Soma Feyzioğlu, Madenciler Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Soma Feyzioğlu, Madenciler Şehitliğini Ziyaret Etti

Soma Feyzioğlu, Madenciler Şehitliğini Ziyaret Etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasının ertelenmesinin ardından Soma'daki maden şehitliğini ziyaret etti.

15.06.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasının ertelenmesinin ardından Soma'daki maden şehitliğini ziyaret etti. Yaşamını yitiren madenciler için dua eden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

"DEVLETİN ACİLEN SOMA'YA YATIRIMLA GİRMESİ LAZIM"

Şehitlikteki manzaranın çok acı olduğunu, insanların buraya geldiğinde yüreğinin parçalanmamasının mümkün olmadığını söyleyen Fevzioğlu, "Ertelenen davada burada yatan kardeşlerimizin çocukları ve yakınlarıyla birlikteydik. Acıyı dindirecek olan tek merhem adalettir. Adaletin gerçekleşmesi için hepimiz buradayız. Bu davanın en adil şekilde sonuçlanmasını el birliği ile sağlamaya ahdettik. Yalnız torağın altındaki acı kadar toprağın üstünde de acı var. Şuanda Soma'da kömür madenlerinin durması sebebiyle de bir başka büyük sıkıntı yaşanıyor. İşsizlik hat safhada, insanlar borçlu, insanlar aç. Devletin acilen Soma'ya yatırımla girmesi lazım. Bu sadece kömür diye düşünmeyin. Soma'da tarımının, zeytininin canlandırılması lazım veya bir başka sanayi getirmesi lazım ki Soma tekrar kalkınsın. Borçların ötelenmesi sözü verilmişti ama şuana kadar gerçekleştirilmedi. Soma'da o kadar büyük bir borçlanma var ki sonuç itibariyle hazıra dağ dayanmaz. Mutlaka işleyen bir ekonomiye, Soma'da ihtiyaç var. Burada sosyolojik travma yaşanıyor. Ölülerimizi gömdük onun adaletinin peşindeyiz. Ama toprak üstünde de sosyal adaleti sağlamak zorundayız. Sosyal adaleti sağlamak için devleti sosyal-devlet anlayışla derhal Soma'ya girmesi lazım" dedi. Fevzioğlu, madenci şehitliğinin ardından ziyaret için Soma Adliyesi'ne hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Feyzioğlu, Madenciler Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement