30 Büyükşehirde Yapılan Seçim Anketi - Son Dakika
Güncel

30 Büyükşehirde Yapılan Seçim Anketi

30 Büyükşehirde Yapılan Seçim Anketi

MAK Danışmanlık Şirketi'nin 30 büyükşehirde yaptığı araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre; AK Parti CHP'nin kalesi İzmir'i alıyor.

15.03.2014 15:56  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAK Danışmanlık Şirketi tarafından 1-7 Mart tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir ile diğer büyükşehirler ve illerde kamuoyu araştırması yapıldı. Yapılan araştırmaya göre AK Parti İzmir'de ilk defa CHP'nin 1 puan ile önüne geçti.

İSTANBUL'DA SON DURUM

MAK Danışmanlık Şirketi tarafından 9 milyon 997 bin seçmeni bulunan İstanbul'da 10 bin kişi üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş yüzde 45, CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül yüzde 37 oy alırken, MHP'nin adayı yüzde 5, HDP'nin adayı ise yüzde 6 oy aldı.

ANKARA'DA FARK 12 PUAN

3 milyon 224 bin seçmen sayısı bulunan Ankara'da 3 bin 500 kişi üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek yüzde 47 oy alırken, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yüzde 35, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya ise yüzde 14 oy aldı.

AK PARTİ İZMİR'İ ALDI

2 milyon 787 bin seçmeni bulunan İzmir'de AK Parti ilk defa öne geçti. 2 bin 800 kişi üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yüzde 44 oy alarak, yüzde 43 oy alan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu'nun önüne geçti. MHP ise İzmir'de yüzde 6'da kaldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ

MAK Danışmanlık şirketinin yaptığı kamuoyu araştırmasına göre 1 milyon 456 bin seçmeni bulunan Adana'da bin 500 denet üzerinde yapılan araştırmada MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü yüzde 29 ile birinci sırada gelirken, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun yüzde 28 oy aldı. CHP'li Yıldıray Arıkan ise yüzde 25 oy aldı.

ANTALYA:

1 milyon 513 bin seçmeni bulunan Antalya'da bin 500 denek üzerinde yapılan araştırmada deneklerin yüzde 39'u AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'e oy verirken, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın yüzde 37, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik ise deneklerden yüzde 15 oy aldı.

AYDIN:

752 bin seçmeni bulunan Aydın'da 800 denek üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında deneklerin yüzde 32'sinin oyunu alan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu birinci sırayı alırken, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak yüzde 31 ile ikinci sırada, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ise yüzde 27 ile üçüncü sırayı aldı.

BALIKESİR:

885 bin seçmeni bulunan Balıkesir'de 900 denek üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında deneklerin yüzde 40 oyunu alan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur birinci sırada gelirken, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok yüzde 34, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat yüzde 17 oy aldı.

BURSA:

1 milyon 982 bin seçmeni bulunan Bursa'da 2 bin denek üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe deneklerden yüzde 50 oy alırken, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin yüzde 27, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir yüzde 14 oy aldı.

DENİZLİ:

698 bin seçmeni bulunan Denizli'de 700 denek üzerinde yapılan araştırmada deneklerin oyları ile AK Parti yüzde 42, CHP yüzde 32, MHP yüzde 21 oy aldı.

DİYARBAKIR:

923 bin seçmeni bulunan Diyarbakır'da bin denek üzerinde yapılan araştırmada BDP yüzde 50 oy alırken, AK Parti'nin adayı yüzde 43 oy aldı. Diyarbakırlı denekler CHP ve MHP'ye oy vermedi.

ERZURUM:

482 bin seçmeni bulunan Erzurum'da 500 denek üzerinde yapılan araştırmada AK Parti yüzde 54, MHP yüzde 34 oy alırken CHP'ye yüzde 2 oy çıktı.

ESKİŞEHİR:

Eskişehir'de ise denekler CHP'ye oy verdi. 602 bin seçmeni bulunan Eskişehir'de 600 denek üzerinde yapılan araştırmada yüzde 45 oy CHP'ye çıkarken, AK Parti ise yüzde 43 oy aldı. MHP'ye ise Eskişehir'de yüzde 5 oy çıktı.

GAZİANTEP:

1 milyon 91 bin seçmeni bulunan Gaziantep'te bin 100 denek üzerinde yapılan araştırmada AK Partili Fatma Şahin'e yüzde 54 oy çıkarken, CHP'ye yüzde 28, MHP'ye ise denekler yüzde 7 oy verdi.

HATAY:

Hataylı denekler AK Parti'den yana oy kullandı. 968 bin seçmeni bulunan Hatay'da bin denek üzerinde yapılan araştırmada eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin yüzde 45 oy alırken, CHP'ye yüzde 36 oranında oy veren denekler, MHP'ye yüzde 7 oy verdi.

KAHRAMANMARAŞ:

684 bin seçmeni bulunan ve 700 denek üzerinde araştırma yapılan Kahramanmaraş'ta AK Parti deneklerden yüzde 60 oy aldı. MHP'nin yüzde 26 oy aldığı Kahramanmaraş'ta CHP ise deneklerden yüzde 5 oy aldı. Kayseri'de de AK Parti birinci sırada geldi.

KAYSERİ:

977 bin seçmeni bulunan ve bin denek üzerinde araştırma yapılan Kayseri'de deneklerden yüzde 63 oy alan AK Parti'den sonra MHP yüzde 20 oy alırken, CHP ise deneklerden yüzde 11 oranında oy aldı.

KOCAELİ:

1 milyon 177 bin seçmeni bulunan Kocaeli'nde bin 200 denek üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında yüzde 52 oy alan AK Parti birinci sırada geldi. CHP deneklerin yüzde 30 oranında oyunu alırken, MHP ise yüzde 7 oy aldı.

KONYA:

AK Parti'nin liderliği Konya'da da devam etti. Bin 401 seçmeni bulanan Konya'da bin 400 denek üzerinde yapılan araştırmada deneklerin yüzde 65 oyunu alan AK Parti'den sonra MHP yüzde 15 oy aldı, deneklerin yüzde 4'ü CHP'ye oy verdi.

MALATYA:

524 bin seçmeni bulanan Malatya'da 600 denek üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında AK Parti'nin adayı yüzde 50, CHP'nin adayı yüzde 15, MHP'nin adayı ise yüzde 7 oy alırken, Saadet Partisi'nin adayı ise yüzde 25 oy aldı.

MANİSA:

995 bin seçmeni bulunan Manisa'da bin denek üzerinde yapılan araştırmada deneklerin yüzde 36'sı AK Parti'ye oy verirken, yüzde 34'ü MHP'ye oy verdi. Manisa'da deneklerin yüzde 18'i CHP'den yana oy kullandı.

MARDİN:

Mardin'de yapılan kamuoyu araştırmasında BDP birinci parti oldu. 428 bin seçmeni bulunan Mardin'de 500 denek üzerinde yapılan araştırmada yüzde 46 oy alan BDP'nin ardından AK Parti yüzde 44 oy alarak ikinci sırada geldi. Deneklerin yüzde 3'ü CHP ve Saadet Partisi'ni tercih etti.

MERSİN:

Mersin'de CHP, MHP ve AK Parti birer puan ile birbirlerini takip etti. 1 milyon 185 bin seçmeni bulunan Mersin'de bin 200 denek üzerinde yapılan araştırmada CHP yüzde 29 ile birinci gelirken, MHP yüzde 28 ile ikinci, AK Parti ise deneklerin yüzde 27 oyunu alarak üçüncü sırada yer aldı.

MUĞLA:

Muğla'da CHP deneklerden en çok oy alan parti oldu. 641 bin kişinin oy kullanacağı Muğla'da 700 denek üzerinde yapılan araştırmada CHP yüzde 37, AK Parti yüzde 28 oy alırken, deneklerin yüzde 27'si MHP'ye oy verdi.

ORDU:

Ordu'daki yarış ise AK Parti ile CHP arasında devam ediyor. 535 bin seçmeni bulunan Ordu'da 600 denek üzerinde yapılan araştırmada AK Parti deneklerin yüzde 46 oyunu alırken, CHP ise yüzde 44 oy aldı. Oyların geri kalanını ise kararsızlar ile MHP, BBP ve Saadet Partisi paylaştı.

SAKARYA:

Sakarya'da AK Parti açık ara önde gitti. 651 bin seçmeni bulunan ve 700 denek üzerinde araştırma yapılan Sakarya'da AK Parti deneklerin yüzde 48 oyunu aldı. MHP'ye yüzde 28 oranında oy veren denekler CHP'ye ise yüzde 9 oy verdi.

SAMSUN:

Samsun'da birinci sırada yine AK Parti var. 906 bin seçmeni bulunan Samsun'da bin denek üzerinde yapılan araştırmada AK Parti'nin adayı Yusuf Ziya Yılmaz yüzde 45 oranında deneklerden oy aldı. CHP'nin yüzde 24 oy aldığı araştırmada MHP ise yüzde 23 oy aldı.

ŞANLIURFA:

934 bin seçmeni bulunan Şanlıurfa'da bin denek üzerinde yapılan araştırmada AK Parti'ye yüzde 58 oranında oy veren denekler, BDP'ye ise yüzde 30 oranında oy verdi. Oyların geri kalanını ise kararsızlar ile MHP, CHP ve Saadet Partisi paylaştı.

TEKİRDAĞ:

Tekirdağ'da CHP birinci sırada. 634 bin seçmeni bulunan ve 700 denekle yapılan kamuoyu araştırmasında CHP'ye 38 oranında oy veren denekler AK Parti'ye ise yüzde 34 oranında oy verdi. MHP ise deneklerden yüzde 18 oy aldı.

TRABZON:

552 bin seçmeni bulunan Trabzon'da 600 denek üzerinde yapılan kamuoyu araştırmasında AK Parti deneklerden yüzde 47 oranında oy alırken, CHP yüzde 40, MHP ise yüzde 6 oy aldı.

VAN:

Van'da ise AK Parti ve BDP yarıştı. 577 bin seçmeni bulunan Van'da 600 denek üzerinde araştırma yapıldı. Deneklerin yüzde 47'si AK Parti'ye, yüzde 44'ü ise BDP'ye oy verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 Büyükşehirde Yapılan Seçim Anketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • HARAMZADELER: Hangi Ak parti gençlik kolları yapmış ? 25 87 Yanıtla
  • hulusi ergen: akp terörü bitirme aşamasına geldi artık şehit haberleri gelmiyor ülkeye yatırım üstüne yatırım yaptı akp gelmeden önce hala cumhuriyetin ilk yıllarındaki yapılanlarla idare ediyorduk yol yaptı köprü yaptı modern devlet daireleri yaptı özel teşebbüs ak parti zamanında tavan yaptı ulasımı güclendirdi denizin üstü bitti altından da yol yaptı daha sayamadığım bir cok şey chp gelecek dertler bitecek kendinizi kandırmayın ülkeye atatürk hariç bir civi bile cakmadılar olanları da söktüler aklı olan ak partiye verir 40 26 Yanıtla hulusi ergen: Akıllı olun aklınızı alırım arar bulurum o lafları size yediririm capulcular adam gibi yorum yapın burada bile cirkeflesiyorsunuz gidin iki araba yakın kendinize gilin 0 0
  • murat: bu bir vahşet kendi yap kendi dinle hele izmir gibi bir yerde yalan arkadaş izmir aç kalır akp ye oy vermez hepsi aydın görüşlü insanlar akpye oy vermezler 26 39 Yanıtla Bekir: dogru söylemissin hizmet istemez kuru kuru solcu olurlar her yerdende geri kalirlar 0 0
  • izmir35: kocaoğlu izmirliye ne verdi ki ne istiyor .c h p li olarak oyum BİNALİYE 47 17 Yanıtla
  • necmettin çakır: ya akparti ruyasın da bıle gurmez bız vanda akpartıyı tabela partısı yapacağız 23 40 Yanıtla
  • baki: alma degil izmiri anasini bile satar ben bu chp ye oy veren insanlarin akilla sorunlari oldugunu dusuunuyorum insalarin yapmadigi pislik kalmadi ulkeyee vatani bölmek icicn ellerinden gelleni yaptilar hala da chp diye tuuturmus koyunlarr 32 25 Yanıtla Levent: Koyun kelimesi AKP liler için kullanılıyor, aman dikkat, alınan olur... 0 0
  • hakan yakar: ak parti gümbür gümbür tüm büyük şehirlerde iktidar inş.. 34 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement