Soma Holding'in Basın Toplantısını Bitiren Soru - Son Dakika
Güncel

Soma Holding'in Basın Toplantısını Bitiren Soru

Soma Holding'in faciayı anlattığı toplantı, Ali Tezel'in "Kayıp 450 işçi için gaiplik kararı verilecek." iddiasının sorulması üzerine bitirildi.

16.05.2014 12:42  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği Soma faciasının yaşandığı madenin sahibi Soma Holding, 3 gün aradan sonra bugün bir basın toplantısı düzenledi. Gergin anların da yaşandığı basın toplantısı bir gazetecinin " Ali Tezel'in iddiası doğru mu? Kül ve su bastığınız galerilere daha kaç kişiyi gömeceksiniz?" sorusu, sorulara net yanıt vermekten kaçınan maden yetkililerinin toplantıyı bitirmesine neden oldu. 

2 saat süren basın toplantısında Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan,  Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Celalettin Gökaşan ile birlikte facianın nasıl gerçekleştiğine dair açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 

KAFA KARIŞTIRAN TOPLANTI

Herhangi bir düzenin bulunmadığı, yapılan çoğu açıklamanın kafa karıştırıcı olduğu ve bazı teknik açıklamalardan kimsenin bir şey anlamadığı toplantıda, gazeteciler yetkilileri soru yağmuruna tuttu.

"MADENDE NE OLDU?" SORUSUNA CEVAP YOK

Yöneticiler ısrarla, şirketin olayda hiçbir ihmalinin bulunmadığını vurguladı. Olayın trafo patlaması da olmadığını söyleyen yetkililer, "Peki o zaman ne oldu?" sorusuna ise bir türlü cevap veremedi. 

ANLAŞILMAYAN KROKİ

İşletme Müdürü Akın Çelik, yaşanan faciayı kroki üzerinden anlatmaya çalıştı. Ancak, oldukça karmaşık görünen krokiden de, Çelik'in anlattıklarından da hiçbir şey anlaşılamadı.  

GERGİN TOPLANTIYI BİTİREN SORU

Gergin anların da yaşandığı basın toplantısı bir gazetecinin, Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in "450 kişinin küllü su basılarak betonlaştırıldığı" iddiası hatırlatılarak "Ali Tezel'in iddiası doğru mu? Kül ve su bastığınız galerilere daha kaç kişiyi gömeceksiniz?" sorusu"  sorusu üzerine apar topar sona erdi. 

Ramazan Doğru soruya "Kimseyi gömmeyi düşünmüyoruz" diye yanıt vermeye çalışırken başta Alp Gürkan olmak üzere şirket yetkilileri apar topar toplantıyı terk etti.

ALİ TEZEL NE DEMİŞTİ?

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, maden ocağında çıkarılamayan 450 işçinin olduğunu, bu işçilerin küllü su basılarak betonlaştırıldığı ve tazminat ödememk için bu işçiler için gaiplik kararı verileceğini iddia etmişti.

İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ: YER ALTINDA 787 İŞÇİ VARDI

İşletmenin insan kaynakları müdürü Celalettin Gökaşan, toplantıda yer altına giren toplam işçi sayısının 787 olduğunu, yangın başladığında bunlardan 363 tanesinin bir yerde topladığını, işçi servisine bindirdiğini anlattı. Bunun haricindeki 122 kişinin ambulanslarla hastanelere sevk edildiğini, şu anda 284 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Gökaşan, ulaşılamayan 2 galeride muhtemelen 18 işçinin bulunduğunu ifade etti.

BASIN TOPLANTISINDAN ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

* Yangın trafodan kaynaklanmadı.
* Olayın nereden kaynaklandığı belirsiz. 
* Üst bölgedeki yaşam odası kapatılmıştı, alt taraftaki yaşam odası ise hazırlanıyordu. 
* İlk etapta 360 kişi kaçış noktasına yönelerek kurtuldu. 
* İçeride halen 18 kişi bulunuyor. 
* Şirket madendeki eksiklikleri giderip işletmeye devam edecek.
* Şirket sahibi Alp Gürkan, Başbakan Erdoğan ile ilk kez facia sonrası bir araya geldiğini, daha önce bir temasları olmadığını açıkladı.

Soma Holding\'in Basın Toplantısını Bitiren Soru
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Soma Holding'in Basın Toplantısını Bitiren Soru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Mete: 450 kişiyi betonun içine gömen bir devlet var ortada...Vay anma vay...Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz 40 5 Yanıtla
  • mardinli: bu iş bu felaketin sebebi ,hedefe ulaşmak için her şeyi mübah gören bir yapılanmanın işi olabilir 26 9 Yanıtla
  • uzlett: ben bakan yıldıza itibar ederim. şerefsiz bir gazetecinin aslı asaleti olmayan sorusuna değil. bakan diyorki şuan ailesinin müracat ettiği kayıp 19 kişi var. bu 450 kayıbın ailesi nerede onlarıdamı gömdüler biryerlere neden sesleri çıkmıyor. ölü sayımız toplamda 209-301-302 olacak diyor gerçek olan budur. 10 24 Yanıtla
    .....: TESELİN İÇİN TEŞEKKÜRLER BİRDE DURUMUN VAHAMETİNİ ELİŞTİREBİLSENİZ ZAVALLILAR 0 0 uzlett: bana dünyaları verseler kardeşimin babamın cesedine değişmem. 450 kişinin yakınlarının içinden benim gibi düşünen adamlar çıkar bence . 0 0 BİRBİLEN: bence müracaat eden ailelerin sayısına göre içeride yatan şehitlerimizin sayısını açıklamak çok anlamsız.. Ailelerinden uzak belki de burada çalışıldığı bilinmeyen insanlar orada olabileceği olasılığı yok mu? Bence içeride kalan son şehidimiz acilen dışarı çıkarılmalı ve bu sorulara muhatap olunmamalı idi.. 0 0 asfhhjj: ailesine hayal edemeyeceği bir gelecek verrsen aileside ortaya çıkmaz be dostum kafan basarmı 0 0 uzlette: Uzlett, git Soma ya 302 ölü var maksimum de.. Kayıp işçilerin aileleri de seni şöyle güzelce bi dövsün :) :) 0 0
  • OKU!!!!: Delinin biri(Ali Tezel) kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış..!!! 13 16 Yanıtla
  • cotanak: Talimatlar gereği kimse doğruları soyleyemiyor ,diye anladim 24 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement