Soma Davasında Yeni Sanıklar Bugün İfade Verecek - Son Dakika
Güncel

Soma Davasında Yeni Sanıklar Bugün İfade Verecek

Soma Davasında Yeni Sanıklar Bugün İfade Verecek

Soma maden faciası davasında haklarındaki takipsizlik kararı kaldırılan ve yargılanmalarına karar verilen yeni sanıklar bugün talimatla ifade verecek.

04.12.2016 22:15  Güncelleme: 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buna göre ilk ifadeler bugün alınacak. Şirket yöneticilerinden Haluk Evinç ve Murat Bodur yarın 09.30'da Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde mahkeme huzurunda ifade verecek. Şirket patronu Alp Gürkan'ın ise 26 Aralık'ta İstanbul'da talimatla ifade vereceği öğrenildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU SONRASI İDDİANAME

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin patronu Alp Gürkan ve 4 yönetim kurulu üyesi hakkında, son bilirkişi raporu doğrultusunda yeni delil ortaya çıktığı gerekçesiyle savcılık 3 ay önce iddianame hazırladı. İddianamede, Alp Gürkan ve yöneticilerin, 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Savcılık ayrıca bu davanın, halen Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 6'sı tutuklu 46 sanıklı davayla birleştirilmesini de talep etti. Bundan 15 gün önce iddianameyi kabul eden mahkeme, Alp Gürkan ile yönetim kurulu üyeleri Hayri Kebapçılar, Mustafa Yiğit, Murat Bodur ve Haluk Evinç hakkında, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İLK İFADELER BUGÜN ALINACAK

Sanıkların bulundukları illerde ifadelerinin alınmasına karar verdi. Bu karar doğrultusunda ilk ifadeler bugün alınacak. Haluk Evinç ve Murat Bodur yarın 09.30'da Soma 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nde mahkeme huzurunda ifade verecek. Şirket patronu Alp Gürkan'ın ise 26 Aralık'ta İstanbul'da talimatla ifade vereceği öğrenildi.

Soma maden faciası davasında haklarındaki takipsizlik kararı kaldırılan ve yargılanmalarına karar verilen yeni sanıkların talimatla alınacak ifade tarihleri belli oldu.

Son Dakika Güncel Soma Davasında Yeni Sanıklar Bugün İfade Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement