Tur Firmaları Sömestr Tatiline Hazır - Son Dakika
Ekonomi

Tur Firmaları Sömestr Tatiline Hazır

Yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 900 bin öğretmenin yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla tur firmaları, yurt içi ve dışında birçok tur seçeneğini beğeniye sunuyor.

23.01.2015 12:29  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tur firmaları, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenin yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla yurtiçi ve dışında vizeli ve vizesiz birçok tur seçeneğini beğeniye sunuyor.

Sömestr tatili değerlendirmek isteyenler için yurtiçinde ilk sırada özellikle Uludağ, Kartalkaya, Bolu ve Ilgaz gibi kayak merkezleri gelirken, bunları termal turlar ve Kapadokya turları takip ediyor.

Yurtdışında ise Dubai, Beyrut, Şarm El-Şeyh, Barcelona, Madrid, Roma, Paris, New York, Miami, Singapur, Bangkok, Pattaya gibi şehirler tatilseverlerden ilgi görüyor.

600 AVROYA DİSNEYLAND SEYEHATİ

Özellikle yarıyıl tatilinde çocuklarını Paris Disneyland'a götürmeyi tercih eden aileler için tur firmaları bu dönemde ilave indirimler ve programlar hazırlıyor. 600 avrodan satılan turlarla Paris'te 2 gece ve Disneyland'ta 1 gece konaklama imkanı sunuluyor.

Disneyland Park ve Walt Disney stüdyolarına giriş biletinin de tur çerçevesinde verildiği seyahatlerde, dileyen aileler, çocuklarını Disney kahramanlarıyla tanıştırıp fotoğraflarla bu anları unutulmaz kılıyor. Gezi panoramik Paris şehir turuyla sona eriyor.

Bir turizm firmasının kültür turları müdürü Kerem Gökçe, sömestir dönemi için 5 gece, 2 gece ve 1 gecelik turlar hazırladıklarını söyledi.

Turların geceleme sayılarına göre 129 ila 799 lira arasında değiştiğini belirten Gökçe, "Yarıyıl tatili için en fazla ilgiyi Kapadokya turu, Ege'nin saklı köyleri turu ve Ege termalleri turu görüyor. Bu yıl sömestir rezervasyonlarında geçen yıla oranla yüzde 35'lik artış var" dedi.

UCUZ TATİL SEÇENEKLERİ BU DÖNEMDE

Başka bir turizm firmasının yurtdışı turlar satış ve pazarlama müdürü Sarp Özkar ise bu yıl, geçen yıldan yüzde 40 daha fazla satış gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Özkar, artışın sebebinin tur seçeneklerindeki fazlalık ve avantajlı fiyatlar olduğunu vurguladı. Özkar, tur ücretlerinin düşük seviyelerde olması nedeniyle bu dönemde ekstra kampanyalar yapılmadığını ve hemen her turun bu dönemde en uygun rakamlara satıldığını açıkladı.

Amsterdam, Fas, Benelüks, Büyük Britanya, İspanya, Sicilya'nın bu dönemde kampanya kapsamında olduğunu kaydeden Özkar, şunları söyledi:

"Amsterdam 4 gün 349, Benelüks 6 gün 469, Fas 8 gün 699, İspanya turları 4 günlükler 299 avrodan başlıyor. 8 günlük İspanya turları ise 499'dan itibaren, Sicilya 4 gün 299, İngiltereli Britanya turları 8 gün 799, Uzakdoğu'da Taylandlı Uzakdoğu turları 8 gün 919, Cebelitarık'ın iki yakası Fas-İspanya 8 gün 799, Portekiz- Endülüs 749 avro. Şu ana kadar tur paketlerimizin yüzde 70-80'i dolmuş durumda ve talep çok yoğun. Türkiye'den yurtdışına turlarla 50 bin civarında seyahatseverin gideceğini öngörüyoruz. Bunun yaklaşık 12 bin kişisini biz götüreceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tur Firmaları Sömestr Tatiline Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement