Vardar: Soma Futbolla Kalkınacak - Son Dakika
Spor

Vardar: Soma Futbolla Kalkınacak

Bölgesel Amatör Ligi ekiplerinden Somaspor'un yönetim kurulu başkanı Sinan Vardar, "Destek devam ederse Soma en kısa zamanda hem ekonomik hem de sosyal gelişimini sağlayacaktır" dedi.

08.09.2014 11:54  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçen Soma faciasında 301 madencinin vefat etmesinin ardından Türkiye gündeminde yer bulan Soma'da, facianın ardından izlerin silinmesi için bir çok çalışma gerçekleştirildi. Başta devlet imkanları olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş ilçedeki ekonomik ve sosyal hayatın canlandırılması için çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi.

İlçede Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaz döneminden itibaren çocuk ve gençlere yönelik bir çok çalışma içine girdi. TFF Süper Kupa maçının Manisa'da oynatmaya karar veren TFF, bu müsabakadan önce Soma'da yaptırılacak TFF Futbol Okulu için protokol imzaladı.

İlçenin nüfusunun 2014 Ocak ayı verilerine 105 bin 391 olduğu Soma'da bu nüfusun 32 bin 75'ini 19 yaş altındakiler oluşturuyor.

Türkiye'de futbolun kentlere ve ilçelere verdiği ivmeye bağlı olarak Soma'nın Bölgesel Amatör Ligi temsilcisi Somaspor da yapılanma sürecine girdi. Eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Vardar'ın yönetim kurulu başkanlığına getirildiği Somaspor'un hedefi Süper Lig'e kadar yükselmek.

Vardar: Soma Futbolla Kalkınacak
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Vardar: Soma Futbolla Kalkınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement