Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Trabzon ve Rize'de bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Soma'da yaşanan maden faciasını protesto etti, Bayburt Üniversitesi'nde öğrenciler, faciada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, Gümüşhanede ise gıyabi cenaze namazı kılındı Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.

15.05.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon ve Rize'de toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir işletmeye ait maden ocağında yaşanan faciayı yürüyüş yaparak protesto etti.

Trabzon Valiliği önünde toplanan KESK Trabzon Şubeler Platformu üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesindeki faciaya tepki göstermek amacıyla dövizler açıp, slogan atarak Atatürk Alanı'na kadar yürüdü.

KEST Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, burada grup adına yaptığı açıklamada, yaşadıkları acının tarifi olmadığını belirterek, "Elbette çok şey söylenebilir ancak hiçbir söz, hiçbir izah acı ve öfke dolu yürekleri ferahlatamaz" dedi.

Yaşananların alın yazısı olmadığını belirten İkinci, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin önemine değinerek, "İşçi sağlığı ve güvenliğini tamamen bir maliyet unsuru olarak görenler, işçileri maksimum karı elde etmek için en acımasız üretim süreçlerinde çalışmak zorunda bırakanlar, Soma'daki yüzlerce işçi kardeşimizi başından beri ölüme terk etmiştir" diye konuştu.

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Tek Gıda-İş Sendikası, DİSK, KESK, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinden oluşun gruptakiler ise Soma ilçesinde yaşanan facia sebebiyle Atatürk Anıtı önüne kömür ve karanfil bırakıp, ölenler için saygı duruşunda bulundu.

Ergin Ay, gruptakiler adına yaptığı basın açıklamasında, Soma'da yüzlerce kişinin can verdiğini, çok sayıda işçiden ise halen haber alınamadığını söyledi. Son 10 yılda binlerce işçinin iş kazasında öldüğünü belirten Ay, Soma'daki olayda ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Gruptakiler gösterilerin ardından dağıldı.

-Üniversite öğrencileri ailelerin acısını paylaştı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Mühendislik Fakültesinde okuyan Ezgi Başboğa'nın organizasyonunda fakülte önünde toplanan öğrenciler, Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Prof. Dr. Coşkun, saygı duruşu sonrası, Bayburt Üniversitesinde ilk defa böyle bir duyarlılık sergilendiğine işaret ederek, "Soma için derin üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır ve baş sağlığı diliyorum" dedi.

Başboğa da Soma'daki olayın çok büyük bir acı olduğunu ifade ederek, "Soma'daki acılı ailelerin acılarını paylaşmak çok zor ama bizim de içimiz yandı. Soma'daki acılı ailelerin yanlarında olduğumuzu göstermek istedik, acılar sadece yaşandığı yerde kalmasın tüm ülkede paylaşılsın istedik" şeklinde konuştu.

Gümüşhane'de ise Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi'nin organizasyonunda, Soma'daki faciada ölenler için Kemaliye Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası olayda hayatını kaybedenler için dua edildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement