Somalili Yetimlere, Türkiye'nin Sahip Çıkmasını İstiyor - Son Dakika
Yerel

Somalili Yetimlere, Türkiye'nin Sahip Çıkmasını İstiyor

Somaliland'deki Yetim Anneleri Vakfı (Ummul Yatiim Foundation) Kurucusu Amina Şehk Mohammed, ülkelerine ilk yardıma koşan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Dönemin Türk Başbakanı o gün ülkemize geldi ve o günden sonra değişim başladı.

28.02.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somaliland'deki Yetim Anneleri Vakfı (Ummul Yatiim Foundation) Kurucusu Amina Şehk Mohammed, ülkelerine ilk yardıma koşan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Dönemin Türk Başbakanı o gün ülkemize geldi ve o günden sonra değişim başladı. Osmanlı ve Somali arasında uzun zamanlı bir dostluk bağı vardı. Şimdi Türkiye var ve biz Türkiye'den bu çocuklar için koruma talep ediyoruz" dedi.

Bir iş adamının davetiyle Isparta'ya gelen Mohammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somaliland'da yıllar boyunca yaşanan iç savaş nedeniyle çok sayıda çocuğun yetim kaldığını söyledi. Bu yetimlerin bakımını üstelenecek kimse olmaması nedeniyle 2005 yılında Ummul Yatiim Foundation'u kurduklarını anlatan Mohammed, bu şekilde çocukların bakımını ve eğitimini üstlendiklerini kaydetti.

Türkiye'den gelen ve ülkede okul açan Türklerden, istedikleri yardıma cevap bulamadıklarını anlatan Mohammed, "Onlar, sadece Avrupa'ya gidecek öğrenciler için yardım ediyordu. Biz ise yetimlerimizin Müslüman bir ülkede eğitim görmesini istedik" dedi.

Ülkesine gelen bir işadamı ile tanıştığını ve daveti üzerine Isparta'ya geldiğini ifade eden Mohammed, şöyle konuştu:

"Türk halkına bir çağrıda bulunmak istiyorum:  Türkiye'yi unutamayız. Çünkü biz kötü durumdayken ve ağlıyorken, Türkler bize yardım ediyordu. Bizim ülkemize ilk gelen Türkiye'ydi. Dönemin Türk Başbakanı o gün ülkemize geldi ve o günden sonra değişim başladı. Osmanlı ve Somali arasında uzun zamanlı bir dostluk bağı vardı. Şimdi Türkiye var ve biz Türkiye'den bu çocuklar için koruma talep ediyoruz."

Somaliland'ın tamamen Müslüman bir ülkeye ihtiyacının olduğunu dile getiren Mohammed, "Şimdi bakımını üstlendiğimiz 600 yetim çocuk var. Bunların yaşları 3 ila 10 arasında. Kendi imkanlarımız çoğu zaman yeterli olmuyor. Biz Türk hükümetinden, ülkemizde yetimler için okullar inşa etmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Somalili Yetimlere, Türkiye'nin Sahip Çıkmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement