Soma İçin Öğretmenlerden 3 Dakikalık Saygı Duruşu - Son Dakika
Güncel

Soma İçin Öğretmenlerden 3 Dakikalık Saygı Duruşu

Soma İçin Öğretmenlerden 3 Dakikalık Saygı Duruşu

Antalya’nın Demre ilçesinde Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına bağlı öğretmenler, Soma maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için basın açıklaması yaparak üç dakikalık saygı duruşunda bulundular.

15.05.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına bağlı öğretmenler, Soma maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için basın açıklaması yaparak üç dakikalık saygı duruşunda bulundular.

İlk olarak Demre Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, ellerinde "Yanan bizdik, siz kömür sandınız", "Kalbimiz Soma'da", "Yüz karası değil bu, kömür karası" gibi dövizler taşıyarak gösteri yaptıkları meydana bir adet kömür poşeti koydular. Burada bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Demre Temsilcisi Aytaç Özgen, "Soma'da yüzlerce işçinin canına mal olan patlama bir kaza değil, yeterli iş güvenliği tedbiri alınmadığı için göz göre göre gelen bir iş cinayetidir" dedi.

Eğitim-İş sendikasına bağlı öğretmenler ise Soma olaylarını 3 dakikalık saygı duruşu yaparak protesto ettiler. Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda bir araya gelen öğretmenlerden Eğitim-İş Demre Temsilcisi Kadir Şahin de Soma'da ölü sayısından duydukları endişeyi aktararak, " Manisa'nın Soma ilçesinden gelen haber tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur. Bu dakikaya kadar 274 işçi kardeşimizin hayatını kaybettiği bilgisine sahibiz. Ölü sayısının giderek artmasından endişe duyuyoruz. Böyle büyük çapta kayıp olmasaydı ölen işçi kardeşlerimiz istatistiklere isimleri ile değil sadece sayıları ile geçecekti" dedi.

Eğitim-İş Demre Temsilcisi Kadir Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üzüntümü hangi sözlerle anlatsam bilemiyorum. Sendika Genel Merkezimizin aldığı bir günlük iş bırakma eylemine destek vereceğiz. Derslerimize siyah kurdelelerle gireceğiz. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında iş güvenliğinin ne denli önemli olduğunu vurgulayan konuşmalar yapacağız. Ekmek parası için canlı canlı mezara giren kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Allah kederli ailelerine sabır versin. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma İçin Öğretmenlerden 3 Dakikalık Saygı Duruşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement