Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası Davası

Soma'daki maden faciası davasında yargılanan tutuklu 8 sanık, duruşma salonuna getirildi.

15.04.2015 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'daki maden faciası davasında yargılanan tutuklu 8 sanık, duruşma salonuna getirildi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki Şakran Cezaevi'nden 2 araçla Manisa'nın Akhisar ilçesine götürülen Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile şirkette yönetici ve madenci olarak çalışanlarının da bulunduğu sanıklar, Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki nezarethaneye alındı.

Duruşma için Akhisar'a, Manisa'nın Soma ve Balıkesir'in Savaştepe ilçelerinden de madenci yakınları gelmeye başladı. Polis barikatından geçen aileler, üst araması ve kimlik taramasının ardından mahkeme salonuna alınmaya başlandı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Nisan 2015 Pazartesi günü görülen Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın ilk duruşması, daha önce Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile cezaevinden bağlantı yapılarak ifadeleri alınacağı açıklanan tutuklu sanıkların "mahkeme salonuna getirilmesi" yönünde verilen ara kararla bugüne ertelenmişti.

-Sanıklar hakkında istenilen cezalar

Faciada sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla bazı maden şirketi yöneticileri ve çalışanları hakkında açılan davada, tutuklu 8 sanık "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Tutuksuz 37 sanıktan 12'sinin "taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının istendiği davada, 25 tutuksuz sanık hakkında ise bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement