Bakan Albayrak: Enerji Ticaretinde Milli Para Dönemi Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Albayrak: Enerji Ticaretinde Milli Para Dönemi Başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında enerji ticaretinde milli para döneminin başlayacağını açıkladı.

08.12.2016 21:53  Güncelleme: 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak, "Türkiye enerji politikalarında büyük enerji hacmi oluşturduğu ülkelerle milli parayla ticaret başlıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE ENERJİDE 3 KAT BÜYÜDÜ"

Enerji Bakanı Albayrak, son 14 yılda Türkiye'nin enerjide 3 kat büyüdüğünü belirterek, "Türkiye büyüyecekse enerji alanında da yatırımlarıyla birlikte büyümeli. Büyüme için hep yeterli miktarda ve düşük maliyetle elektrik enerjisi üretiminin gayretinde olduk. 2003 yılı başından bu yana yaklaşık 75 milyar dolarlık yatırımla, özel ve kamu birlikte, Türkiye'nin kurulu gücünü 32 bin megavattan bu yıl sonu itibarıyla 80 bin megavata ulaştırdık. Strateji ve politikalarımız kaynak çeşitliliğinin sağlanması, yerli ve yenilenebilir kaynakların ekonomiye kazandırılması, sürdürülebilirlik, enerji piyasalarında serbestleşme, enerji verimliliği, enerji üretiminde teknoloji transferi ve yerli teknolojinin geliştirilmesi temelleri üzerine kuruldu" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Türkiye olarak biz, hele de enerji alanında son dönemde çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Kapalı kapılar ardından bizi tehdit etmeye çalışsalar da gölgelerden, gölgelerin arkasından kahpece tehditleriyle korkutmaya çalışsalar da Allah'ın izniyle biz hiçbir şeyden korkmayacağız. Gölgelerden havlayanlara değil, o havlayanların ipini elinde tutan kahpelere mesaj vereceğiz."

TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDA TL İLE TİCARET İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Öte yandan Enerji Bakanlığı kaynakları, Türkiye ve Rusya'nın, TL ile doğalgaz ticareti için çalışma başlattığını açıkladı.

Bakan Albayrak: Enerji Ticaretinde Milli Para Dönemi Başlıyor

Son Dakika Güncel Bakan Albayrak: Enerji Ticaretinde Milli Para Dönemi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement