Soma'nın Konutları Termik Santralle Isınacak - Son Dakika
Ekonomi

Soma'nın Konutları Termik Santralle Isınacak

Soma\'nın Konutları Termik Santralle Isınacak

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma’daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

22.07.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma'daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı. Beş etaplı projenin ilk etabında 8 bin daha sonrasında 25 bin konuta ulaşacaklarını kaydeden Satılmış, 2016 yılı başında 8 bin konutun sıcak suya kavuşacağını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesine devrolan Soma bölge ısıtma sistemlerinin faal hale gelmesi için Büyükşehir belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Soma Belediyesi döneminde çalışmaları başlatılan ve ana iletim hattının yapılmış olmasına rağmen işler hale gelmeyen bölge ısıtma sistemi, Büyükşehir belediyesi ile hayat buldu.

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonlarının yapımı için yarın ihale yapılacağını duyurarak "Soma'da bize devrolmadan önce başlatılan ısı transfer merkezinden Atatürk caddesine kadar yapılmış bir ana iletim hattı vardı. Ancak ana iletim hattı sadece yapılmış olup bunun dalları yapılmamıştı. Bu bölgelerden dağınık abone alınmıştı. Bu ihale bugüne kadar abone alınmış tüm dalların tamamlanması ihalesidir. Bununla birlikte bu hattın kapasitesi 8 bin abonelik. Ama alınmış abone sayısı 2 bin 311. Biz öncelikle 8 bin aboneye ulaşmayı hedefliyoruz. İhale yarın yapılacak. Ağustos ortasında başlamayı planlıyoruz. Süreyi kısa tuttuk. Yıl sonuna kadar 8 bin hedefini tutturmak istiyoruz. Yaklaşık 50 kilometrelik bir boru hattı döşenecek. 120 günde bu işi bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

JEOTERMALDEN DAHA AVANTAJLI

Sistemin jeotermallerden farklı olduğuna dikkat çeken Satılmış, jeotermallerin süresi belli olmayan bir kaynak olduğunu belirterek, "110 dereceye kadar çıkabiliyor. Kendi enerjileri kendileri kullanmış oluyor. Madenden konuta gelen beyaz enerji. Kendi çıkardığı kömürü termik santralde elektriğe dönüştürüyor. Elektriğe dönüştürürken atıl sıcak suyu kendi ısıtmasında kullanılacaklar. Yarın biz hazırız desek 11 bin aboneyi ısıtacak kapasitemiz var" diye konuştu.

HAVA KİRLİLİĞİ AZALACAK

Soma'da ısınmak için kömür kullanıldığını ve hava kirliliğinin arttığını belirten Satılmış, şunları söyledi: "Bu sistemle Soma'daki hava kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Kış aylarında hava kirliliğinin arttığını ve vatandaşların büyük sıkıntılar çektiğini biliyoruz."

SOMA'NIN YÜZDE 80'İNİ ISITACAK SİSTEM

İlk etapta 8 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Satılmış, 5 etabın sonunda Soma'nın yüzde 80'ini ısıtacaklarını açıklayarak "Soma'da 35 bin civarında konut var. Biz ilk etapta 8 bin konuta ulaşacağız. Ancak zaman içerisinde 5 etabın tamamlanmasıyla Soma'daki 25 bin konuta ulaşmak istiyoruz. 8 bin aboneyi 2016 başında besleriz. Sıcak suyla evler ısınır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Soma'nın Konutları Termik Santralle Isınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kemal: Çok güzel bir değerlendirme.400 derece ısınan su boşuna akmıyacak,ekonomiye katkı sağlıyacak.Darısı Zonguldak halkının başına.İnşallalah ZONGULDAK'ta da böyle bir uygulama var idi ama şimdi yok.teşekkürler 0 0 Yanıtla

Advertisement