Soma İçin Tarihi Gün - Son Dakika
Yerel

Soma İçin Tarihi Gün

Soma İçin Tarihi Gün

Soma Organize Sanayi Bölgesi’nin kaderini belirleyecek olan ilk müteşebbis heyeti toplantısı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

16.11.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin kaderini belirleyecek olan ilk müteşebbis heyeti toplantısı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Soma Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıda Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, ELİ Müessesesi Müdürü Hakkı Duran, AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Erbil Kamış, belediye meclis üyeleri ve TKİ ve EÜAŞ yetkilileri hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesinde açıklama yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "13 Kasım 2015 Soma için tarihi bir gün. Yıllarca süren Organize Sanayi Bölgesi kurma çabasını nihayet ilk müteşebbis heyet toplantısı yapma aşamasına gelmesi çok önemli. Önümüzde neler olacağını konuşacağız, tartışacağız. Soma tek boyutlu bir ekonomiye sahip o da madencilik. Soma'da ekonomisinin çeşitlenmesi gerekiyor. 100 bini aşan nüfusuyla Soma artık ilçe olmanın ötesinde bir yer. Dolayısıyla Organize Sanayi bölgesi Soma için çok önemli. Soma'daki işgücü muhtemel sanayi tesisleri için de büyük bir şans. Buraya gelecek sanayiciler de Soma için bir şans olacak. Tabi ki madenlerimiz çalışacak, işlemeye devam edecek. Soma'da meydana gelen büyük maden kazasından sonra madencilik standartlarının geliştirilmesi çağdaş madencilik nerede nasıl oluyorsa biz de onu yaparak burada madenciliğe devam edeceğiz. Soma'da yaşayan insanlar için Madencilik tek yol olmayacak. Bu şekilde alternatif alanlar da oluşturmaya çalışıyoruz. Kaldı ki Soma'da bugün yaptığımız ilk toplantıyla startını verdiğimiz olay sadece bir organize sanayi bölgesinden ziyade daha öte bir anlam ifade ediyor. Henüz Soma'da bunun etkilerini göremiyoruz ancak Soma bölgede şekillenen önemli altyapı yatırımların kavşağı konumunda. Gerek hemen yanımızdaki Çandarlı gerekse İstanbul'dan İzmir'e devem eden otoyol çalışması, hızlı tren hatlarında Soma'nın yer alması Soma'yı ister istemez bir lojistik merkez haline dönüştürüyor. Gelecekte şekillenecek bu altyapı çalışmalarının getireceği gelişmeleri öngörerek biz mevcut OSB'ye bu anlayışla başlıyoruz. Belki mevcut OSB alanını çok çok daha büyütmek zorunda kalacağız. Ayrıca hemen Organize Sanayi bölgemizin yanı başında da bir lojistik bölge oluşturma çabası içerisindeyiz. Soma bugün tek boyutlu bir ekonomiye sahip büyük bir ilçe olarak gözüküyor olabilir, ama orta vadede Soma bölgenin en önemli lojistik ve ticaret merkezi haline geleceği beklentisi ile işe başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

ERGENE, "KAMULAŞTIRMA BAŞLIYOR"

Toplantıyı değerlendiren Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise şunları söyledi: "Toplantıda görev dağılımı yapıldı. Müteşebbis heyette yer alan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) 5'er milyon lira parayı hesaba yatıracak. Pazartesi ya da Salı günü bu iki kurum muhtemelen bu miktarı yatıracak. Bu paralar kasaya girdikten sonra da kamulaştırma yapılmaya başlanacak. Biz zaten kamulaştırmayla ilgili arazilerin kıymet takdirlerini hesaplatmıştık. Paraları ödeyip tapuları alacağız ve iş bitecek. Bundan sonra da talipli olan firmalara yer tahsisleri yapılacak."

Soma Organize Sanayi Bölgesinin İlk müteşebbis heyeti toplantısında Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin yönetim kurulu da belirlendi. Yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Başkan Vekili Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Mehmet Yeşil, Üyeler SEAŞ'tan İrfan Yılmaz, ELİ Müessesesi Müdürü Hakkı Duran ve Soma Belediyesi adına AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma İçin Tarihi Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement