Son 48 Saatte 35 Bin Suriyeli Sınıra Dayandı - Son Dakika
Güncel

Son 48 Saatte 35 Bin Suriyeli Sınıra Dayandı

Halep şehrindeki çatışmalardan kaçıp Türkiye sınırına yığılan Suriyelilerin sayısı son 48 saat içinde ikiye katlanarak 35 bine dayandı.

06.02.2016 15:17  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye'den gelen göç dalgasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tapsız, daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dile getirdiği rakamı yineleyerek, "En az 70 bin olmak üzere daha fazla sayıda insan gelme ihtimali var" dedi. Tapsız'ın verdiği bilgilere göre 10 bin kişi sınırın Suriye tarafında Türkiye'nin kurduğu sekiz kampa dağıtıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise rejim güçlerinin saldırılarından kaçan 50-55 bin kişinin yolda olduğunu açıkladı.

"30-35 BİN KİŞİNİN KALABİLECEĞİ BİR İMKAN OLUŞTURULDU"

Türkiye sınırına yaklaşık 35 bin kişinin geldiğini söyleyen Tapsız, "Bizim son 3 yıldır karşı tarafta kurduğumuz 8 tane kamp var. Bu kampta 50-60 bin civarında insan kalıyor. Biz yeni gelen insanları da absorbe edebilecek bir yeteneğe sahibiz. Bu nedenle şu anda oraya gelen 30-35 bin kişinin kalabileceği bir imkan orada oluşturuldu. Onları Türkiye'ye alma gibi bir ihtiyacımız şu anda yok. Ama olağanüstü bir kriz olursa bu konuda bütün hazırlıkları yaptık. Hiçbir sıkıntı yok. Karşı tarafta bu insanların kalabileceği imkanları sağladık" açıklamasında bulundu.

"70 BİN OLMAK ÜZERE DAHA FAZLA İNSANIN GELME İHTİMALİ VAR"

Şu anda yeni bir göç dalgası olup olmadığı sorusu için Vali Tapsız, "Şu anda yok ama hava saldırıları devam ederse en az 70 bin olmak üzere daha fazla sayıda insan gelme ihtimali de var" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: 50-55 BİN KİŞİ YOLDA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Avrupa Birliği dışişleri bakanlarıyla Amsterdam'da yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AFP'nin haberine göre; Çavuşoğlu, Şam rejiminin Halep saldırılarının ardından bölgeden kaçan 5 bin Suriyelinin kabul edildiğini belirterek, "50-55 bin kişi yolda ve onları yalnız bırakamayız, çünkü hava saldırıları sürüyor ve İranlı Şii milislerin desteklediği rejim güçleri de bu sivillere saldırıyor" dedi.

Son 48 Saatte 35 Bin Suriyeli Sınıra Dayandı

Son Dakika Güncel Son 48 Saatte 35 Bin Suriyeli Sınıra Dayandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Aaa: Allah belanı versin akp ve yandaşları 35 0 Yanıtla
  • haşin: TAYYİP KANUN CIKARSA HER EVE MECBURİ 1 SURİYELİ ALACAKSINIZ NAPARSINIZ BEYLER ? 15 2 Yanıtla
  • .........: hepsi cihatçı kelleci kadın satıcısı islam düşmanı ışıdcıı 12 3 Yanıtla
  • turkiyenin icine ettiniz yok acilim yok multeci: Alin alin hepsini Alin bunlarda öz yönetim istesinler hatayi da baskentleri yaparlar bir tane Arab ulkesi almiyor bunlarda bizimkiler kirmizi haliyla karsiliyorlar 14 0 Yanıtla
  • BALTA: ANA VATANA HOŞ GELDİNİZ 6 7 Yanıtla
  • avşar: en az 20 bini işid...gelenler türkmen olsa hukümet kapıları coktan kapatmıstı 12 0 Yanıtla
  • tax: Hani koyunlar varya inadina akp inadina hdpkk deyip oylari verdiginiz akp ve hdp nizin eseri Türkiye su anda hala anlamadi iseniz koyunluk genlerinize islemis. 11 1 Yanıtla
  • Rambo : Suriyeli ye herşey bedava biz yıllardır vergi oduyoruz odemedinmi vatan haini sin bize parayla sonun gelecek merak etme ferivon nun sonu geldi 12 0 Yanıtla
  • kardeşlerimiz: bunlar ülkenin her tarafını haram ederler artık kımse neyın nesıler onu bile anlamayacak 11 0 Yanıtla
  • TÜRK: Asabi: adam olursan adam gibi yaşarsın,,felaket tellallığıyapma..çokbilmiş seni..moral değerler yerine mantık ve realiteye inan.. 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement