Soma Faciası Nedeniyle Okullara Tören Ayarı - Son Dakika
Güncel

Soma Faciası Nedeniyle Okullara Tören Ayarı

Soma Faciası Nedeniyle Okullara Tören Ayarı

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Soma faciası nedeniyle okullardaki her türlü eğlenceyi iptal ettikleri açıkladı.

21.05.2014 19:33  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bakanlığın önerisi üzerine Soma'daki 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciası nedeniyle okullardaki her türlü eğlence, gösteri içerikli kutlama, tören, gezi, okuma bayramı, mezuniyet gecesi gibi etkinlikler eğitim öğretim yılının sonuna kadar iptal ettikleri açıkladı. Altınsoy, çocukların yaşadıkları travmayı atlatana kadar okullarından özel izinli olacağını ve girecekleri sınavlarda gerekli hassasiyetin gösterileceğini de söyledi.

Soma'daki 310 madencinin hayatına mal olan maden kazasının ardından il genelindeki tüm okullara özellikle eğlence ve mezuniyet törenlerinin iptali konusunda yazı gönderildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Soma'da yaşanan facianın ardından Başbakanlığımız tarafından 3 günlük yas ilan edildi. Arkasından Milli Eğitim Bakanlığımız 'Milli Yas' adı altında bir yazı çıkarttı. Bu yazı tüm illerdeki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Bakanlığımızın yazısında, 'Milli Yas' ilanın ardından gerekli tedbirlerin alınması, önemli gün ve haftalar programlarının ile mezuniyet törenlerinin bu hassasiyetle gerçekleştirilmesi, yapılacak olan düzenlemelerin ise öğrencilere açıklanması gerektiği belirtildi."

Altınsoy, okullarda iptal edilen törenler konusunda hem okul yönetimini hem de velilerin gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını belirtirken, "Okullarımızın ve velilerimizin bu konuya büyük hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Bu sene okullarımızda mezuniyet törenleri olmayacaktır. Eğer mezuniyet töreni yapan okullarımız olursa, inceleme yapar ve mezuniyet töreninin eğlence nitelikği var mı yok mu bakarız. Artık bundan sonraki insanlarımızın vicdanına bağlıdır. Gereken hassasiyetin gösterilmemesi kamuoyunu yaralayacaktır" diye konuştu.

BABALARI ÖLEN MADENCİ ÇOCUKLARI ÖZEL İZİNLİ SAYILACAK

Ölen madencilerin çeşitli okullarda öğrenim gören çocuklarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını da belirten Altınsoy, "Şu ana kadar elimize, ikameti Soma'da olan ve maden kazasında ölen 89 işçimizin 127 çocuğunun ismi geldi. Sayı her gün değişiyor. Bu çocuklarımızın eğitim-öğretimleriyle ilgili gerekli tedbirleri almaya çalışacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğü ekibinin, uzman psikolog ekipleriyle birlikte Soma, Savaştepe, Kırkağaç, Kınık ilçelerinde sahada çalışmalar yaptığını anlatan Altınsoy, "Çocuklardaki ani travmalara karşı gerekli müdahalede bulunmaya çalışıyorlar. Bu bir süre daha devam edecek ve yerinde tespitler olacak. Yapılan tespitler sonrasında neler yapılabileceği daha da netleşmiş olacak" diye konuştu. Altınsoy, bazı özel dershanelerinin ve özel okulların vefat eden madenci çocuklarının eğitimlerini karşılamak için kendilerine teklifte bulunduğunu, bunlarla ilgili kararı ailelerle birlikte vereceklerini anlattı.

Faciada babalarını kaybedip, travma yaşayan çocukların belli bir süre okullarına devam edemeyeceğine de dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, "Ancak, bu süreler devamsızlık sayılmayacak. Özel izinli olacaklar" dedi. Altınsoy, bu öğrencilere okullarındaki sınavlarda da gereken hassasiyetin gösterileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Faciası Nedeniyle Okullara Tören Ayarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı
    15:04 Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Z. yönetimindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ve araçta bulunan 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Araçtakilerin Dicle ilçesine düğüne gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

  • Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü
    15:03 Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatının yanında bulunan konteynırlarda çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında içeride kimsenin bulunmaması sevindirici bir durumken, işçiler güvenli bölgelere sevk edildi.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.

  • Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor
    14:57 Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.


Advertisement