Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Kınık'ta şehit eşleri ve anneleri için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, gelir getirici ağaçlandırma, süt sığırcılığı ve salamura zeytincilik konularında proje başlatıldı.

12.09.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin eşleri ve annelerine yönelik İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir dizi girişim programı başlatıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kınık ilçesi Köseler köyünde, gelir getirici türle ağaçlandırma projesi kapsamında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda hazırladıkları projelerle ilgili bilgi veren Bölge Müdürü İbrahim Aydın, şehit olan madencilerin eşleri ve anneleri için tamamı hibe olacak şekilde Süt Koyunculuğu ve Salamura Zeytincilik programları başlattıklarını, ilçeye bağlı 21 köydeki 45 kişiye 180 bin liralık yardımda bulunduklarını ifade etti.

Gelir Getirici Türlerle Ağaçlandırma Projesi kapsamında 161 bin liralık yatırımla toplam 29 hektar sahada ağaçlandırma yapacaklarını, 22,5 hektar alanda fıstıkçamı, 6,5 hektar alanda alanda aşılı ceviz fidanı dikileceğini anlatan Aydın, kaza sonrası şehit ailelerine yönelik neler yapabileceklerini araştırdıklarını, bir şehir ormanı kurulması ve ailelere gelir getirici ağaçlandırma yoluyla yardımcı olunması projelerinin ön plana çıktığını anlattı.

Aydın, şöyle konuştu:

"Bu ülke insanı, bu inançlı insanlar, bu coğrafyada yaşayan insanlar kötü günlerinde tek yumruk olabiliyor. Soma tüm Türkiye'yi tek yumruk haline getirdi bu da büyük bir başarıdır. Spor kulübünden iş adamına herkes tek yumruk olabildi. Biz orman teşkilatı olarak kendimizi aileden görüyoruz. Biz, sorunlarımızı beraber konuşacağız çözümünü de devlet olarak yapacağız. Hepimizin başı sağ olsun. Bu acı unutulmaz. Allah bundan büyük acı vermesin" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement