Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocaklarında çalışan Bartınlı işçilerin memleketinde endişeli bekleyiş sürüyor.

14.05.2014 15:25  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocaklarında çalışan Bartınlı işçilerin memleketinde endişeli bekleyiş sürüyor.

Bartın'ın Hasankadı beldesi Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgelerinden yüzlerce işçinin Soma'daki maden ocaklarında çalıştığını söyledi.

Facianın ardından başta Hasankadı olmak üzere yine bölgeye maden işçisi gönderen komşu beldeleri Kumluca ve Kozcağız'da büyük endişe ve üzüntü yaşandığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölgemiz maden bölgesi olduğu için birçok gencimiz hatta emeklilerimiz Manisa maden ocaklarına çalışmaya gidiyor. Manisa'da 250-300 maden işçimizin çalıştığını tahmin ediyoruz. Tabi bu işçilerimizden kaçı facianın yaşandığı ocakta çalışıyor onu bilemiyoruz. Şimdilik bize beldemizden iki işçinin mahsur kaldığı bilgisi ulaştı. Bu iki işçimiz umarız sağlıklı bir şekilde kurtulur. Gerçekten bu olay hepimiz, beldemiz, ülkemiz için çok zor bir durum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Mahsur kalan işçilerimizin sağ salim çıkarılmaları için dua etmekten başka çaremiz yok."

"Şirket, iş güvenliğine çok önem veriyordu"

Soma'da facianın yaşandığı maden ocağında bir süre çalıştıktan sonra memleketine dönen Mahmut Güngör (23), olayı duyduklarında şoke olduklarını anlattı.

Güngör, söz konusu maden ocağında yaklaşık 9 ay çalıştığını dile getirerek, "Maden şirketi iş güvenliğine son derece önem veriyordu. Şirketin ne tür güvenlik önlemleri aldığını, işçi sağlığına ve güvenliğine ne kadar önem verdiğini biliyorum. Olayın nasıl olduğuna akıl erdiremedik. Çok üzüldük. Benim çalıştığım dönemde sadece bir vardiyada en az bin işçi çalışıyordu. Soma'da bölgemizden ve çevre köylerden çok çalışan var ama facianın yaşandığı ocakta kaç kişi vardır onu bilemiyorum. Haberi ilk duyduğumda 'Orada ben de olabilirdim' diye aklıma geldi.  Ama benim gibi yüzlerce kişinin evine ateş düştü. Üzüntülüyüz."

Belde sakinlerinden Veli Erdoğan da beldelerinden birçok arkadaşının Manisa'daki maden ocaklarında çalıştığını anlatarak, facianın ardından gelişmeleri büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement