Somalı Gençler Samsun'daki Gençlik Kampına Veda Etti - Son Dakika
Güncel

Somalı Gençler Samsun'daki Gençlik Kampına Veda Etti

Soma'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce 19 Mayıs ilçesinde kurulan gençlik kampında tatil yapan gençler için veda etkinliği düzenlendi.

19.08.2014 18:06  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma ilçesinden gelerek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iki yıl önce 19 Mayıs ilçesinde kurulan gençlik kampında tatil yapan gençler için veda etkinliği düzenlendi.

Gençlerin geleceğe hazırlandığı kampta teknoloji, sanat, tarih, spor, dil kursları gibi değişik alanlarda kendilerini geliştiren gençler, farklı kültürel faaliyetlerle arkadaşlık bağlarını güçlendirmeyi, doğayı tanımayı öğreniyor.

Somalı gençlerin veda etkinliğinde AA muhabirine açıklama yapan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Özyurt, iki yıl önce kurulan gençlik kampında yaklaşık 4 bin genci ağırladıklarını belirtti.

Kampta gençlerin bir hafta boyunca çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduklarını anlatan Özyurt, "Gençlerimiz kültürel değerlerimizi yaşayarak hem kamplarını yapıyorlar hem de sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar. Mersin, Afyon, Uşak, Gaziantep, Kütahya, Kilis ve Soma'dan gelen 180 öğrencimizi burada ağırladık" diye konuştu.

Bu yıl birer haftalık dönemler halinde yedi dönemde gençleri ağırladıklarını belirten Özyurt, kampın her döneminde Somalı öğrencileri misafir ettiklerini söyledi.

Somalı öğrencilerin acılarını bir nebze azaltmak istediklerini vurgulayan Özyurt, "Soma'da yaşanan faciadan sonra oradaki gençlerin acılarını bir nebze unutturmak, onları farklı bir ortamda buluşturmak amacıyla gençlerimizi burada ağırladık, birçok faaliyette bulundular. Onların acılarını paylaşmış olduk" dedi.

Kampta bir hafta boyunca çok güzel vakit geçirdiklerini belirten öğrenciler ise kendilerine bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti.

Somalı Gençler Samsun\'daki Gençlik Kampına Veda Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somalı Gençler Samsun'daki Gençlik Kampına Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement