Son 3 Günde 36 Terörist Etkisiz Hale Getirildi" - Son Dakika
Güncel

Son 3 Günde 36 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

Son 3 Günde 36 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evlatlarımız fellik fellik terörist arıyorlar onlar da fare gibi kaçıyor.

07.04.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evlatlarımız fellik fellik terörist arıyorlar onlar da fare gibi kaçıyor. Son 3 günde 36 terörist etkisiz hale getirdiler" dedi. Özel uçakla Gürcistan'ın Batum Havalimanı'na inen İçişleri Bakanı Soylu, Artvin'in Arhavi ilçesine geçerek vatandaşlara seslendi. Son 3 günde 36 teröristi etkisiz hale getirdiklerini belirten Soylu, "Yüzde 10'u aştıktan sonra ne havaya girdiler. Afralar, tafralar, fiyakalar, cakalar. Birisi ne söyledi, 'TC'yi tükürüğümüzle boğacağız' dedi. Biz gereğini yaptık. Şimdi dört duvarın içinde kodeste neyle uğraşacaksa uğraşsın. O bu milleti, ülkeyi, kardeşliğimizi tanımıyor. O zannediyor ki bu ülkede birileri beni arkadan fişeklerse istediğimizi söyleriz yanıma kar kalır. Bu medeniyet ihanet edenin yanına bırakmaz. Birisi daha vardı, ne dedi? Arkasını PYD, PKK'ya yaslıyormuş. Şimdi sana dört duvar verdik, beğendiğine yaslan şimdi. Hangisine istersen ona yaslan. Öyle bir havaya girdiler ki 7 Haziran geçti 16 yerde özerklik ilan edecekler. Kandil'deki itler de onlara cesaret veriyor. 16 tane yerde özerklik ilan edecekler. Varto, Nusaybin, Kızıltepe, Diyarbakır Kulp'ta, Hani, Silvan, Siirt, Şırnak, Hakkari'deydik, her yerdeydik. O gün cesaretliydiniz yüzde 10'un üzerine çıkınca havanızdan geçilmiyordu. Özerklik ilan ediyordunuz. Hani bugün özerkliğin lafını söyleyin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü. Hep beraber mücadele ediyoruz. Hani Gabar, Cudi, Besler Dereler, Tunceli Aliboğazı, Kutu Deresi, Lice kırsalı onlarındı. Her birinde bizim evlatlarımız fellik fellik terörist arıyorlar onlar da fare gibi kaçıyor. Son 3 günde 36 terörist etkisiz hale getirdiler. Hiç merak etmeyin bizim evlatlarımız çok çalışıyorlar. Hükümetimiz, devletimizin ve milletimizin iradesi ile hep birlikte endişe etmeyin. Milletimize namus sözümüzdür. Bu PKK denilen alçak yapıyı er geç yerin kat dibine gömmezsek, bu millete verdiği acıların hesabını onlardan tek tek sormazsak namerdiz" şeklinde konuştu.

"EĞER BUNDAN SONRA BU ÇOCUKLARI DAĞA GÖTÜRÜRLER DE O ANNELERİN ELLERİNİ KOYNUNDA BIRAKIRLARSA, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BANA HARAM OLSUN"

PKK'nın 13 yaşındaki çocukları annelerinin kucaklarından alarak zorla dağa götürdüğünü dile getiren Bakan Soylu, "Onlardan terörist yapmaya çalışıyorlar. Annelerin elleri böğründe, babalar gözü yaşlı çaresiz kalıyorlar. O kadar hain, alçak ve ahlaksızlar ki hiçbir değerleri bizim milletimizin değeri ile örtüşmüyor. 13 yaşındaki çocukların fiziklerine bakıyorlar kimine pantolon kimine etek giydiriyorlar ve 65 yaşındaki alçakların karşısına çıkarıyorlar ve taciz ediyorlar. Bu bizim vicdanımızı kanatıyor, insanlığımızı sarsıyor. Eğer bundan sonra bu çocukları dağa götürürler de o annelerin ellerini koynunda bırakırlarsa İçişleri Bakanlığı bana haram olsun" diye konuştu.

"ŞİMDİ ORAYI ONLARA DAR EDİYORUZ"

CHP'lilere de seslenen Bakan Soylu, "Kardeşlerim, siyaset yapabilirsiniz. Bizi eleştirebilirsiniz, biz de sizi. Ama durup dururken bu ülkede terörle mücadele edilirken tam en kritik anında PKK ile aynı söylemi söylemek terör örgütlerinin değirmenine can suyu taşımak değil de nedir. Bu dünyada da öteki dünyada da sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bu millet bunun hesabını sorar. Bu dünyada da öteki dünyada da sorar. Geçen gece 23'te Diyarbakır'a gittim. Lice'de 70'e yakın teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon alanına gittim. Sabaha kadar orada kaldım. Bana 'dün buraya HDP'liler geldi, bu operasyonu durdurun' dediler. Niye durduracağım? Beşiktaş İnönü Stadyumu önündeki patlamayı oradan gönderdiler. Türkiye'de o bombaları arabaların önemli bir bölümü Lice kırsalından gönderirler. Talimatları İzmir'e, Antalya'ya, Adana'ya, İstanbul'a, Ankara'ya oradan gönderirler. Şimdi orayı onlara dar ediyoruz. HDP'li milletvekili operasyonu durdurun demiş. 7 Haziran'daki durum olsa, AK Parti iktidar olmadı. CHP'nin azınlık olarak o dönemde iktidara gelme şansı var mıydı? Vardı. 16 Nisan'da kol kola girmişsin, beraber gidiyorsun. Tam terör örgütleri ile beraber mücadele anındasın, adamları kıstırdın bitireceksin. Oradan gelecek biri 'operasyonu durdurun' diyecek. Bir daha hangi askeri, özel harekatı ve korucuyu oraya gönderip o mücadeleyi yapabilme kabiliyetine sahip olabilirsiniz. Çok kritik bir yanlış yapıyorsunuz. CHP'li kardeşlerime Kılıçdaroğlu'nu uyarmalarını söylüyorum. Bu ülke, millet ve ülkenin hürriyeti için çok kritik bir yanlış yapıp terörün değirmenine can suyu taşıyorsunuz, bunun hesabını bu millet muhakkak soracaktır. 16 Nisan akşamı Kılıçdaroğlu'nun arkasına tenekeyi takacaklar, yallah diyecekler" ifadelerini kullandı.

(Hasan Fehmi Demir - Ziya Akyıldız/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son 3 Günde 36 Terörist Etkisiz Hale Getirildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'e özgü olan 'cennet çamuru' tatlısı, ramazan ayında da yoğun talep görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzetli tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden jandarma ekipleri, sürücüleri denetleyerek bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.


Advertisement