Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası Davası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciada sorumlulukları ve kusurları olduğunu öne sürdüğü kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

08.01.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciada sorumlulukları ve kusurları olduğunu öne sürdüğü kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Biçer, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, facianın meydana geldiği maden ocağını denetlemekle görevli memur ve müfettişlerin ağır derecede kusur ve ihmalleri olduğunu iddia etti.

Facianın ardından kamu görevlileri hakkında savcılığın inceleme başlattığını ancak siyasi nedenlerle bakanlıkların soruşturma izni vermediğini ileri süren Biçer, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle başvurarak konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu anlattı.

Savcılığa yazdığı dilekçeyi okuyan Biçer, şunları söyledi:

"Facianın meydana gelmesinde sorumluluğu ve kusuru olan söz konusu kamu görevlileri, görevlerini kamu adına ifa etmekte ve bu anlamda kamuya karşı sorumlulukları bulunmaktadır. Maden ocaklarını incelemek ve denetlemekle sorumlu memurların görevlerini yerine getirmemesi öncelikle kamuya karşı işlenmiş bir suç olup, sadece suçtan zarar görenleri değil, tüm vatandaşlarımızı ilgilendirmekte ve mağdur etmektedir. Manisa Milletvekili olarak öncelikle şahsım ve vekili bulunduğum vatandaşlarımız adına dosya kapsamında yer alan kamu görevlilerinin tamamından davacı ve şikayetçiyim."

Biçer, faciayla ilgili davaya müdahillik talebinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement