Somalılar Zulme Sessiz Kalmadı - Son Dakika
Yerel

Somalılar Zulme Sessiz Kalmadı

Somalılar Zulme Sessiz Kalmadı

Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmü Manisa’nın Soma ilçesinde de protesto edile mallarına boykot çağrısında bulunuldu.

08.07.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmü Manisa'nın Soma ilçesinde de protesto edile mallarına boykot çağrısında bulunuldu.

Soma 13 Eylül Parkı'nda Memur Sen öncülüğünde yapılan eyleme Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Soma'nın önde gelen STK'ların temsilcileri ve üyeleri katıldı. Çin'in protesto edildiği eylemde sık sık "İslam, İnsan, Özgür Türkistan", "Kahrolsun zalimler, kahrolsun Faşist Çin", "Türkiye Uyuma, Türkistan'a Sahip Çık" şeklinde sloganlar atıldı.

Çin'in Doğu Türkistan'da gerçekleştirdiği baskı ve işkencelere tepkiler artarak devam ediyor. Manisa'nın Soma ilçesinde de gerçekleştirilen eylemde Çin protesto edildi. Eylemde bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Doğu Türkistan'daki zulmü lanetleyerek, "Çin mallarını boykot" çağrısı yaptı.

Çinli askerlerin Doğu Türkistan'ı tamamen kuşatma altına aldığını belirten Sofuoğlu, şunları söyledi: "Doğu Türkistan'da oruç tutmak da yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur'an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Çin hükümeti, farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halkı Çinceyi kullanmaya zorlayarak asimilasyon politikaları uyguluyor."

Dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamalara imza attığını ifade eden Sofuoğlu, "Dünya bu soykırıma, bu insanlık zulmüne, bu alçaklığa ve vahşete seyirci kalarak, ortak oluyor. Lanet olsun böyle faşizme, lanet olsun Çin zulmüne. Adaletsizlik, hukuksuzluk bunların kanına işlemiş. Yaşanan zulümler karşısında uluslararası kamuoyu her zamanki gibi üç maymunu oynuyor. Yere batsın adaletsiz dünya, kahrolsun emperyalizm, kahrolsun vicdansız faşist Çin." diye konuştu.

Çin hükümetinin, Doğu Türkistan'da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmek istediğini dile getiren Sofuoğlu, "Bu zulme 'dur' demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz. Bugün Çeçenistan'ın Ruslardan gördüğü zulmü, Doğu Türkistanlılar Çinlilerden görmektedir. Dünya ise bu zulme göz yummaktadır. Doğu Türkistan meselesi sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir. Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza destek olmak, faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Doğu Türkistan ve Dünya Mazlumları için dua edildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Somalılar Zulme Sessiz Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement