Soma Sanık Avukatlarından Aileleri Fişleme Talebi - Son Dakika
Güncel

Soma Sanık Avukatlarından Aileleri Fişleme Talebi

Soma Sanık Avukatlarından Aileleri Fişleme Talebi

Soma davasının devam eden üçüncü duruşmasında sanık avukatları, aileler ve müşteki avukatları tarafından hakarete uğradığını savunarak mahkeme başkanından görüntü kaydı alınarak, kişilerin tespit edilerek durumun engellenmesi gerektiğini söyledi.

26.08.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma davasının devam eden üçüncü duruşmasında sanık avukatları, aileler ve müşteki avukatları tarafından hakarete uğradığını savunarak mahkeme başkanından görüntü kaydı alınarak, kişilerin tespit edilerek durumun engellenmesi gerektiğini söyledi.

Manisa'nın Soma İlçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 8'i tutuklu 46 sanıklı davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında tutuksuz sanıkların çapraz sorgusuna devam edildi.

"TATİLLERDE ÜRETİM YAPILMAZDI DİYEMEM"

Tutuksuz sanıklardan üretim biriminde görevli vardiya amiri Halil Sarı, üretim zorlaması ve üretim artmasına yönelik prim alındığına ilişkin herhangi bir baskı olmadığını ve maaşlarının değişmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın resmi tatillerde üretim yapılıp yapılmadığına yönelik sorusu üzerine Halil Sarı, "Kesinlikle yapılmaz diyemem" dedi.

SANIK AVUKATLARDAN GÖRÜNTÜ KAYDI TALEBİ

Halil Sarı'nın çapraz sorgusu sırasında Soma Kömür İşletmeleri İşletme Müdürü Akın Çelik'in avukatı Yusuf Koçyiğit'in sanığa yönelttiği sorular üzerine müşteki avukatları, soruların mahkemeyi uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Ardından Avukat Yusuf Koçyiğit de adil yargılanma sürecinin müşteki avukatları tarafından sabote edildiğini öne sürdü. Sanıkların maden şehidi aileleri tarafından hakarete uğradığını savunan sanık avukatı Koçyiğit, "Sayın Mahkeme Başkanım, adil yargılanma ve savunma güvenliği ihlal edilmektedir. Sanıklara yapılan tehditler ve hakaretlerin ses ve görüntü kaydı alınarak engellenmesini istiyorum. Biz de faillerin en ağır cezayla cezalandırılmasında hem fikiriz. Ama bize müsaade etsinler. Artık kimse hakaret etmesin" dedi. Bunun üzerine müşteki avukatları da "Uzatmaya çalışsan tahrik de etmeye çalışsan o işçiler buraya gelecek. Bu ailelere hakaret etme" diye karşılık verdi. Mahkeme salonunda yaşanan kısa süreli gerginliğe Başkan Aytaç Ballı müdahale etti.

"340 NEFESLİK ALANLA İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ"

Madende yaşanan faciadan 3 ay önce çalışmaya başlayan vardiya mühendisi Saltuk Alpdemir de 200 üzerinde cenazenin çıkarıldığı S panolarının hemen üzerinde yer alan sığınma yeri olan 340 nefeslik alanla ilgili işçilere bilgi verilmediğini ancak amirlerin işçileri o bölüme yönlendirebilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Duruşmada avukat talep etmeyen ve avukatı olmayan sanıklardan üretim biriminde görevli vardiya mühendisi Ömer Değirmenci hala madende çalıştığını ifade etti. Madende hala çalışma sebebini aktaran Değirmenci, "Olayın ne olduğu çözülünceye kadar yardım etmenin uygun olduğu düşüncesiyle çalışmaya devam ediyorum" dedi. Madende üretim zorlaması yapılmasının mümkün olmayacağını dile getiren Değirmenci, zorlama olduğu takdirde performansın düşeceğini belirtti. Değirmenci ayrıca, üniversite eğitimi dışında herhangi bir iş güvenliği eğitimi almadığını sözlerine ekledi.

"EĞER O ALANA GİRSELERDİ ÇIKMASALAR DA KURTULURLARDI"

Başka bir maden ocağında çalışan vardiya mühendisi Fahri Pancar da müşteki avukatlarının sorusu üzerine iş güvenliğine dair bir eğitim verilmediğini, acil eylem planı olmadığını ve ocakta tatbikat yapılmadığını dile getirdi. Pancar, öte yandan ocaktaki sığınma yeri olan 340 nefeslik alana 5 kişinin sığındığını, diğer işçilerin alandan 300 metre geride olduğunu ifade etti. Madende üretim mühendisi olarak halen görev yapan Mehmet Avcı da müşteki avukatlarının "340 nefeslik alanın yeryüzüne çıkışı var mıydı" sorusu üzerine, "Var mıydı yok muydu bilmiyorum ama eğer o alana girselerdi çıkmasalar da kurtulurlardı" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma Sanık Avukatlarından Aileleri Fişleme Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement