Soma'ya Giden Vekillerden Ret: O Kıyafetleri Giymeyiz - Son Dakika
Güncel

Soma'ya Giden Vekillerden Ret: O Kıyafetleri Giymeyiz

Soma\'ya Giden Vekillerden Ret: O Kıyafetleri Giymeyiz

Soma'da incelemelerde bulunan milletvekilleri, üzerinde 'Soma Kömür İşletmeleri A.Ş' yazan giysileri kabul etmezken şirketin kendilerine sağladığı yemeği de reddetti.

25.09.2014 12:32  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasını araştırmak üzere oluşturulan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, yaklaşık 3.5 ay sonra 3 günlük çalışma için bir kez daha ilçeye geldi. Bu kez facianın meydana geldiği ocak ile aynı firmaya ait başka bir madende inceleme yapacak milletvekilleri, üzerinde madene girmeden önce verilen ve 'Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.' yazan giysileri kabul etmedi. Şirketin kendilerine sağladığı öğle yemeğini de yine reddettiği belirtildi.



Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta meydana gelen yangın ardından 301 madenci yaşamını yitirdi. Türkiye'yi yasa boğan olay ardından TBMM'de grubu bulunan partilerin teklifiyle meclis araştırma komisyonu kuruldu. Ankara'daki hazırlık çalışmalarını tamamlayan komisyon üyeleri, ilk olarak geçen 9 Haziran'da ilçeye gelip inceleme yaptı. Maden sahasındaki incelemelerin yanı sıra milletvekilleri, madencilerin ailelerinin yanı sıra, yaralı kurtulan işçilerle de görüşme yaptı.

3.5. AY SONRA TEKRAR SOMA'DA

Araştırma komisyonu üyeleri, yaklaşık 3.5 ay sonra araştırma yapmak üzere bir kez daha Soma'ya geldi. AK parti Aksaray milletvekili Ali Rıza Alaboyun başkanlığındaki komisyon üyeleri, Yılmaz Tunç, Ali Aydınlıoğlu, Fatoş Gürkan, Namık Havutça, Canan Candemir, Necati Özensoy, Ayşe Türkmenoğlu, Vural Kavuncu, Nesrin Ulema, Erkan Akçay, Özgür Özel ve Selçuk Özdağ, sabah saatlerinde Soma'ya ulaştı. Komisyonu, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, karşıladı. Komisyonla birlikte uzman olarak, Hacettepe Üniversitesi Maden İşletme Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Ünver, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu üyesi Mehmet Göl, TKİ Baş Mühendisi Ümit Çepni, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Suphi Ünal'da, incelemeler atıldı. Milletvekilleri ve heyette bulunan diğer üyeler, Ege Linyit İşletmeleri Misafirhanesi'ndeki hazırlıkların ardından, 301 işçinin can verdiği maden ocağının bulunduğu alana çıktı. Burada sahayı inceleyen, ocak hakkında maden şirketi yöneticilerinden brifing alan vekiller, ardından da, ocağa girdi.

ŞİRKETİN KIYAFETLERİNİ İSTEMEDİLER

Bu arada, komisyon üyeleri, Ege Linyit İşletmeleri'nde, maden için kıyafet giydikleri sırada ilginç bir olayda yaşandı. Milletvekilleri, arkalarında 'Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.' yazısının bulunduğu şirkete ait kıyafetleri giymeyi istemedi. Ayrıca şirketin sağlayacağı yemeği de yine kabul etmedi. Komisyon üyelerinin daha önceden de bu taleplerini yine Soma'daki yetkililere ilettikleri öğrenildi. Bunun üzerine yemeği kaymakamlık sağladı. Beyaz renkli madenci kıyafetleri ise, Türkiye Kömür İşletmeleri'nden temin edildi.

TUTUKLU PATRON VE YÖNETİCİLERLE DE KONUŞACAK

Komisyon üyeleri, maden sahalarındaki incelemelerden sonra yarın da, şirketin yöneticileri ile maden kazasında görev alan kişilerle konuşacak. Milletvekilleri, çalışmalarının son gününde ise, Aliağa Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şirketin yönetim kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in yanı sıra, tutulu diğer 5 çalışanla daha görüşecekleri açıklandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma'ya Giden Vekillerden Ret: O Kıyafetleri Giymeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement