Somalılar Ocağın Açılmasını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Somalılar Ocağın Açılmasını Bekliyor

Somalılar Ocağın Açılmasını Bekliyor

Manisa'nın Soma İlçesi'nde facianın yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nın açılacağıyla ilgili AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın açıklamasını değerlendiren Ege Bölgesi Maden İşçileri Sendikası Başkanı Recep Satır, burasının kapalı olmasının ilçedeki işsizlik sorununu arttırdığını söyleyerek, tedbirler alındıktan sonra faaliyete geçmesini istediklerini ifade etti.

10.11.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi'nde facianın yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nın açılacağıyla ilgili AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın açıklamasını değerlendiren Ege Bölgesi Maden İşçileri Sendikası Başkanı Recep Satır, burasının kapalı olmasının ilçedeki işsizlik sorununu arttırdığını söyleyerek, tedbirler alındıktan sonra faaliyete geçmesini istediklerini ifade etti. Somalı esnaf da facianın kendilerini olumsuz etkilediğini ve ocağın açılması kararına en az işçiler kadar sevindiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 13 Mayıs 2014'ten bu yana kapalı olan, maden faciasının yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nın 3-4 ay içinde açılacağını belirtti. 301 işçinin hayatını kaybettiği faciadan sonra pek çok işçinin de işten çıkarıldığını hatırlatan Ege Bölgesi Maden İşçileri Sendikası Başkanı Recep Satır, "İşçilerimizin birçoğu ailesine ve evine ekmek götüremez oldu. Uzun zamandan beri Eynez ocağında çalışmalar yapılıyor. AK Partili Milletvekilimiz Selçuk Özdağ madenin 3-4 ay sonra açılacağını belirtti. Elbette işçilerimizin işsiz kalmaması için bu ocakların çalışmasını istiyoruz. Ocakların kapalı olmasından sonra Soma'da işsizlik sorunu da artmıştı. Esnaf zor durumda kaldı. Sayın vekilimiz emniyet tedbirlerinin de alınacağını düşünerek bu sözü söyledi. İş güvenliği konusunda bütün tedbirlerin alınmasıyla ilgili biz de konunun takipçisi olacağız" dedi.

"ESNAF ZOR GÜNLER YAŞIYOR"

Soma İlçesi'ndeki esnaf olarak büyük mağduriyet yaşadıklarını anlatan Metin Yüzgül, "13 Mayıs'tan önce biz esnaf olarak her şeyden memnunduk. Alışverişler yapılıyor, bizler de borçlarımızı rahatlıkla ödeyebiliyorduk. Fakat facianın ardından Soma'daki esnaf zor günler yaşamaya başladı. Çünkü işyerleri kapandı, işçiler bizlere olan borçlarını ödeyemez duruma geldi. Onlar çalışacak para kazanacak, biz de satış yapacaktık" dedi.

Milletvekili Selçuk Özdağ'ın açıklamasının işçiler kadar kendilerini de sevindirdiğini dile getiren esnaf Murat İnce ise, "Eynez ocağının açılacağını ve burada yaklaşık 3 bin işçinin çalışacağını söylediler. Buna en az işçiler kadar biz sevindik. Ama ocakların gerekli emniyet tedbirleri alındıktan sonra açılması taraftarıyız. İnsan sağlığını ön planda tutmalıyız. Bu ocak çalışmaya başladıktan sonra biz esnafın da yüzü gülecek" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Somalılar Ocağın Açılmasını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement