Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım eden Azerbaycanlılara teşekkür plaketi verildi.

29.09.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım eden Azerbaycanlılara teşekkür plaketi verildi.

Azerbaycan "Kızıl Aypara Cemiyeti"nin (Azerbaycan Kızılayı) düzenlediği yardım kampanyasına katkıda bulunan milletvekilleri, sanatçılar ve vatandaşlar, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde bir araya geldi.

Törende, Soma'ya yardım kampanyasına destek veren şahıslara Azerbaycan Kızılayı Başkanı Novruz Aslanov ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından imzalanan teşekkür beratları verildi.

Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Soma'da büyük bir facia ve acı yaşandığını, Azerbaycan'ın da yardım elini uzatarak Türkiye'nin acısına ortak olduğunu söyledi.

Gösterilen hassasiyet için kampanyaya katılanlara teşekkürlerini ileten Coşkun, her iki ülkede de birbirlerine karşı samimi sevgi sergilendiğini, bunun da kader birliğinden ve ortak geçmişten kaynaklandığını vurguladı.

Çoşkun, "Kardeşliğimizin gelecek için daha da önemli olduğu kavrayarak ve genç nesillerimizi bu anlayışla yetiştirerek ülkelerimizin huzur barış ve istikrar içinde olduğu bir döneme doğru ilerleyelim. Allah göstermesin, herhangi bir kötü olayda Türkiye her zaman Azerbaycan'ın, Azerbaycan da Türkiye'nin yanında olacaktır" dedi.

Azerbaycan Kızılayı Başkanı Novruz Aslanov da yardımın rakamının sembolik olduğunu, bununla kardeş ülkede yaşanan olaylara kayıtsız kalmadıklarını göstermeye çalıştıklarını vurguladı.

Aslanov, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin her anlamda dünyada örnek teşkil ettiğini belirterek, kampanyaya katılanlara teşekkür etti. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement