Somalili Bakandan Topbaş'a Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Somalili Bakandan Topbaş'a Taziye Ziyareti

Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Farah Hırsi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için taziye ziyaretinde bulundu.

11.08.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Farah Hırsi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için taziye ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasına gelen konuk Bakan Hırsi, Topbaş tarafından karşılandı.

Hırsi ve Topbaş, belediye binası önünde, darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı olduğu panoyu ziyaret ederek karanfil bıraktı. Daha sonra Hırsi, Büyükşehir Belediyesince 15 Temmuz şehitleri için hazırlanan anı defterini imzaladı.

Türkiye ile Somali arasında köklü bir dostluk olduğuna işaret eden Hırsi, "Allah Türk hükümetini ve halkını korusun. Somali 150 sene önce İstanbul tarafından yönetilen bir yerdi. İstanbul'un İslam dünyasındaki etkisi ve liderliği inşallah devam eder ve Somali de İstanbul yönetiminin bir parça olarak devam etsin" diye konuştu.

Hırsi, FETÖ'nün darbe girişimine değinerek, "FETÖ'nün tüm okulları Somali'de kapatıldı" dedi.

"Halk, tanklara ve uçaklara karşı geldi"

Darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Türk halkının direnişiyle bertaraf edildiğine dikkati çeken Topbaş, "İman birliğiyle İstanbul'un dört bir yanında halk meydanlara indi. Tanklara ve uçaklara karşı geldi. Halk iradesine Allah'ın izniyle başka hiçbir güç karşı çıkamaz." dedi.

Topbaş, FETÖ'nün planının tutmadığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hain darbe girişimi, FETÖ'nün aklının yetebileceği bir iş değil. Bu işte de bir üst akıl var. Ama bunların bu planı da tutmadı. Bu, dünyaya bir örnek olarak yansıdı. Dünya insanlık tarihinde görülmemiş bir insanlık duruşu sergilendi. Gelen bir ziyaretçi, 3 sene önce bu olsaydı, Mısır'daki darbe olamazdı dedi. İnsanlık bir duruş örneği gördü ve bundan sonra hiçbir ülkede darbe girişiminde halk göz ardı edilemeyecek. Tabii kimse güçlenen bir Türkiye'yi istemiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi korkusuz ve güçlü bir iradeyle devam eden bir liderimiz var. Doğru bildiğinden şaşmayan ve sözünü esirgemeyen bir liderimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızla 43 yıldan bu yana birlikteyiz. Bütün hedefimiz insanlığa hizmet etmek, Türkiye'yi geleceğe taşımak ve dünyaya mutluluğun ve huzurun gelmesine katkı sağlamak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somalili Bakandan Topbaş'a Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement