Soma'ya El Ver" - Son Dakika
Güncel

Soma'ya El Ver"

Türk Eğitim Derneği (TED), Soma'da yaşanan maden faciasının ardından başlattığı "Soma'ya El Ver" kampanyası çerçevesinde eğitim bursu verdiği çocuklar için yaz okulu açtı.

02.07.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Derneği (TED), Soma'da yaşanan maden faciasının ardından başlattığı "Soma'ya El Ver" kampanyası çerçevesinde eğitim bursu verdiği çocuklar için yaz okulu açtı.

TED açıklamasına göre,  yaz okulu çerçevesinde matematik, resim, doğa bilimleri ve spor atölyesi gibi birçok farklı alanda Soma'daki çocukların gelişimlerine destek verilecek ve 3-16 yaş arası 186 çocuk yaz boyunca da yalnız kalmayacak.

Çocuklara sunulan sosyal desteği devam ettirmek amacıyla Temmuz-Ağustos ayları boyunca hafta sonları faaliyette olacak yaz okulunda, çocukların yaş ve gelişim düzeylerine göre sportif, sanatsal, bilimsel ve kültürel atölyeler aracılığıyla eğitim verilecek. Yaz okulu, 4 Temmuz'da başlayacak ve 9 Ağustos'ta sona erecek.

Çeşitli üniversitelerin, kuruluşların, akademisyenlerin ve uzmanların desteğiyle gerçekleştirilecek yaz okulu etkinlikleri çerçevesinde matematik atölyesinden, resim atölyesine, doğa bilimleri atölyesinden spor atölyesine kadar birçok farklı alanda çocukların gelişimlerine destek verilecek.

Yine Yaz Okulu programı kapsamında 200 kitaptan oluşan bir "Çocuk Kütüphanesi" de oluşturulacak.

Açıklamada TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun, çalışmalarla ilgili şu görüşlerine yer verildi:

"Ülkemizi yasa boğan maden faciasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol doğrultusunda, Soma'da hayatını kaybeden maden emekçilerinin 186 çocuğuna eğitim desteği vermeye başladık. 6-7 Nisan tarihlerinde Soma Öğretmenevi'nde annelerden gelen talep doğrultusunda "Yas Sürecindeki Çocuklara Yaklaşım" konusunda  bilgilendirme yaptık. Son olarak 11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz "Soma'da Anne Olmak" paneli ile Somalı annelerin sesini bir kez daha tüm Türkiye'ye duyurmaya çalıştık. Annelerin taleplerinin yaz döneminde çocuklara yönelik bir çalışma yapılması konusunda yoğunlaştığını görerek bir yaz okulu planlamasına başladık. Biliyoruz ki böylesine büyük bir acıyı dindirmeye gücümüz yetmez ama unutturmamak hepimizin elinde. Türk Eğitim Derneğinin "Soma'yı unutmamak ve unutturmamak" amaçlı çalışmaları devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'ya El Ver' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement