz en kısa sürede ve en hızlı şekilde kamuoyunun beklentisi doğrultusunda kovuşturmanın tam olarak bitirileceği yönündedir" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement