Somali'deki Türk Vatandaşları Tahliye Ediliyor - Son Dakika
Dünya

Somali'deki Türk Vatandaşları Tahliye Ediliyor

Somali\'deki Türk Vatandaşları Tahliye Ediliyor

Son günlerde Somali’de artan terör olayları ve Türk vatandaşlarına yönelik tehditler nedeniyle Somali’de bulunan Türk vatandaşları tahliye ediliyor.

16.07.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde Somali'de artan terör olayları ve Türk vatandaşlarına yönelik tehditler nedeniyle Somali'de bulunan Türk vatandaşları tahliye ediliyor.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, El Kaide bağlantılı terör örgütü Eş Şebab tarafından geçtiğimiz günlerde Başkanlık Sarayı ve Savunma Bakanlığına düzenlenen saldırının ardından yeni saldırı tehditlerinin üzerine Somali'de bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandı. Tahliyeler kapsamında öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ve açılması planlanan Türkiye-Mogadişu Hastanesi personeli olmak üzere, Kızılay görevlileri ve bazı inşaat işçileri tahliye edildi. Somali'den ayrılan ilk ekip Cuma akşamı İstanbul Atatürk Havaalanı'na inerken diğer kafilelerin de güvenli şekilde tahliye edilmesi planlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı ise Somali'deki son saldırılarla ilgili olarak, "Mogadişu'da Başkanlık Sarayı ve Savunma Bakanlığı binalarına yönelik olarak 8 Temmuz'da gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, Somali halkına ve Somali hükümetinin Mogadişu başta olmak üzere ülke genelinde barış ve istikrarın sağlanmasını hedefleyen faaliyetlerine destek olmaya devam edecektir" açıklamasında bulunulmuştu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının bulunduğu bir araca düzenlenen saldırı sonucu THY Güvenlik Şefi Saadettin Doğan hayatını kaybetmişti. Geçen yıl Temmuz ayında ise başkent Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliği'ne bombalı araçla intihar saldırısı düzenlenmişti. Büyükelçilik ek binası önünde patlatılan araç, binayı korumakla görevli olan 1 polis memurunun hayatını kaybetmesine, 1'i ağır olmak üzere 3 polisin de yaralanmasına sebep olmuştu. - MOGADİŞU

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Somali'deki Türk Vatandaşları Tahliye Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement