Soma Şehitlerinin Aileleri İstanbul'u Gezecek - Son Dakika
Güncel

Soma Şehitlerinin Aileleri İstanbul'u Gezecek

Soma faciasında ölen bazı işçilerin yakınları, bir derneğin daveti üzerine İstanbul'a gitti, bayram boyunca İstanbul'da kalacak aileler, tarihi mekanları gezecek.

28.07.2014 15:36  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocukları ve yakınlarından oluşan 22 kişiye İstanbul gezisi düzenlendi. Ramazan Bayramı'nın 2 ve 3'üncü günü İstanbul'daki tarihi mekanları gezecek aileler, Marmaray'a binecek, lunaparkta eğlenecek.

Programı düzenleyen Altın Oran Derneği Başkanı Hasan Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden faciasında yaşamını yitirenlere karşı kendilerini borçlu hissettiklerini belirterek, onların emanetine sahip çıkmak adına böyle bir organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Madenci çocukları ve ailelerinin en zor bayramında onların yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini ifade eden Kasap, bugün akşam İstanbul'da olacaklarını yarın ise Marmaray'a binip tarihi yarımadayı, Sultan Ahmet Camisi'ni, Ayasofya'yı gezeceklerini kaydetti.

Kasap, "Bizler çok heyecanlı ve mutluyuz. 22 kişiyle İstanbul'a gideceğiz. Bir yetim çocuğumuzu sevindirebilirsek eğer bu bizim için dünyalara bedel olacak. Onların en zor bayramlarında yanlarında olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek adına çok mutluyuz" diye konuştu.

Aileler, daha sonra midibüse binerek Soma Kaymakamlığı önünden İstanbul'a hareket etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma Şehitlerinin Aileleri İstanbul'u Gezecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement